Ένα 5χρονο αγόρι από τη Συρία που είναι μόνο του στην ΤΔΒΚ για 45 ημέρες

Το 5χρονο αγόρι της Συρίας, το οποίο είναι μόνο του στην ΤΔΒΚ για 45 ημέρες, επανενώνεται με την οικογένειά του

Ένα 5χρονο παιδί από τη Συρία, το οποίο ζει στην ΤΔΒΚ ξεχωριστά από τη μητέρα και τον πατέρα του για περίπου 45 ημέρες, στάλθηκε στη Νότια Κύπρο σήμερα το πρωί.

Το 5χρονο αγόρι της Συρίας, το οποίο είναι μόνο του στην ΤΔΒΚ για 45 ημέρες, επανενώνεται με την οικογένειά του

Σύμφωνα με την έκθεση του Cyprus Mail, το αγόρι που ήρθε στο νησί στις 25 Φεβρουαρίου με τη 30χρονη μητέρα του προσπάθησε να περάσει στη Νότια Κύπρο με μια ομάδα 11 ατόμων. Ωστόσο, μόνο 5 άτομα από την ομάδα των 11 ατόμων, συμπεριλαμβανομένης της μητέρας του παιδιού διέσχισαν τα σύνορα, ενώ το 5χρονο παιδί παρέμεινε στην ΤΔΒΚ.

Το αγόρι που ήρθε στο νησί πριν από περίπου 4 χρόνια και χωρίστηκε από τη μητέρα του αφού ο πατέρας του, ο οποίος άρχισε να ζει ως πολιτικός πρόσφυγας στη Νότια Κύπρο, έμεινε με άτομα που δεν γνώριζε για 45 ημέρες. Η οικογένεια, που δεν γνώριζε τη μοίρα των παιδιών τους, υπέβαλε αίτηση στις αρχές του Güney στις 18 Μαρτίου και ζήτησε να βρεθούν τα παιδιά τους.

Στη συνέχεια, το παιδί βρέθηκε ως αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας των Ηνωμένων Εθνών και της τουρκοκυπριακής ΜΚΟ Ένωση για τα δικαιώματα των προσφύγων προτού οι αρχές της Νότιας Κύπρου παραδοθούν στην οικογένειά του σήμερα το πρωί. Αν και δεν είναι γνωστό πώς και με ποιο τρόπο οι τουρκοκυπριακές αρχές συνέβαλαν στο περιστατικό, ο Έλληνας Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Δέσπο Μιχαηλίδου είπε ότι «η επανένωση του παιδιού με την οικογένειά του είναι πρωτίστως νόμος για εμάς».

Η εισροή προσφύγων σε παραμεθόριες περιοχές επέστησε πρόσφατα την προσοχή. Προσπαθώντας να λάβει προφυλάξεις σχετικά με το ζήτημα, η ελληνική κυβέρνηση βρήκε τη λύση να τοποθετήσει συρματοπλέγματα σε ορισμένα μέρη, αλλά αυτή τη φορά ήταν στόχος των ενώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Άλλα Νέα της ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

.Source