Ένιωσα στη Γερμανία: σεισμός μεγέθους 6,3 στην Κροατία

Ένιωσα στη Γερμανία: σεισμός μεγέθους 6,3 στην Κροατία

Ένα άτομο πέθανε και ένας άνδρας και ο γιος του τραυματίστηκαν από τα συντρίμμια εξαιτίας του σεισμού μεγέθους 6,3 στην Κροατία.

Ένιωσα στη Γερμανία: σεισμός μεγέθους 6,3 στην Κροατία

ΕΝΑ-
ΕΝΑ
Α +

Ένας σεισμός μεγέθους 6,3 σημειώθηκε στην Κροατία. Το Γερμανικό Κέντρο Γεωεπιστημών (GFZ) ανέφερε ότι ο σεισμός, ο οποίος ανακοινώθηκε ως το επίκεντρο της πόλης της Πέτρινια, σημειώθηκε σε βάθος 10 χλμ. Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο σεισμός προκάλεσε ζημιά σε πολλά κτίρια και ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες διάσωσης εκείνων που βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια. Ανακοινώθηκε ότι το πρώτο θύμα του σεισμού ήταν ένα 12χρονο κορίτσι. Ο Tomislav Fabijanic, επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης Sisak κοντά στην Petrinja, δήλωσε ότι υπήρχαν πολλοί τραυματισμοί στην Petrinja και στο Sisak. Ενώ οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης επιβεβαίωσαν επίσης ότι πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, δεν δόθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με το θέμα.

Εικόνες ανθρώπων που διασώθηκαν από συντρίμμια κοντά στο επίκεντρο απεικονίστηκαν στα κοινωνικά μέσα. Σε μία από αυτές τις εικόνες, ένας άντρας και ο γιος του φαίνονται τραυματίες κάτω από τα συντρίμμια. Ανακοινώθηκε ότι ο πατέρας και ο γιος, που διασώθηκαν από τα συντρίμμια, είχαν καλή υγεία.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Σερβία, τη Γερμανία και τη Σλοβενία, καθώς και στην Κροατία. Η Σλοβενία ​​ανακοίνωσε το κλείσιμο του μοναδικού πυρηνικού σταθμού στα 100 χιλιόμετρα από το κέντρο της ως προληπτικό μέτρο.

Η ΓΗ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ο σεισμός που σημειώθηκε στην κροατική πόλη Petrinja έγινε αισθητός στη γερμανική πολιτεία Bayvera.

Ο σεισμός μεγέθους 6,3 που έπληξε την πόλη Petrinja, περίπου 45 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας της Κροατίας, το Ζάγκρεμπ, έγινε αισθητός στη γερμανική πολιτεία Bayvera. Σε δήλωση του ερευνητικού κέντρου GEO στο Πότσνταμ της Γερμανίας, αναφέρεται ότι ο σεισμός στην Κροατία είχε μέγεθος 6,3 και ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε ορισμένες περιοχές της ανώτερης Βαυαρίας. Αναφέρθηκε ότι δύο σεισμοί σημειώθηκαν στην ίδια περιοχή τις τελευταίες 30 ώρες και οι σεισμοί που σημειώθηκαν τη Δευτέρα ήταν 5,2 και 5,0.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ Ουρσούλα ντεν Λε Λέιν δήλωσε στο Twitter ότι η Επιτροπή βρίσκεται σε επαφή με την κυβέρνηση του πρωθυπουργού της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς και είναι έτοιμη να βοηθήσει.

Άλλα παγκόσμια νέα

.Source