Ένταση և Συμβάντα κατά τη διάρκεια της εργασίας … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Οι εντάσεις και οι αντιπαραθέσεις μεταξύ Τουρκοκυπρίων εργαζομένων και “αστυνομικών” στις ελεύθερες ζώνες προκλήθηκαν από λεκτικές επιθέσεις στο “κοινοβούλιο”, όπου τελείωσε η πορεία των εργαζομένων, οι οποίοι διαδήλωσαν και πάλι ενάντια στους περιορισμούς. ελάτε να εργαστείτε σε ελεύθερες περιοχές.

Σύμφωνα με ιστοσελίδες c / c, οι εργαζόμενοι που συγκεντρώθηκαν στο κεντρικό πάρκο της κατεχόμενης Λευκωσίας ζήτησαν να συναντηθούν με τον “Πρωθυπουργό” Σαν, ως απάντηση ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί εάν δεν πραγματοποιήσουν την πορεία διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί σήμερα.

Στη συνέχεια προχώρησαν στο “κοινοβούλιο” όπου έμενε ο κ. Saner, όπως βρίσκεται στην πλήρη ολομέλεια σήμερα, αλλά τους σταμάτησαν έντονα η πολιορκημένη “αστυνομική δύναμη” πριν μπουν στο κτίριο. Υπήρξε ένας αγώνας, ένταση, λεκτικές επιθέσεις, σπρώξιμο, ο εργαζόμενος λιποθυμήθηκε, was ένα ασθενοφόρο κλήθηκε στη σκηνή για να του προσφέρει πρώτες βοήθειες.

Μετά από αυτό, ο “Πρωθυπουργός” Έρσαν Σανέρ δέχτηκε την αντιπροσωπεία των εργαζομένων σε μια συνάντηση στο γραφείο του μέσα στο “κοινοβούλιο”.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Συνδικάτου, ο οποίος δημιούργησε τους «Τουρκοκύπριους εργάτες στο νότο», ζήτησαν να επεκταθεί σε αυτούς ό, τι αποφασίστηκε για τους Κύπριους εργάτες που εργάζονται στις πύλες των βρετανικών βάσεων. Δεδομένου ότι ο κατασκευαστικός κλάδος είναι ανοιχτός κατά τη διάρκεια αποκλεισμών σε ελεύθερες περιοχές, և μπορεί να εργάζονται σε εργοτάξια ή εταιρείες που ανήκουν σε αυτήν την περιοχή, απαιτούν επιστροφή στη λειτουργία διέλευσης με αρνητικό PCR κάθε 72 ώρες.

Ενώ η συνάντηση με τον κ. Saner συνεχίζεται, οι πληροφορίες που ζητά ο “πρωθυπουργός” για μια λίστα των Τουρκοκυπρίων εργαζομένων στις ελεύθερες ζώνες “προκάλεσαν μια νέα διαβούλευση από τους εργαζόμενους κοντά στο κτίριο” Κοινοβούλιο “, την οποία δέχτηκαν ως έργο” work ” στο περασμα του χρονου. “

Οι εργαζόμενοι T / C έξω από το “Κοινοβούλιο” φώναζαν. “Μπορείς να διαφωνήσεις μόνο για καρέκλες.” Εκατοντάδες Κύπριοι εργαζόμενοι σε ελεύθερες ζώνες συμμετέχουν στην εκδήλωση, ενώ δεκάδες λέγεται ότι είναι “αστυνομικοί” στο φράχτη μπροστά από το “κοινοβούλιο”.

Πηγή: KYPE

Source