Έντονη αντιπαράθεση PIS – OKYPY στο πλαίσιο της επιδημιολογικής διαχείρισης [ΒΙΝΤΕΟ]

Έντονες διαφωνίες μεταξύ ιδιωτικών γιατρών και της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας για ολόκληρη τη διαχείριση της επιδημίας κοροναϊού και ο πρόεδρος της Ιατρικής Ένωσης Punjabir προτρέποντας τους υπεύθυνους να κάνουν άμεσες διορθώσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΚΥΥ έσκυψαν “από αυτούς.

Συγκεκριμένα, ενώ παρενέβη στην εκπομπή “Mera Mesimer” ANT1, ζητήθηκε από τον Πρόεδρο του PIS Πέτρος Αγαταγγέλου να σχολιάσει το γεγονός ότι ορισμένοι γιατροί δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για πρόσληψη ΟΚΥΠΥ σε δημόσια νοσοκομεία, απάντησε ότι ήρθε η ώρα να παραπλανηθούν οι ευθύνες. να δείξω δύναμη power άσκηση, αλλά ήρθε η ώρα να βγούμε από αυτήν. “

Ερωτηθείς πώς θα βοηθήσουν σε ολόκληρη την επιδημία, ο κ. Agatangeli είπε, “Θα βοηθήσουμε αμέσως καθώς βοηθούμε τους ασθενείς μας κάθε μέρα.”

Τόνισε ότι «ο κοροναϊός δεν πρέπει μόνο να έχει μονοπώλιο և Μόνο ασθενείς που νοσηλεύονται. «Κάθε μέρα πρέπει να προστατεύουμε τους χρόνιους ασθενείς, οι οποίοι είναι επίσης ευάλωτες ομάδες, που πλημμυρίζουν νοσοκομεία με καρδιακή ανεπάρκεια, εγκεφαλικό επεισόδιο, νεφρική νόσο».

«Έτσι», εξήγησε, «εάν αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται σε κίνδυνο, θα αρρωστήσουν λόγω της μόλυνσης». COVID:, εδώ μιλάμε σίγουρα για μονάδες εντατικής θεραπείας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να στοχεύσουμε το Νοσοκομείο Πληροφοριών με το ICU ως βασική αρχή. “Δεν υπάρχει MES στο νοσοκομείο παραπομπής, αλλά μονάδα εντατικής θεραπείας, οπότε η μεταφορά πραγματοποιείται όταν οι ασθενείς γίνονται δεκτοί.

Εκτός από τα παραπάνω, ο Πρόεδρος του PIS αφήνει τις κορυφές στον ευρύτερο σχεδιασμό της καταπολέμησης της επιδημίας, ζητώντας ταυτόχρονα από το Υπουργείο Υγείας, ΟΚΥΠΥ και ΟΑΕ να διορθώσουν αμέσως όλα αυτά τα δεδομένα. έτσι ώστε η ιατρική κοινότητα να συνεισφέρει σε ένα πνεύμα εθελοντισμού και συνεργασίας, όπως συμβαίνει καθημερινά. ”

Ο εκπρόσωπος του ΟΚΥΠΥ Χαράλαμπος Χαριλάου, στην παρέμβασή του στο σόου ANT1, με τη σειρά του κλήθηκε να σχολιάσει τα παράπονα του Ιατρικού Συλλόγου Παντζιπρί ότι δεν ήταν σωστά οργανωμένα για την καταπολέμηση της επιδημίας. “Εάν δεν είχαμε οργανώσει, θα μπορούσαμε να έχουμε τόσοι πολλοί ασθενείς σε δημόσια νοσοκομεία, στην πραγματικότητα, τόσοι πολλοί ασθενείς στις MMC, στην Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών”.

Ο κ. Χαριλάου σημείωσε ότι «οι ανάγκες ελέγχονται και αλλάζουν καθημερινά με βάση τον αριθμό των ασθενών». “Συνειδητοποιείτε ότι τα κρατικά νοσοκομεία δεν έχουν ανεξάντλητο προσωπικό.”

Εξήγησε ότι «δεν ζητήσαμε υποδομή, εξοπλισμό ή οτιδήποτε άλλο Νοσηλευτικό προσωπικό. “Ζητήσαμε ειδικές ιατρικές ειδικότητες, διότι ταυτόχρονα αντιμετωπίζουμε τόσο πολλούς ασθενείς με κοροναϊό, ταυτόχρονα αντιμετωπίζουμε πολύ μεγάλο αριθμό παθολογικών-πνευμονικών περιπτώσεων.”

Ερωτηθείς πόσους πνευμονολόγους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του, ο κ. Χαριλάου είπε: «Θέλω να είμαι δίκαιος. Οι περισσότεροι απάντησαν է προσφερόμενες υπηρεσίες և ευχαριστούμε. “Υπάρχουν περιπτώσεις είτε γιατρών είτε πνευμονολόγων που λένε διαφορετικά πράγματα, αλλά δεν απαντούν στην κλήση μου.”

Τόνισε ότι «για εμάς σε αυτά τα σημαντικά επαγγέλματα είναι πιθανή η απώλεια ενός ακόμη γιατρού».

«Εκτιμούσαμε τις ανάγκες κάθε μέρα, υπάρχει ένα σχέδιο. “Δεν θα χρειαζόταν να ρωτήσουμε τους εταίρους του ιδιωτικού τομέα εάν δεν υπήρχε ανάγκη”, πρόσθεσε.

Source