Έντονο ενδιαφέρον για το «Υπερκινητικότητα Disorder Conscious Family Project» στο Mersin

Το πρώτο του Attention Deficit and Hyperactivity Disorder Conscious Family Project που διοργανώθηκε από το Mersin Metropolitan Municipality Department of Disabled People and Health Services πραγματοποιήθηκε με έντονη συμμετοχή τόσο από τη χώρα όσο και από το εξωτερικό με το αξιοσημείωτο περιεχόμενό της. Στο έργο, το οποίο πραγματοποιήθηκε με τη μορφή 9 διαδικτυακών συνεδριών και με 5 ειδικούς, δόθηκαν πληροφορίες για την ευαισθητοποίηση των γονέων.

Μητροπολιτικός Δήμος Mersin Προς τηνΟλοκληρώθηκε το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Έργου Attention Deficit and Hyperactivity Disorder Conscious Family που διοργανώθηκε από το Τμήμα Υπηρεσιών Υγείας. Η εκπαίδευση με στόχο την ενημέρωση και την ανατροφή των οικογενειών παιδιών με έλλειμμα προσοχής και διαταραχή υπερκινητικότητας προσέλκυσε μεγάλη προσοχή τόσο από την Τουρκία όσο και από το εξωτερικό με το αξιοσημείωτο περιεχόμενό της.

ΓΟΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΥΠΕΡΤΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

300 άτομα συμμετείχαν στο έργο, το οποίο ξεκίνησε στις 10 Φεβρουαρίου και πραγματοποιήθηκε σε 9 διαδικτυακές συνεδρίες με 5 ειδικούς. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε για να τραβήξει την προσοχή στη σημασία της εκπαίδευσης των γονέων και του κοινωνικού περιβάλλοντος στη θεραπεία παιδιών με έλλειμμα προσοχής και διαταραχή υπερκινητικότητας. Το έργο, στο οποίο οι οικογένειες επιλέχθηκαν ως κοινό-στόχος, προσέλκυσε μεγάλη προσοχή από ακαδημαϊκούς, γιατρούς, καθηγητές, ψυχολόγους και διαφορετικά επαγγέλματα που εργάζονται στον τομέα. Έργα στην Τουρκία καθώς και στο Ντουμπάι, το Αζερμπαϊτζάν και συμμετοχή στην Κύπρο προς τηναυτός έκλαψε.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα, που πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στις 20:00, ξεκινώντας από τις 10 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθούν από τον Παιδιά Εφηβικό Ψυχίατρο Dr. Özlem Sürücü, Ειδικός Παιδιατρικής Καρδιολογίας Καθ. Δρ. Olgu Hallıoğlu Kılınç, Μαιευτήρας Op. Δρ. Haldun Canova, Διαιτολόγος Burcu Ada Talas και Ειδικός Κλινικός Ψυχολόγος Yücel Şavklı.

9 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2 ΣΥΝΟΔΩΝ

Λαμβάνοντας υπόψη το έντονο ενδιαφέρον που δείχνεται και εκείνους που δεν μπορούσαν να παρευρεθούν, σχεδιάστηκε επίσης το δεύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα 9 συνεδριών του έργου. Όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν τη 2η συνεδρία από όπου ξεκινούν οι εγγραφές 0324 232 00 72 Καλώντας τον διαδικτυακό αριθμό μεταξύ 08.00-17.00, θα μπορούν να εγγραφούν δωρεάν. Από τον Μητροπολιτικό Δήμο, ο σύνδεσμος, ο κωδικός πρόσβασης και όλες οι άλλες πληροφορίες σχετικά με την εκπαίδευση θα γίνουν μέσω SMS για πρόσβαση στην ηλεκτρονική εκπαίδευση.

Source