Έξοδος της Ανατολικής Μεσογείου από τον Πρόεδρο της ΤΔΒΚ Ersin Tatar: οι συνθήκες έχουν αλλάξει

Ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Ersin Tatar είπε: «Οι συνθήκες έχουν αλλάξει τώρα. Η Κύπρος δεν είναι η παλιά Κύπρος και η Ανατολική Μεσόγειος δεν είναι η παλιά Ανατολική Μεσόγειος. Υπάρχει μια σημαντική δομή με την Τουρκία, είναι επίσης η Γαλάζια Πατρίδα. Ο κυρίαρχος πρέπει να είναι δύο κράτη που ζουν δίπλα-δίπλα στη βάση της ισότητας. ” μίλησε.

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) Ersin Tatar επισκέφθηκε το ίδρυμα με την ευκαιρία της 57ης επετείου της Bayrak Radio and Television Corporation (BRTK) και απάντησε σε ερωτήσεις στην ημερήσια διάταξη ζωντανά.

Εφιστώντας την προσοχή στον πρωτοποριακό ρόλο του BRTK στον αγώνα για ύπαρξη, ο Τατάρ είπε ότι οι εκπομπές που ξεκίνησαν στη Λευκωσία και έπειτα έφτασαν σε ολόκληρο το νησί πρόσθεσαν δύναμη στην αγωνιστική δύναμη του τουρκοκυπριακού λαού.

Ο Τατάρ άγγιξε επίσης το Κυπριακό και το άνοιγμα του Μαρά, τονίζοντας ότι η πρωτοβουλία Μαράς θα ανοίξει το έδαφος στις κυπριακές συνομιλίες και ότι το άνοιγμα είναι ένα σημαντικό βήμα για το μέλλον της χώρας.

Τατάρ, δηλώνοντας ότι επισκέφθηκε χιλιάδες ανθρώπους ένα μέρος του ποπ Βαρόσα στις 8 Οκτωβρίου, “Θα ανησυχούν περιοχές στρατιωτικών περιοχών από πολιτισμό και επιστροφές. Το άνοιγμα του Μάρα ήταν πολύ καλό και σηματοδοτήθηκε από το έτος 2020. Το 2020, η Τουρκία Καταγράφηκε ως μια σημαντική κίνηση με την υποστήριξη της Τουρκίας. Είναι η παραλία που ανοίξαμε τώρα, είναι ένας δημόσιος χώρος, δεν έχουμε αγγίξει την ιδιωτική ιδιοκτησία. Τώρα μπορούμε να δούμε το Maraş ως ανοιχτή ζώνη. ” χρησιμοποίησε την έκφραση.

Ο Τατάρ υπενθύμισε ότι πάντα τόνισαν ότι η λύση σε ομοσπονδιακή βάση δεν θα έδινε ελπίδα και σημείωσαν ότι πρέπει να συζητηθεί η κυριαρχική ισότητα.

Οι όροι έχουν αλλάξει

Τατάρ, “Τώρα οι συνθήκες έχουν αλλάξει την παλιά Κύπρο, η Ανατολική Μεσόγειος δεν είναι η παλιά ανατολική Μεσόγειος. Η Τουρκία έχει μια σημαντική δομή, είναι επίσης η Γαλάζια Πατρίδα. Η κυρίαρχη ισότητα πρέπει να βασίζεται σε δύο κράτη που ζουν δίπλα-δίπλα.” είπε.

Λέγοντας ότι δεν είδαν καλή θέληση από την αντίθετη πλευρά παρά τις καλές τους προθέσεις, ο Τατάρ είπε: «Είδαμε τι συνέβη, συμπεριλαμβανομένου του Σχεδίου Ανάν και του Κρανς Μοντάνα. Η δουλειά μας είναι να πούμε στους ανθρώπους μας τις εξελίξεις με όλη τη διαφάνεια. μίλησε.

Ο Πρόεδρος Τατάρ είπε ότι το καθεστώς της ΤΔΒΚ έχει αλλάξει λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Τουρκία, η ΤΔΒΚ της δίνουν περαιτέρω αυξήσεις που εκφράζουν την υποστήριξη των Τατάρων, “πολιτική δύο κρατών, που ζουν από την τουρκοκυπριακή πλευρά και πιο πολύτιμη και η κατάσταση με την εμφάνιση νέων θα είναι υψηλή χώρα. Πανδημία που περνάω, όπου τα σχόλια θα δούμε μαζί.” βρήκε την αξιολόγηση.

Kaynak: AA

.Source