Έξοδος Suriçi από την Πρωτοβουλία Αμμοχώστου

Η Πρωτοβουλία Αμμοχώστου δήλωσε ότι «δεν θα επιτρέψουν την καταστροφή των ιστορικών και αρχιτεκτονικών ιδιοτήτων της Τείχους της Αμμοχώστου» και ζήτησαν σεβασμό για την ιστορική υφή.
Η Πρωτοβουλία Famagusta, δηλώνοντας ότι μια τοπική και ιδιωτική επιχείρηση έχει δομηθεί ασυμβίβαστη με την ιστορική υφή στην πλατεία Namık Kemal στην περιτοιχισμένη πόλη της Αμμοχώστου, συμμερίζεται την ακόλουθη γνώμη:
«Το παράνομο δάπεδο με ελαφριά δομή, το οποίο άρχισε να χτίζεται στην ταράτσα ενάντια στο έργο, αφαιρέθηκε λόγω των αντιρρήσεων μη κυβερνητικών οργανώσεων και του Τμήματος Αρχαιοτήτων (EED) της Αμμοχώστου. Ωστόσο, είναι κατανοητό ότι είναι πολύ δύσκολο να αποφευχθεί η κατασκευή παράνομων / παράνομων κατασκευών στο Kktc, όπου υπάρχει ευρεία πεποίθηση ότι οι νόμοι μπορούν να εφαρμοστούν σε μη προνομιούχους ανθρώπους. “
Δηλώνοντας ότι παρά τις προειδοποιήσεις των υπαλλήλων του Τμήματος Αρχαιοτήτων της Αμμοχώστου, της Αστυνομίας και του Δήμου Αμμοχώστου, το παράνομο δάπεδο στη βεράντα ολοκληρώθηκε σε μια νύχτα, η Πρωτοβουλία συμπεριέλαβε επίσης τις ακόλουθες δηλώσεις στη δήλωσή της:
«Πρέπει να είναι γνωστό ότι δεν θα επιτρέψουμε ποτέ ένα τέτοιο παράνομο κτίριο στο πιο σημαντικό ιστορικό μέρος της πόλης μας, το οποίο επηρεάζει αρνητικά την αντίληψη του πιο σημαντικού ιστορικού μας κτηρίου. Είναι τόσο δύσκολο να δούμε πώς αυτή η απείθαρχη, ατομική και άπληστη προσέγγιση καταστρέφει μακροπρόθεσμα όλες τις φυσικές και ιστορικές περιοχές, με τις μετασχηματισμένες εμπειρίες, αντί να πλησιάζουν τα στοχευμένα επίπεδα τουρισμού, σταδιακά απομακρύνονται και οι ιστορικές, αρχιτεκτονικές και φυσικές αξίες καταστρέφονται ένα προς ένα; Είναι τόσο αδύνατο να καταλάβουμε πώς οι χώροι διαβίωσης χάνουν τις ιδιότητές τους ενώ ο καθένας μας προσπαθεί να κερδίσει περισσότερα εισοδήματα και περισσότερα πλεονεκτήματα για τον εαυτό μας και ότι η Βόρεια Κύπρος θα χάσει σταδιακά την έλξη της για τουρίστες που απαιτούν φυσικά / ιστορικά πράγματα.

Ως Πρωτοβουλία της Αμμοχώστου, δεν θα επιτρέψουμε να θυσιάζεται η Τείχη της Αμμοχώστου για αύξηση των εισοδημάτων!

Η πλατεία Αμμοχώστου, Suriçi, Namık Kemal δεν μπορεί να μετατραπεί μόνο σύμφωνα με τις απαιτήσεις εκείνων που περιμένουν κέρδη από εδώ. Η Αμμόχωστος ανήκει σε όλους μας! “

.Source