Έπινε αντισηπτικό για το χέρι του και η οικογένειά του πέθανε … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Οι συγγενείς μιας 32χρονης γυναίκας από το Ιλλινόις που πέθανε από οξεία δηλητηρίαση από μεθανόλη αφού φέρεται να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αυτού του υγρού έχουν καταθέσει αγωγή εναντίον μιας εταιρείας που παράγει αντισηπτικά στα χέρια.

Σύμφωνα με το New York Post, οι συγγενείς της μεθυσμένης Kayla Stagner κατηγορούν την Blumen Advanced Instate Sanitizer από τις 4e Brands για παραβίαση του νόμου σχετικά με την πρότασή της.

Ο Στάγκνερ, δάσκαλος νηπιαγωγείου, πέθανε στα τέλη Μαΐου μετά από μια σύντομη θητεία σε κλινική του Σεντ Λούις στην πατρίδα του.

Μια αγωγή που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Σεντ Λούις την περασμένη Παρασκευή βρήκε ένα μπουκάλι αντισηπτικό που έχει δοκιμαστεί για αποτελέσματα αυτοψίας που περιέχουν “θανατηφόρα επίπεδα μεθανόλης”. Ωστόσο, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, το δραστικό συστατικό στην ετικέτα του προϊόντος ήταν η αιθανόλη, μια ουσία που χρησιμοποιείται σε αλκοολούχα ποτά.

“Η μεθανόλη δεν αναγράφεται στην ετικέτα Blumen Advanced Instant Hand Sanitizer”, δήλωσε η οικογένεια, η οποία ζητά αποζημίωση 75.000 δολαρίων για τον θάνατο ενός 32χρονου άνδρα από την κατασκευαστική του εταιρεία, το Sam’s Club, όπου αγόρασε η ατυχής γυναίκα το προϊόν. Το σκεπτικό για την αγωγή είναι ότι οι μάρκες 4e θα έπρεπε να γνωρίζουν στην ιστορία των ανθρώπων που χρησιμοποιούν απολυμαντικό με αιθυλική αλκοόλη ως υποκατάστατο αλκοόλ.

Το αντισηπτικό χέρι Blumen αποσύρθηκε από την αγορά πέρυσι όταν οι δοκιμές αποκάλυψαν ότι περιείχε μεθάνιο. Η δηλητηρίαση από μεθανόλη μπορεί να προκαλέσει ναυτία, έμετο, τύφλωση και θάνατο, ειδικά σε περίπτωση κατάποσης.

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source