Έπιπλα designer σχεδιαστής / σχεδιαστής ξύλου … |: Δημοσιογράφος Κύπρος

Το παραδοσιακό επάγγελμα είναι συνυφασμένο με την τεχνολογία, το σχεδιασμό και τις τεράστιες ποικίλες προοπτικές εργασίας

Υπουργείο Παιδείας και Επιστημών, Τμήμα Δευτεροβάθμιας Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (DMTEEK)

Από τον επιθεωρητή MTEE Κωνσταντίνο Γεωργίου

Τα τελευταία τριάντα χρόνια, η βιοτεχνία και η βιομηχανία ξύλου και επίπλων ήταν ένας από τους πιο παραδοσιακούς, αναπτυσσόμενους και σημαντικούς τομείς επεξεργασίας στην Κύπρο, διαδραματίζοντας ηγετικό ρόλο στην εθνική οικονομία και την απασχόληση. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι τα κυπριακά έπιπλα έχουν συνηθίσει τις προτιμήσεις του κυπριακού καταναλωτή, γεγονός που ανοίγει πολλά υποσχόμενες προοπτικές για τη βιομηχανία, δεδομένης της προοπτικής για την ανάπτυξη οικιστικού χώρου στη χώρα μας.

Αν θέλετε να ασκήσετε ένα πολλά υποσχόμενο τεχνικό επάγγελμα, πρέπει να συμπεριλάβετε το επάγγελμα στον επαγγελματικό σας προσανατολισμό. “Σχεδιασμός επίπλων και ξύλινων κατασκευών “ Βιομηχανία: Γραφική τέχνη, δευτεροβάθμια τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση (MTEE).

Αναμφίβολα, η αντιμετώπιση της βιομηχανίας επίπλων και κατασκευών ξύλου είναι ένα αναπτυσσόμενο τεχνολογικό χαρακτηριστικό. Πολλά προγράμματα διαφορετικών ειδικοτήτων, τα οποία συνδέονται με την τεχνολογία, το σχεδιασμό, την κατασκευή, την εφαρμογή, την αισθητική και την τέχνη. Τι πρέπει να έχουν οι μαθητές του επαγγέλματος; Φαντασία, όρεξη για καινοτομία και δημιουργικότητα.

Το έμπειρο, καλά εκπαιδευμένο διδακτικό προσωπικό του ΜΤΕΕ θα δεσμευτεί να τους καθοδηγήσει στην απαραίτητη τεχνογνωσία, παρέχοντάς τους υπερσύγχρονες γνώσεις, δεξιότητες στην τεχνολογία ξύλου, τεχνολογία επίπλων, κατασκευή ξύλου και σχεδιασμό επίπλων. Οι υποψήφιοι σχεδιαστές / σχεδιαστές ή κατασκευαστές / παραγωγοί επίπλων θα αποκτήσουν ειδικές επαγγελματικές γνώσεις, δεξιότητες և ικανότητες σε εργαστηριακά μαθήματα του επαγγέλματος.

Οι απόφοιτοι του επαγγέλματος έχουν την ευκαιρία να λάβουν περαιτέρω εκπαίδευση σε εγχώρια ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως το ΤΕΠΑΚ, το Δημόσιο Σχολείο ΜΙΕΕΚ, ​​καθώς και σε ξένα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και σχολεία. Έχουν επίσης την ευκαιρία να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους καριέρα απευθείας, καλύπτοντας έτσι τις αυξημένες εσωτερικές ανάγκες, κυρίως στους τομείς του σχεδιασμού, της παραγωγής, των κατασκευών και του εμπορίου.

Οι επιλογές σύνθεσης Emp ποικίλλουν. Ειδικότερα, οι απόφοιτοι μπορούν να εργάζονται σε δημόσια ή ημιδημόσια γραφεία, σε εταιρείες που προωθούν έπιπλα ή άλλα ξύλινα κτίρια, και γενικά στη βιομηχανία ξυλουργικής, καθώς και σε εταιρείες που ασχολούνται με την επεξεργασία, συναρμολόγηση και επεξεργασία επίπλων. Κατασκευή και εφαρμογή μηχανών επεξεργασίας ξύλου, μηχανημάτων με ηλεκτρονικό (ψηφιακό) προγραμματισμό εργασίας, μηχανήματα CNC), ξύλινες στέγες (κατασκευαστής), ξύλινες εξωτερικές κατασκευές (πέργκολες, περίπτερα), πόρτες και παράθυρα. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε εταιρείες που ασχολούνται με ξύλινα εσωτερικά σχέδια, διακόσμηση, κατασκευή και εγκατάσταση (σκάλες, οροφές, δάπεδα, επενδύσεις τοίχων, χωρίσματα), ξυλογλυπτική, αποκατάσταση ξύλινων αντικειμένων, συντήρηση, στροφή, ταπετσαρία επίπλων, διακόσμηση ξύλου. επιφάνειες ή μπορούν ακόμη και να δημιουργήσουν με επιτυχία τη δική τους επιχείρηση.

Έτσι, εάν είστε έφηβος με απεριόριστη φαντασία, δημιουργικότητα, όρεξη για καινοτομία, επάγγελμα “Σχεδιασμός επίπλων και ξύλινων κατασκευών “ μπορεί να είναι η επόμενη εκπαιδευτική σας επιλογή, διασφαλίζοντας παράλληλα τη μελλοντική σας καριέρα σε αυτόν τον τομέα.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο του MTEE στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://www.moec.gov.cy/dmteek/mtee_kladoi_eidikotites_genikes_plirofories.html

Source