Έργα Έμπνευσης «COVID-19» που ετοιμάστηκαν για το Κυπριακό Μουσείο Μοντέρνων Τεχνών απονεμήθηκαν στη Νότια Κορέα.

Κοντά στο Πανεπιστήμιο East University, Σχολή Καλών Τεχνών και Σχεδιασμού, μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού του Τμήματος Γραφιστικής Dr. Τα έργα του Gökhan Okur στο COVID-19, τα οποία ετοίμασε για το Κυπριακό Μουσείο Μοντέρνων Τεχνών κατά τη διάρκεια της πανδημικής περιόδου, έλαβαν βραβεία στο “Διαγωνισμό Βιο-Τέχνης” που πραγματοποιήθηκε στη Νότια Κορέα.

covid-19-jail.jpg

Στο διαγωνισμό που διοργανώθηκε για 8η χρονιά φέτος με θέμα «Ιός και Ανθρώπινος» από το Κέντρο Ερευνών Ιατρικής Βιοσυγκέντρωσης (Biocon) και τη Seoulin Bio Science, Dr. Η έντυπη εικόνα του Gökhan Okur με τίτλο “Corona Fish” κρίθηκε άξια του ειδικού βραβείου της κριτικής επιτροπής και η ψηφιακή εικόνα του με τίτλο “Covid-19 Jail” κρίθηκε άξια έκθεσης.

Συνεργασία της Τέχνης και της Επιστήμης

Ο Διαγωνισμός Bio-Art, ένας πολιτιστικός αγώνας που στοχεύει να συνδυάσει την τέχνη με την επιστήμη, πραγματοποιείται σε τέσσερις κατηγορίες: ψηφιακή φωτογραφία, μικροσκόπιο, γραφικά υπολογιστών και βίντεο κλιπ.

Ο οργανισμός, ο οποίος υποστηρίζει ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να συνεργαστεί περισσότερο από ποτέ εναντίον του COVID-19, που περιβάλλει ολόκληρο τον κόσμο, καθόρισε το θέμα του 8ου Διαγωνισμού Βιο-Τέχνης ως «Ιός και Άνθρωπος».

dr.-gokhan-okur.jpg

Δρ. Gökhan Okur: “Στα έργα μου, εξήγησα ότι οι άνθρωποι πρέπει να ζουν σε αρμονία με όλα τα άλλα όντα.”

Έλαβε ένα βραβείο στο “Διαγωνισμό Βιο-Τέχνης” που πραγματοποιήθηκε στη Νότια Κορέα με τα δύο του έργα. Ο Gökhan Okur τόνισε ότι το Πανεπιστήμιο της Εγγύς Ανατολής συνέχισε τις καλλιτεχνικές σπουδές του κατά την περίοδο της επιδημίας και είπε ότι οι εκθέσεις με θέμα το COVID-19 προσφέρθηκαν στους λάτρεις της τέχνης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Δρ. Ο Okur είπε ότι είναι ευχαριστημένος που τα έργα που παρήγαγε για τις εκθέσεις με θέμα «COVID-19» που διοργάνωσε το Κυπριακό Μουσείο Μοντέρνων Τεχνών βραβεύτηκαν από έναν οργανισμό που συνδυάζει την επιστήμη και την τέχνη και μοιράζεται με τις μάζες. Δρ. Ο Gökhan Okur είπε: «Στα έργα μου, εξήγησα ότι οι άνθρωποι πρέπει να ζουν σε αρμονία με όλα τα άλλα όντα ως μέρος της ζωής».

.Source