Έρευνα «Λοταρία» για φαινόμενα κοινωνικών μέσων

Οι διοικητικές και δικαστικές έρευνες ξεκίνησαν λόγω των λαχειοφόρων βίντεο που διοργάνωσαν οι επιρροές των κοινωνικών μέσων από τους λογαριασμούς τους.

Σύμφωνα με την έκθεση του Dilek Yaman από το Sabah, το αστυνομικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης παρατήρησε ανομία στα βίντεο που δημοσίευσαν ορισμένοι χρήστες, τα οποία έχουν γίνει φαινόμενο στα κοινωνικά μέσα κατά τη διάρκεια των επιθεωρήσεών τους πρόσφατα. Ήταν αποφασισμένο ότι ορισμένοι χρήστες των κοινωνικών μέσων, που ονομάζονται «Phenomenon», διοργάνωσαν κληρώσεις από τους λογαριασμούς τους τακτικά ή για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και έδωσαν κάποια δώρα στους οπαδούς τους. Σε μια εις βάθος ανάλυση, ο Başak Karahan, με τουλάχιστον 1,7 εκατομμύρια οπαδούς, διαπίστωσε ότι φαινόμενα όπως ο Enes Batur και ο Reymen διοργάνωσαν ένα τυχερό παιχνίδι στα βίντεό τους. Διότι, η εξουσία να διοργανώνει τυχερά παιχνίδια και τύχη δόθηκε στην Εθνική Λοταρία με διάταγμα.

Χωρίς εφαρμογές

Για το λόγο αυτό, ξεκίνησαν διοικητικές και δικαστικές έρευνες εναντίον των χρηστών που διαπιστώθηκε ότι διέπραξαν εγκληματικά φαινόμενα. Στο πλαίσιο της έρευνας, δηλώθηκε ότι το δικαίωμα σχεδιασμού, οργάνωσης και οργάνωσης των παιχνιδιών λαχειοφόρων αγορών ανήκει στη διοίκηση και καθορίστηκε ότι τα άτομα που διοργάνωσαν τη λαχειοφόρο αγορά θα έπρεπε να έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν με οποιονδήποτε τρόπο και να λάβουν άδεια από την Εθνική Λαχειοφόρο αγορά για να δώσουν πολύτιμα ή άχρηστα δώρα. Αποδείχθηκε όμως ότι τα 10 ονόματα που διοργανώνουν τη λαχειοφόρο αγορά δεν είχαν καμία εφαρμογή στη διοίκηση λαχειοφόρων αγορών.

Ξεκίνησε η έρευνα

Στη σύνοψη που συνέταξε η αστυνομία, αναφέρεται ότι όσοι διοργανώνουν τα παιχνίδια ή όσοι παραβιάζουν το νόμο θα καταδικαστεί σε διοικητικό πρόστιμο έως 10 εκατομμύρια TL και φυλάκιση έως δύο χρόνια. Ο Fezleke στάλθηκε στο Γενικό Εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης. Η εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα για δέκα φαινόμενα, συμπεριλαμβανομένων των Enes Batur, Yusuf Aktaş, Başak Karahan, Kemalcan Parlak, Cantuğ Özsoy, Pelin Baynazoğlu, Ahmet Tük και Taner Yeşildağ.

.Source