Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από Κύπριο επιστήμονα, … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Μια μελέτη σε περισσότερες από 2.100 έγκυες γυναίκες σε 18 χώρες διαπίστωσε ότι το COVID-19 συσχετίστηκε με υψηλότερο κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών στις μητέρες και τα βρέφη από ό, τι προηγουμένως βρέθηκε.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της μελέτης INTERCOVID σε ένα επιστημονικό περιοδικό ΠΜ ΑΜΑ: Παιδιατρική για πρώτη φορά παρέχοντας λεπτομερείς συγκριτικές πληροφορίες σχετικά με τις επιδράσεις του COVID-19 κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε σήμερα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο κίνδυνος για τις μητέρες: τα νεογέννητα είναι υψηλότερος από αυτόν που αναγνωρίζεται κατά την έναρξη της επιδημίας, ότι οι έγκυες γυναίκες πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στην πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη.

Δρ. Ο Άρης Παπαγεωργίου, καθηγητής εμβρυϊκής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δήλωσε:

“Οι γυναίκες που μολύνθηκαν με COVID-19 κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είχαν περισσότερες από 50% περισσότερες πιθανότητες να έχουν επιπλοκές κατά την εγκυμοσύνη (όπως πρόωρη γέννηση, προεκλαμψία, ανάνηψη και θάνατος) από τις έγκυες γυναίκες που έχουν μολυνθεί από τον ιό. Τα νεογέννητα γυναικών που έχουν μολυνθεί από τον ιό είναι επίσης σχεδόν τρεις φορές πιο πιθανό να παρουσιάσουν σοβαρές ιατρικές επιπλοκές, όπως η εισαγωγή σε μονάδα εντατικής θεραπείας, κυρίως λόγω πρόωρης γέννησης.

«Τα καλά νέα είναι ότι οι κίνδυνοι ήταν παρόμοιοι για ασυμπτωματικά μολυσμένες ή μη μολυσμένες γυναίκες».

Οι ερευνητές προσπάθησαν να κατανοήσουν την επίδραση του COVID-19 κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συλλέγοντας αξιόπιστα δεδομένα από έγκυες γυναίκες με θετική διάγνωση του COVID-19. Πιθανή φροντίδα resources Πόροι υγείας, όπως εμβόλια, κατανέμονται ανάλογα. Ωστόσο, μέχρι στιγμής η ποιότητα των διαθέσιμων πληροφοριών είναι περιορισμένη.

Η μελέτη περιγράφει το έργο περισσότερων από 100 ερευνητών που ολοκλήρωσαν πρόσφατα τη μελέτη INTERCOVID, στην οποία συμμετείχαν περισσότερες από 2.100 έγκυες γυναίκες από 43 νοσοκομεία μητρότητας σε 18 χώρες χαμηλού, μεσαίου και υψηλού εισοδήματος σε όλο τον κόσμο.

Η μελέτη είναι μοναδική στο ότι κάθε γυναίκα που μολύνθηκε με COVID-19 συγκρίθηκε με δύο έγκυες γυναίκες που δεν είχαν μολυνθεί και γέννησαν στον ίδιο θάλαμο μητρότητας ταυτόχρονα.

Καθηγητής Dr. Ο Παπαγεωργίου συνέχισε.

Ευτυχώς, υπήρχαν πολύ λίγες περιπτώσεις μητρικού θανάτου. Ωστόσο, ο κίνδυνος θανάτου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού ήταν 22 φορές υψηλότερος σε γυναίκες με COVID-19 από ότι σε έγκυες γυναίκες που δεν είχαν μολυνθεί με τον ιό.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι περίπου το 10% των νεογνών που ήταν θετικά για τον ιό ήταν επίσης θετικά από τη μητέρα μέσα στις πρώτες ημέρες μετά τη γέννηση.

Δρ. Ο καθηγητής περιγεννητικής ιατρικής του Πανεπιστημίου Ozeford, Osse Villar, ο οποίος συμμετείχε στη μελέτη, δήλωσε:

“Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο θηλασμός πιθανώς δεν έχει καμία σχέση με αυτήν την αύξηση. Ωστόσο, η καισαρική τομή μπορεί να σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης στα νεογνά.

Η μελέτη καταδεικνύει την ικανότητα γρήγορης συλλογής πολυεθνικών δεδομένων μεγάλης κλίμακας σε περιόδους κρίσης υγείας, καθώς οι ερευνητές κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη μελέτη σε μόλις 9 μήνες χρησιμοποιώντας την ήδη καθιερωμένη υποδομή του έργου πολλαπλών διαμερισμάτων της Oxford INTERGROWTH-21st.

Καθηγητής Dr. Ο Βιλάρ συνέχισε να λέει.

“Η υπάρχουσα υποδομή του έργου INTERGROWTH-21st ήταν κρίσιμη καθώς επέτρεψε σε ερευνητές από όλο τον κόσμο να πραγματοποιήσουν αυτήν την επείγουσα πρωτοβουλία σε χρόνο ρεκόρ και η δέσμευσή τους για έρευνα ήταν σημαντική. “Η επόμενη πρόκληση είναι η μελέτη του μακροπρόθεσμου αντίκτυπου στις μητέρες και τα παιδιά”.

Δρ. Ο Stephen Kennedy, καθηγητής αναπαραγωγικής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο οποίος ήταν παρών στη μελέτη, κατέληξε:

«Γνωρίζουμε τώρα ότι οι κίνδυνοι για τις μητέρες και τα μωρά τους είναι μεγαλύτεροι από ό, τι αναμενόταν κατά τη στιγμή της επιδημίας, ότι η εφαρμογή γνωστών υγειονομικών μέτρων πρέπει να περιλαμβάνει εγκύους.

Αυτές οι πληροφορίες θα βοηθήσουν τις οικογένειες, καθώς είναι πλέον σαφές ότι πρέπει να γίνουν ό, τι είναι δυνατόν για να αποφευχθεί η μόλυνση. Ενισχύει επίσης την άποψη ότι τα εμβόλια πρέπει να διατίθενται και σε έγκυες γυναίκες. “

Σημειώσεις για εκδότες:

Μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη μελέτη στον ακόλουθο σύνδεσμο: Μητρική և νεογνική νοσηρότητα և θνησιμότητα μεταξύ λοίμωξης KOVID-19 և χωρίς έγκυες γυναίκες. Έρευνα πολυεθνικής ομάδας INTERCOVID

Για περισσότερες πληροφορίες και συνεντεύξεις, επικοινωνήστε με το Γραφείο Τύπου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης: [email protected]: ή +44 (0) 1865 280528 [ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΡ ΑΡΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ]

Nafield Women և Τμήμα Αναπαραγωγικής Υγείας

Το Նա Τμήμα Γυναικολογίας και Αναπαραγωγικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στην Οξφόρδη διεξάγει διεπιστημονική έρευνα σε τέσσερις κύριους τομείς. Καρκίνος, Παγκόσμια Υγεία, Μητρική և Εμβρυϊκή և Αναπαραγωγική Υγεία իկա Γενετική. Επικεντρώνεται σε γενετικές μελέτες, την ανάλυση μοριακών, βιοχημικών, κυτταρικών μηχανισμών που ρυθμίζουν την ανώμαλη λειτουργία του αναπαραγωγικού ιστού, κλινικές μελέτες για την υγεία των γυναικών, την εγκυμοσύνη και την ανάπτυξη κατά τις πρώτες 1000 ημέρες της ζωής.INTERGROWTH-21ο έργο)

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον σύνδεσμο. https://www.wrh.ox.ac.uk/

Ινστιτούτο της μητέρας και της περιγεννητικής υγείας της Οξφόρδης (OMPHI)

Στο Oxford Green Templeton College της Οξφόρδης, το Oxford Institute for Mental Perinatal Health συνεργάζεται με το Τμήμα Γυναικολογίας και Αναπαραγωγικής Υγείας της Nuffield για να φέρει κοντά εμπειρογνώμονες από όλο τον κόσμο για την αντιμετώπιση βασικών θεμάτων υγείας της μητέρας και της περιγεννητικής υγείας.

Επιπλέον πληροφορίες: https://www.wrh.ox.ac.uk/research/omphi:

Οξφόρδη Πανεπιστήμιο:μικρό: Ιατρικός: Επιστήμες: Ενότητα:

Ο Πρόεδρος των Ιατρικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα βιοϊατρικής έρευνας στην Ευρώπη, με περισσότερους από 2.500 ερευνητές και περισσότερους από 2.800 φοιτητές. Το πανεπιστήμιο είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο στον τομέα της ιατρικής, των βιοεπιστημών και έχει μια από τις καλύτερες ιατρικές σχολές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια κλινικών δοκιμών στο Ηνωμένο Βασίλειο զգալի σημαντική εμπειρία στην προώθηση εργαστηριακών ευρημάτων στην κλινική. Η συνεργασία της με την Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS Trusts) επιτρέπει στους ασθενείς να απολαμβάνουν στενούς δεσμούς μεταξύ ιατρικών εξετάσεων και υγειονομικής περίθαλψης.

Ο συντονισμός της μελέτης INTERCOVID στην Οξφόρδη χρηματοδοτήθηκε από το Πανεπιστήμιο COVID-19 Research Response Fund. Οι συμμετέχοντες συνέλεξαν δεδομένα χωρίς πρόσθετη οικονομική υποστήριξη.

Source