Έρχεται ένα νέο νομοσχέδιο για τη λειτουργία των ωδείων. “Τα πράγματα συνέβησαν – θαύματα”

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεότητας δεσμεύτηκε να θεσπίσει νομοθεσία που θα ρυθμίζει τις εμπορικές δραστηριότητες χειμερινών κήπων, καθώς και την καλλιτεχνική τους ποιότητα. Στις δηλώσεις του μετά το τέλος της συνόδου της επιτροπής.

Την Τετάρτη, η κοινοβουλευτική επιτροπή εκπαίδευσης ενημερώθηκε για την προώθηση ενός ολοκληρωμένου νομικού κανονισμού για τη χρήση χειμερινών περιοχών.

Ο κ. Χατσιγιάνης είπε ότι τα χειμερινά σπίτια είχαν ανοιχτεί για πολλά, πολλά χρόνια, και γίνονταν κάποια θαύματα.

“Η αντιπαλότητα ή η αντιπαλότητα μεταξύ τους στα δικαστήρια οδήγησε σε πάρα πολλά χειμερινά πεδία, καθώς απλά δεν μπορούσαμε να ρυθμίσουμε. Η αδυναμία αυτής της μη διευθέτησης οφειλόταν στις μερικές φορές διαφορετικές προσεγγίσεις εντός των χειμερινών πεδίων, οι οποίες οδήγησαν στην ύπαρξη και τη διαιώνιση. αναμενόταν Ο σκοπός της εγγραφής του θέματος σήμερα ήταν ακριβώς πώς να προχωρήσουμε. “Το υπουργείο υποσχέθηκε να θεσπίσει νομοθεσία που θα ρυθμίζει τις εμπορικές δραστηριότητες των ωδείων, παράλληλα με την καλλιτεχνική τους ποιότητα”, πρόσθεσε.

Έτσι, είπε ο κ. Χατζηγιάννης, είναι μια δυνητικά θετική εξέλιξη.

“Ελπίζουμε ότι το υπουργείο θα παρουσιάσει το κείμενο το συντομότερο δυνατό και ότι θα ξεκινήσει αυτή η διαβούλευση”, πρόσθεσε.

Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου

Ταυτόχρονα, σήμερα η Επιτροπή Παιδείας του Κοινοβουλίου συζήτησε τον «Προϋπολογισμό της Οργάνωσης Νέων για το 2021.

Στη δήλωση που έγινε μετά τη συνάντηση, είπε ο κ. Χατσινιανής. προϋπολογισμός – 13 εκατομμύρια. “

Με άλλα λόγια, ο Κύπριος φορολογούμενος πληρώνει 3 εκατομμύρια και η κυπριακή οργάνωση νέων μπορεί να συμπληρώσει μόνο τον υπόλοιπο προϋπολογισμό με τις δικές της δημιουργικές δραστηριότητες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ολόκληρη η Επιτροπή μας συγχαίρει για τη θετική δράση της Οργάνωσης Νέων », πρόσθεσε.

Απαντώντας στην ερώτηση όπου ο Οργανισμός Νεολαίας ολοκληρώνει τον προϋπολογισμό του, ο κ. Χατζηγιάνης είπε ότι είναι ένα από τα προγράμματα, ερευνητικά προγράμματα, αλλά κυρίως από τα προγράμματα της ΕΕ.

Πηγή: KYPE

Source