Έτοιμος για υποστήριξη επαφών πληροφοριών … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Η Επιτροπή προτίθεται να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια ζητηθεί από την Ελλάδα σε σχέση με τις τουρκικές διαπραγματεύσεις πληροφοριών με την Επιτροπή, Peter Stano, Εκτελεστικός Διευθυντής της Επιτροπής արտաքին Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ).

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση της KYPE, ο Peter Stano, εκπρόσωπος της Επιτροπής պատասխան EEAS, δήλωσε ότι “Εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα και την Κύπρο και τόνισε την ανάγκη επίλυσης όλων των διμερών ζητημάτων”.

“Η ΕΕ είναι έτοιμη να κάνει ό, τι απαιτείται από τα κράτη μέλη μας εάν μας ζητήσει να τα στηρίξουμε με όποιο τρόπο μπορούν”, είπε.

Η ΕΕ, συνέχισε ο Stano, “είναι μια κοινότητα χωρών που έχουν αμοιβαία κατανόηση, αμοιβαία υποστήριξη, η αλληλεγγύη είναι το κλειδί.”

Ως εκ τούτου, είπε, “Εάν η Ελλάδα αποφασίσει ότι χρειάζεται στήριξη από την ΕΕ σε αυτές τις διμερείς διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, οι Έλληνες εταίροι μας γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν για να λάβουν τέτοια βοήθεια.”

“Επαναλαμβάνω πόσο ξεκάθαρα έχει ενεργήσει η ΕΕ στο ζήτημα της αλληλεγγύης προς την Ελλάδα σε αυτό το ζήτημα, στην ανάγκη επίλυσης όλων των ζητημάτων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. “Θα είναι θετικό εάν οι δηλώσεις μεταφραστούν σε πρακτικές δράσεις και διαπραγματεύσεις”, κατέληξε.

Πηγή: KYPE

Source