Έφεση κατά της κράτησης του Ντεμιρτάς μετά την απόρριψη της απόφασης του ΕΔΔΑ

πανό99

Η έφεση για την κράτηση του πρώην συμπροέδρου του HDP, Selahattin Demirtaş, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση στο πλαίσιο της έρευνας του Γενικού Εισαγγελέα της Άγκυρας για τις αγωγές που πραγματοποιήθηκαν στις 6-8 Οκτωβρίου 2014, απορρίφθηκε από το δικαστήριο του δικαστή.

πανό134

Οι δικηγόροι του Ντεμιρτάς υπέβαλαν αίτηση για την απελευθέρωση των κρατουμένων πελατών του, επικαλούμενος την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ).

Αξιολογώντας την αίτηση, το 7ο Ποινικό Δικαστήριο της Άγκυρας, πιστεύοντας ότι δεν υπήρξε αλλαγή στο νομικό καθεστώς του υπόπτου, απέρριψε το αίτημά του για απελευθέρωση και διέταξε τη συνέχιση της κράτησης του Ντεμιρτάς.

Στην απόφαση του δικαστηρίου, δηλώθηκε ότι οι δικηγόροι υπεράσπισης του υπόπτου έβαλαν το αγγλικό αντίγραφο της απόφασης της ΕΣΔΑ με ημερομηνία 22.12.2020 στο παράρτημα της αναφοράς που ζητούσε την απελευθέρωση. Έχει γίνει κατανοητό ότι η απόφαση του ECtHR δεν είναι κατάλληλη για νομική επανεξέταση, καθώς δεν είναι γνωστό για ποια εφαρμογή και το πεδίο εφαρμογής της απόφασης του ECtHR. ” συμπεριλήφθηκε δήλωση.

Source