Έφυγαν στις ΗΠΑ. Θεωρούν τον Όμηρο σεξιστικό και τον αποβάλλουν από το σχολείο.

Ποιο είναι το κίνημα # “Άθραυστα Κείμενα” που θέλει να “εκδιώξει” κλασικούς συγγραφείς από τα σχολικά προγράμματα; – Το σχολείο της Μασαχουσέτης καταργεί το “Odyssey”

Το κίνημα και οι υπερβολές της «πολιτικής ορθότητας» φαίνεται να εξαπλώνονται στον τομέα της εκπαίδευσης. Η κριτική άρχισε να αναπτύσσεται στον Ατλαντικό ενάντια σε κλασικά λογοτεχνικά κείμενα, όπως αυτά του Ομήρου και του Σαίξπηρ. Αναλαμβάνεται δράση για να αποτραπεί η πρόσβαση των Αμερικανών μαθητών σε έργα κλασικής λογοτεχνίας, όπως ο King Lear ή η Οδύσσεια, κατηγορώντας τους για βίαιο ρατσισμό. Τα γεγονότα εμφανίστηκαν σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο Wall Street Journal.

Κάτω από το σύνθημα “Απαραβίαστα Κείμενα”, οι ιδεολόγοι, οι δάσκαλοι σχολείων και οι αντάρτες στο Twitter διαδίδουν θεωρίες εναντίον κλασικών κειμένων, από τον Όμηρο έως τον Σκοτ ​​Φιτζέραλντ. Το κύριο σύνθημά τους είναι ότι τα κείμενα που γράφτηκαν πριν από 100 χρόνια σήμερα, τα οποία περιγράφουν περιπτώσεις βίας, ρατσισμού, εχθρότητας προς άλλες κοινωνίες που είναι πλέον ξεπερασμένες, δεν έχουν θέση στην εκπαίδευση. Νομίζουν ότι ψυχολογικά “μπερδεύουν” νέους, στέλνοντάς τους λάθος συμπεριφορικά μηνύματα.

Σύμφωνα με αυτά, τα παιδιά πρέπει να διαβάσουν έργα που σχετίζονται μόνο με τη γλώσσα και τη συμπεριφορά που χρησιμοποιούμε, και ειδικά να αποφεύγουν έργα που «κυβερνούν» τον ρατσισμό, το σεξισμό, τον αντισημιτισμό και άλλες μορφές μίσους. Με άλλα λόγια, θέλουν να «σβήσουν» από τα σχολικά κείμενα των έργων του Ομήρου, του Σαίξπηρ, του Νίτσε και πολλών άλλων κλασικών.

“Είμαστε πολύ περήφανοι που λέμε ότι η Οδύσσεια αποσύρθηκε από το πρόγραμμα σπουδών φέτος. λένε οι δάσκαλοι της Μασαχουσέτης που έκοψαν την Οδύσσεια από το δημοτικό σχολείο επειδή ο Όμηρος έγραψε σεξιστικά-ρατσιστικά.

Η γνωστή μυθιστοριογράφος Patma Venkatraman πιστεύει το ίδιο, όπως έγραψε σε ένα άρθρο της Wall Street Journal στη Βιβλιοθήκη της Βιβλιοθήκης.

«Κανένας συγγραφέας δεν αξίζει αρκετά», ανεξάρτητα από το πόσο υπέροχο, για τον μυθιστοριογράφο Βενκατραμάν.

Όσο για τον Σαίξπηρ, σημειώνει ότι έζησε σε μια εποχή που επικράτησε το μίσος, οπότε κινδύνευε να στείλει στον αναγνώστη ένα υποσυνείδητο μήνυμα ότι η ακαδημαϊκή αριστεία ξεπερνά τη ρητορική μίσους.

«Οι λεπτές πολυπλοκότητες της λογοτεχνίας μετριούνται από την ακατέργαστη διακλάδωση του« διεπιστημονικού »αγώνα εξουσίας», δήλωσε ο Evin Sean, καθηγητής Αγγλικών του Σιάτλ.

Το 2018, έγραψε ότι θα ήταν καλύτερο να “πεθάνει” παρά να διδάξει το “Κόκκινο Γράμμα” εάν το μυθιστόρημα του Nathaniel Hawthorne δεν χρησιμοποιείται για την “καταπολέμηση της κακίας και της ντροπής”.

Η εκστρατεία «Word from Text» έγινε πρόσφατα πιο δημοφιλής στο ευρύ κοινό, όταν η δασκάλα κατά του ρατσισμού Lorena Germ Ermen παραπονέθηκε ότι πολλά κλασικά έργα γράφτηκαν πριν από 70 χρόνια.

Σκεφτείτε τις αξίες που η αμερικανική κοινωνία και το έθνος διαμόρφωσαν πριν από πολλά χρόνια. Αυτά είναι τα βιβλία. “

Με τη σειρά της, η συγγραφέας των δοκίμων μυθοπλασίας για μικρά παιδιά, η Esica Essica Chloes απάντησε με σκληρές εκφράσεις. “Εάν αμφιβάλλετε ότι ο Hawthorne ήταν με εκείνους που επέκριναν τους Πουριτάνους. στο βιογραφικό σας στο Twitter. ” Μέσα σε λίγα λεπτά, το Διαδίκτυο βομβαρδίστηκε με σχόλια που κατηγόρησαν την κα Chloes για ρατσισμό, “βία” και ζήτησε από το Penguin Random House να ακυρώσει τη σύμβασή της.

Ο εκδότης συνέχισε να συνεργάζεται μαζί του, αλλά η κυρία Chloes πιθανότατα έγραψε μια επιστολή για συγνώμη. “Θα προσπαθήσω να το κάνω καλύτερα.”

Αυτό δεν εμπόδισε τον συνεργάτη του Cluj Brooks Sherman να αρνηθεί τις «ρατσιστικές, απαράδεκτες» απόψεις του και να τερματίσει την επαγγελματική τους σχέση. Αλλά η εκστρατεία κλασικής λογοκρισίας φαίνεται να λειτουργεί.

“Να είσαι σαν την Οδύσσεια – να δεχτείς τον υπέροχο τρόπο απελευθέρωσης (τότε να πετάξεις την Οδύσσεια από το βιογραφικό σου επειδή είναι σκουπίδια)”, έγραψε ο Σεν Μάρτιν τον περασμένο Ιούνιο.

«Ναι», είπε η Heather Levine, καθηγήτρια Αγγλικών στο Λύκειο Lawrence της Μασαχουσέτης.

“Είμαστε πολύ περήφανοι που λέμε ότι φέτος η Οδύσσεια αφαιρέθηκε από το πρόγραμμα σπουδών. λέει η Heather Levine, καθηγήτρια Αγγλικών στο Λύκειο Lawrence της Μασαχουσέτης.

Όταν η αρθρογράφος της εφημερίδας επικοινώνησε με την κυρία Levine για να το επιβεβαιώσει, απάντησε ότι «εισβάλλει» στην έρευνά της για το έργο της και αρνήθηκε να απαντήσει.

Αυτός, ο Richard Goreham, επικεφαλής του Τμήματος Δημόσιων Σχολών του Lawrence English, δεν απάντησε σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

“Είναι τραγωδία το γεγονός ότι αυτό το αντι-διανοητικό κίνημα εναντίον των κλασικών κερδίζει έδαφος στην παιδαγωγική και εκδοτική βιομηχανία”, δήλωσε ο συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας John on del Arozon. Η Chloe προσθέτει ότι «η διαγραφή της ιστορίας των μεγάλων πράξεων περιορίζει μόνο την ικανότητα των παιδιών να μορφώνονται σωστά».

Αν κάτι δεν είναι σωστό στην κλασική λογοτεχνία, είναι επειδή δεν διδάσκεται. Οι μαθητές που δεν έχουν το δικαίωμα να διαβάσουν βασικά κείμενα μπορούν να φανταστούν τον εαυτό τους χαρούμενο… αυτό είναι που θέλουν οι άνθρωποι που υποστηρίζουν την εκστρατεία #Inviolent Texts, αλλά σε σύγκριση με τους πιο μορφωμένους συνομηλίκους τους, θα υποφέρουν από γλωσσική φτώχεια և πολιτιστικές πηγές : “Το χειρότερο είναι ότι δεν το γνωρίζουν καν”, σχολίασε έντονα το άρθρο της εφημερίδας.

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source