Έχει αναπτυχθεί η συσκευή που μπορεί να εντοπίσει τον κοραναϊό σε λίγα λεπτά

Στο Τομσκ της Ρωσίας, οι επιστήμονες έχουν αναπτύξει έναν αναλυτή αερίου που μπορεί να ανιχνεύσει τον κοροϊό σε λίγα λεπτά. Αναφέρθηκε ότι η αναζήτηση επενδυτών συνεχίζει να παράγει την εν λόγω συσκευή.

Σύμφωνα με τη δήλωση της υπηρεσίας Τύπου του τμήματος υγείας του Τομσκ, η συσκευή, η οποία μπορεί να ανιχνεύσει τον κοροϊό σε λίγα λεπτά, αναπτύχθηκε από τους επιστήμονες του Εθνικού Ιατρικού Κέντρου Ερευνών του Τομσκ (TNIMC) και τους υπαλλήλους του Εργαστηρίου Χημικών Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου του Τομσκ (TSU).

Διαχειριστής TNIMC Βαντίμ Στέπανοφ “Κατά τη διεξαγωγή πρόσθετων μελετών, παρατηρήσαμε ότι η συσκευή που αναλύει τα δείγματα του αέρα που εκπνέει ο ασθενής ανιχνεύει πνευμονία και Covid-19 με υψηλή ακρίβεια”, είπε.

Σύμφωνα με τα νέα στο Sputnik, επιστήμονες που εξέτασαν τα δεδομένα που ελήφθησαν από ασθενείς με θετικές εξετάσεις PCR για Covid-19 και πνευμονία, διαπίστωσαν ότι η συσκευή είχε ποσοστό ακρίβειας 97% στον προσδιορισμό της πνευμονίας και 92% στο Covid-19. Ταυτόχρονα, η συσκευή διαρκεί μόνο πέντε λεπτά για τη διάγνωση ασθενειών.

Οι επιστήμονες αναζητούν τώρα έναν βιομηχανικό συνεργάτη για την κατασκευή αναλυτών αερίου.

.Source