Έχει αναφερθεί ότι στη Γαλλία θα πραγματοποιηθούν συνεδρίες με την ονομασία «Γενική Συνέλευση του Κοσμισμού»

Στη Γαλλία, η υπουργός υπουργών για θέματα ιθαγένειας, Marlene Schiappa, ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθούν σε εθνικό επίπεδο συνεδρίες με το όνομα “Γενική Συνέλευση του Κοσμισμού”.

Σε μια συνέντευξη που έδωσε στον γαλλικό τύπο, ο Schiappa δήλωσε ότι θα πραγματοποιηθεί «Γενική Συνέλευση του Κοσμισμού» όπου θα συναντηθούν διανοούμενοι, σύλλογοι, συνδικάτα, νέοι και κληρικοί για να συζητήσουν τον γαλλικό κοσμικό.

Δηλώνοντας ότι η πρώτη από αυτές τις συνεδρίες θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στο Εθνικό Ωδείο Τεχνών και Χειροτεχνίας στο Παρίσι, με διανοούμενους, συμπεριλαμβανομένων ακαδημαϊκών, συγγραφέων και φιλοσόφων, ο Schiappa δήλωσε ότι μέχρι το καλοκαίρι, πραγματοποιήθηκαν πολλές συναντήσεις και εργαστήρια στρογγυλής τραπέζης για τα θέματα ελευθερία έκφρασης, έρευνας, νεολαίας, ένταξης, δήλωσε ότι θα πραγματοποιηθεί.

Η Schiappa μοιράστηκε τις πληροφορίες ότι οι απόψεις 50 χιλιάδων νέων θα ληφθούν με την καθιερωμένη διαδικτυακή πλατφόρμα.

Υποστηρίζοντας ότι όλη αυτή η ανταλλαγή ιδεών προσφέρει μια ευκαιρία να ενωθούν γύρω από τον γαλλικό κοσμικό, ο Schiappa είπε, «Ο κοσμικός δεν είναι όπλο καταπίεσης κατά των θρησκειών». βρήκε την αξιολόγηση.

«ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΥΜΕ» ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

Η Γαλλική Δημοκρατική Εργατική Ομοσπονδία (CFDT), μία από τις ενώσεις και τα συνδικάτα που η Schiappa κάλεσε να παραστεί στις συνεδρίες, δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχουν σε αυτήν την πρωτοβουλία.

Ο Εθνικός Γραμματέας της CFDT Frederic Seve, στη δήλωσή του στο Twitter, τόνισε ότι οι «αρχές που ενισχύουν τον σεβασμό των δημοκρατικών αξιών» έφεραν ήδη πολλά προβλήματα και η κοσμικότητα δεν πρέπει να βρίσκεται συνεχώς στην ημερήσια διάταξη.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης, Laurent Berger, δήλωσε ότι ως CFDT, είπαν «όχι» στον Υπουργό στο παρελθόν και ότι δεν θα είναι μέρος αυτής της πρωτοβουλίας.

Ο βουλευτής Val-d’Oise Aurelien Tache ζήτησε να σταματήσει αυτή η απόπειρα, την οποία κήρυξε ψεύτικη διαδήλωση.

.Source