Έχει επεκταθεί η δωρεάν είσοδος σε μουσεία NEU

Κοντά στην πανεπιστημιούπολη του Ανατολικού Πανεπιστημίου, το Μουσείο Σύγχρονων Τεχνών της Κύπρου, το Μουσείο Αυτοκινήτων Κύπρου, το Μουσείο Εβραίων και Φυσικής Ιστορίας Κύπρου, το Μουσείο Walled City στην Πύλη της Κερύνειας και το Μουσείο Τέχνης Günsel στο Dereboyu είναι δωρεάν μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. μπορεί να επισκεφθεί.

Το Μουσείο Walled City δέχεται επισκέπτες μεταξύ 9.30-17.00, 6 ημέρες την εβδομάδα, εκτός Δευτέρας. Άλλα μουσεία είναι ανοιχτά στο κοινό δωρεάν από τις 10.00-17.00 τις καθημερινές.

Η συλλογή των 16 πρωτότυπων αντικειμένων που έχουν καταχωριστεί στο απόθεμα του Τμήματος Εθνικής Αρχειοθέτησης και Έρευνας της ΤΔΒΚ βρίσκεται στο Μουσείο Walled City για 3 μήνες.

Το Μουσείο Walled City, το οποίο άνοιξε στην Πύλη της Κερύνειας, συνεχίζει να αυξάνει την ποικιλία των έργων που προσφέρει στους επισκέπτες του. Με το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπεγράφη από το Τμήμα Μουσείων Σχηματισμού Εγγύς Ανατολής με το Εθνικό Αρχείο και Ερευνητικό Τμήμα της ΤΔΒΚ υπό την προεδρία της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου στις 23 Δεκεμβρίου 2020, πολλά πρωτότυπα ιστορικά αντικείμενα και έργα τέχνης που ρίχνουν φως στην ιστορία της Κύπρου θα συναντηθούν με το κοινό για πρώτη φορά στο Μουσείο της πόλης Surlariçi.

Η πρώτη συλλογή, η οποία περιλαμβάνει πολύ ειδικά έργα για την ιστορία και τον πολιτισμό της Κύπρου και της Λευκωσίας, παραδόθηκε για έκθεση στο Μουσείο της Τειχισμένης Πόλης για 3 μήνες από τις 29 Δεκεμβρίου. Μεταξύ των πρωτότυπων έργων που θα εμφανιστούν για πρώτη φορά είναι χειρόγραφα χρυσού φύλλου, πιστοποιητικά μήκους έως 1,5 μέτρων και ο Οθωμανικός χάρτης IV 387 ετών. Το Tuğralı Mülkname του Murat, φωτογραφίες, μητρώα γέννησης, χάρτες και αρχεία δικαστηρίου. Τα έργα, τα οποία θα εκτίθενται στο Μουσείο Walled City για 3 μήνες, θα είναι ανοιχτά στους επισκέπτες μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Στη συνέχεια, τα έργα θα παραδοθούν στο Τμήμα Εθνικών Αρχείων και Ερευνών της TRNC και θα αγοραστεί μια νέα συλλογή για προβολή.

Επιπλέον, στο απόθεμα του Μουσείου της Τειχισμένης Πόλης, η συλλογή αυτοκινήτων παιχνιδιών που αποτελείται από περισσότερα από 3 χιλιάδες κομμάτια, δείγματα σπαθιού και μαχαιριού, πάνω από 70 γλυπτά, εικόνες, αντικείμενα που σχετίζονται με την ιστορία της ναυτιλίας, παραδείγματα από το Τουρκικό Εθνικό Μουσείο Ιστορίας της Κύπρου, αντίγραφα Karagöz, απόθεμα της Διοίκησης Ιδρυμάτων Κύπρου Οθωμανικά έργα όπως καταχωρημένα εντάλματα, διατάγματα, μητρώα Κάδι Λευκωσίας, χαλιά του 17ου αιώνα.

Έργα Μοντέρνας Τέχνης από τον Τουρκικό Κόσμο …

Το Κυπριακό Μουσείο Μοντέρνων Τεχνών, που ιδρύθηκε στην πανεπιστημιούπολη του Near East University, φιλοξενεί εκθέσεις καλλιτεχνών από διαφορετικές χώρες από την ημέρα που άνοιξε. Στο μουσείο, το οποίο περιλαμβάνει πίνακες ζωγραφικής και πίνακες που αποτελούνται από ακρυλικό, λαδομπογιά, βαφή ψεκασμού, πινέλο αέρα, μεικτές τεχνικές και τεχνικές σχεδίασης, ξυλογλυπτική, γλυπτική από μάρμαρο-κεραμικό, μορφοποίηση αργίλου, μεταλλική γλυπτική και χειροποίητα μαχαίρια κυνηγιού.

Τέχνη στο Dereboyu!

Το Μουσείο Τέχνης Günsel, που ιδρύθηκε στο όνομα του εγχώριου και εθνικού αυτοκινήτου της χώρας μας “GÜNSEL” και μοιράστηκε τον ίδιο χώρο με το “Γραφείο Προώθησης GÜNSEL” στο Dereboyu, προσφέρει ελαιογραφίες και ακρυλικά έργα ζωγραφικής, χαρακτική, χαρακτική, λινέλαιο, μεταξοτυπία, λιθογραφία, ξύλινες εκτυπώσεις και γλυπτά. και κεραμικά έργα.

132χρονη ιστορία του αυτοκινήτου

Το Μουσείο Αυτοκινήτων Κύπρου, το μοναδικό κλασικό μουσείο αυτοκινήτων στη χώρα, είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μουσεία στην πανεπιστημιούπολη Near East University. Με την πλούσια συλλογή του, αποκαλύπτει την εξέλιξη και την ιστορία του σύγχρονου κόσμου μέσω του μετασχηματισμού αυτοκινήτων. Το παλαιότερο όχημα του μουσείου, όπου εκτίθενται περισσότερα από 100 αυτοκίνητα, είναι το μοντέλο Crest Mobile του 1899. Εκτός από αυτό το όχημα, το οποίο είναι το μόνο στον κόσμο, αυτοκίνητα από κάθε περίοδο 100 χρόνων ιστορίας από τις αρχές της δεκαετίας του 1900 έως τη δεκαετία του 2000 προσελκύουν τους επισκέπτες σε μια σήραγγα χρόνου.

Η φυσική ιστορία της Κύπρου σε ένα μέρος!

11 χιλιάδες διαφορετικά φυτικά δείγματα από 1.500-1.600 είδη φυτών διατίθενται στην Κύπρο, μύκητες, είδη εντόμων, διάφορα είδη ερπετών, θαλάσσια πλάσματα και υλικά για την γεωλογία της Κύπρου περιμένουν επισκέπτες στο Μουσείο Herbarium και Φυσικής Ιστορίας.

Φωνή του νησιού / YDÜ

Source