Έχει ξεκινήσει η εγκατάσταση ενός νέου ηλεκτρονικού συστήματος του Φορολογικού Τμήματος με κόστος 24,5 εκατομμύρια ευρώ

Δημόσια υπηρεσία ενόψει επιδημιών advantages συστημάτων πλεονεκτημάτων. Έναρξη ενός νέου συστήματος διαχείρισης ηλεκτρονικών φόρων στο Τμήμα Φορολογίας – Συνολικό κόστος 24.562.000 ευρώ

Το Τμήμα Φορολογίας ξεκίνησε την εγκατάσταση ενός νέου ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης ηλεκτρονικών φόρων με συνολικό κόστος 24.562.000 ευρώ από την Data Torque Limited ants Net U Consultants, με την οποία η κυβέρνηση είχε υπογράψει συμβόλαιο το 2020. Στις 5 Οκτωβρίου.

Σε δήλωση προς το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Νατάσα Ακίδου, Βοηθός Φορολογικού Διευθυντή, δήλωσε ότι ολόκληρο το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί για τρία χρόνια, «σταδιακά, ετησίως με φόρο».

“Εκτιμάται ότι ορισμένες λειτουργίες του νέου συστήματος θα δοθούν στο κοινό τον επόμενο χρόνο”, πρόσθεσε.

Σήμερα, σύμφωνα με την κα Akidu, «βρισκόμαστε στο στάδιο όπου έχει ξεκινήσει η εγκατάσταση του συστήματος, և ταυτόχρονα, μελετώνται λεπτομέρειες για διάφορα θέματα».

Σημείωσε ότι, πριν από την εισαγωγή του νέου συστήματος, το Τμήμα Φορολογίας έχει μετακινηθεί σε ενδιάμεσες λύσεις, ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει το κοινό λόγω της επιδημίας του κοροναϊού, σημειώνοντας ότι “παρέχονται ηλεκτρονικές υπηρεσίες σε διάφορες υπηρεσίες μέχρι να λάβουμε μια ολοκληρωμένη λύση.” ,

Πλεονεκτήματα του συστήματος:

Αναφερόμενος στα πλεονεκτήματα του νέου συστήματος, ο Βοηθός Φορολογικός Διευθυντής είπε ότι το νέο ηλεκτρονικό σύστημα, όταν ολοκληρωθεί, θα αντικαταστήσει όλα τα υπάρχοντα συστήματα – ηλεκτρονικά προγράμματα που είναι διαθέσιμα στο Τμήμα για σύνδεση με τους φορολογούμενους, για παράδειγμα, το TAXISnet, τη φορολογική πύλη – την κυβέρνηση ” Ariadne “μέρος της διαδικτυακής πύλης ασφαλείας που χρησιμοποιείται για ληξιπρόθεσμες χρεώσεις.

“Σήμερα, όλα αυτά τα ηλεκτρονικά συστήματα χωρίζονται σε διαφορετικά συστήματα. Είναι δύσκολο για τον φορολογούμενο”, είπε, εξηγώντας ότι με το νέο σύστημα, “ο φορολογούμενος θα έχει όλες τις πληροφορίες, όλα τα εργαλεία σε ένα σύστημα.”

Φυσικά, η κα Akidu τόνισε, “θα υπάρχουν πολλά περισσότερα εργαλεία, ώστε ο φορολογούμενος να μπορεί να επικοινωνήσει με το Τμήμα για να επεξεργαστεί όλες τις συναλλαγές του ηλεκτρονικά.”

Όσον αφορά την ευκολία που προσφέρει το προσωπικό στο νέο σύστημα, η κα Akidu είπε στην KYPE ότι «το νέο σύστημα θα μας δώσει μια ενοποιημένη εικόνα του φορολογούμενου, θα απλοποιήσει και θα αυτοματοποιήσει τις διαδικασίες φορολογικής διαχείρισης, ενώ μπορούμε να έχουμε περισσότερη ανάλυση δεδομένων և ταυτόχρονα περισσότερο από άλλα συστήματα». πρόσβαση σε εύκολες πληροφορίες. “

Επιπλέον, η κα Akiduu είπε ότι ο στόχος του Τμήματος Φορολογίας είναι να “επεκτείνει τις διεπαφές με άλλα συστήματα για να διευκολύνει την ανταλλαγή πληροφοριών όπου είναι απαραίτητο για να διευκολύνει τον πολίτη”.

“Οι διαδικτυακές υπηρεσίες θα είναι πολύ περισσότερο, ταυτόχρονα θα προωθηθεί η διαφάνεια”, είπε.

Αυτός, ο βοηθός του φορολογικού υπαλλήλου, είπε ότι το τμήμα θα παρέχει συνεχείς πληροφορίες στο κοινό σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος, ώστε η μετάβαση στο νέο ηλεκτρονικό σύστημα να είναι ομαλή.

Εξυπηρέτηση του κοινού κατά τη διάρκεια μιας επιδημίας

Όσον αφορά τη δημόσια υπηρεσία κατά τη διάρκεια της επιδημίας, η κα Akidu είπε ότι “οι περισσότερες από τις υπηρεσίες του τμήματος παρέχονται επίσης ηλεκτρονικά.”

Πρόσθεσε ότι στο παρελθόν, ορισμένες φόρμες που έπρεπε να υποβάλει το κοινό στο Γραφείο στάλθηκαν σε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για αποστολή, προσθέτοντας ότι ο υπάλληλος του τμήματος θα επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τον φορολογούμενο ή για ραντεβού μετά τη συμπλήρωση των εντύπων. ή πρέπει να είναι έτοιμος να παραλάβει τα έγγραφά του.

Τέλος, όσον αφορά τις πληρωμές, ο βοηθός του φορολογικού υπαλλήλου είπε στην ΚΥΠΕ ότι παρά το γεγονός ότι «οι ηλεκτρονικές πληρωμές από το κοινό έχουν αυξηθεί, υπάρχουν πολλοί που θέλουν να υποβάλουν αίτηση στο ταμείο για πληρωμές, παρά το γεγονός ότι τα χρήματα έχουν κλείσει. »

Δήλωσε ότι «όλες οι πληρωμές είναι διαθέσιμες ηλεκτρονικά, το κοινό μπορεί να πληρώσει τα χρέη του ηλεκτρονικά և αυτο-φόροι».

Source