Έχει προειδοποιηθεί ότι η απουσία σχεδίου επέκτασης στον τουριστικό τομέα μπορεί να προκαλέσει την απώλεια της ξένης αγοράς – BRTK

4 συνδικάτα από τον τουριστικό τομέα προειδοποίησαν ότι εάν η κυβέρνηση δεν καταλήξει σε σχέδιο επέκτασης για τον τουρισμό, η ξένη αγορά θα μπορούσε να χαθεί εντελώς.

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Εταιρειών Κύπρου (KITSAB), ο Σύνδεσμος Τούρκων Οδηγών Κύπρου (KITREB), ο Σύνδεσμος Τούρκων Δημόσιων Οχημάτων Δημόσιων Οχημάτων (KARİŞ), η Ένωση Χειριστών Αυτοκινήτων (KAİB) έκανε κοινή δήλωση για τον τουρισμό.

Στη δήλωση, η οποία ανέφερε ότι ο κλειστός κανονισμός για τον τουρισμό που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση δεν επαρκεί, η ξένη αγορά μπορεί να χαθεί και μπορεί να μην υπάρχει αγορά εργασίας όταν ληφθεί η απόφαση για το άνοιγμα, είναι επίσης ένα ισχυρό σημείο ότι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό μεταβείτε σε διαφορετικές επιχειρηματικές περιοχές και μην κάνετε επιστροφή. Δηλώθηκε ότι υπήρχε πιθανότητα.

Η δήλωση ανέφερε, “Η στάση της κυβέρνησης και η αβεβαιότητα που δημιουργούνται από το να μην κάνουμε ένα εναρκτήριο σχέδιο αποτελούν σοβαρή απειλή για την τουριστική βιομηχανία και τους υπαλλήλους της”.

Στη δήλωση, η οποία ανέφερε ότι ο κλειστός τουρισμός επιτρέπει μόνο μερικές εγκαταστάσεις διαμονής και μία ή δύο εταιρείες που οργανώνουν πτήσεις τσάρτερ να λειτουργούν εν μέρει, «Επιπλέον, παρόλο που υποσχέθηκε στις μακρές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο υπουργείο ότι ο κλειστός τουρισμός θα είναι ανοιχτός σε προγραμματισμένους πτήσεις όπως πτήσεις τσάρτερ, αυτή η υπόσχεση δεν τηρήθηκε. “Περισσότερες εγκαταστάσεις και εταιρείες εμποδίζονται να επωφεληθούν από αυτήν την ευκαιρία.”

ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Στη δήλωση, επισημάνθηκε ότι υπάρχουν χώρες που προσπαθούν να αναζωογονήσουν τους τουριστικούς τομείς με μεγάλο θάρρος, και επισημάνθηκε ότι το Ανώτατο Συμβούλιο Τουρισμού θα πρέπει να λειτουργεί συνεχώς και ένας προβλέψιμος προγραμματισμός επέκτασης θα πρέπει να ληφθεί μετά την από κοινού αξιολόγηση των αποφάσεων που λαμβάνονται. με την Ανώτατη Επιτροπή Μεταδοτικών Νόσων.

Στη δήλωση, σημειώθηκε επίσης ότι η στήριξη των μισθών και οι επιχορηγήσεις στους υπαλλήλους του κλάδου θα πρέπει να συνεχιστούν μέχρι το εισόδημα μετά την έναρξη του τομεακού ανοίγματος.

BRT / TAK

Source