“Έχετε ένα σχέδιο και το EMO το απορρίψατε;”

πανό99

Πού είναι τα έργα βίζα του νοσοκομείου; .. Ο Ali Murat Cellatoğlu, Πρόεδρος του Τούρκου Επιμελητηρίου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Κύπρου, δήλωσε: «Σύμφωνα με το νόμο του KTMMOB, οποιοδήποτε έργο εντός των συνόρων της ΤΔΒΚ που δεν έχει λάβει σχετική θεώρηση δωματίου δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Κατά συνέπεια, ρωτάμε. Πού ανοίξατε ακόμη και τα έργα βίζας του νοσοκομείου; Ποιος έχει την ευθύνη; Τι πρότυπα κατασκευάζονται οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις του νοσοκομείου; Εάν πρόκειται να αναλάβετε την ευθύνη και να συνδέσετε την ηλεκτρική ενέργεια, τι θα κάνει η KIB-TEK χωρίς έργο; ” έδωσε τις δηλώσεις του.

Ο Ali Murat Cellatoğlu, Πρόεδρος του Τούρκου Επιμελητηρίου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Κύπρου (EMO), ισχυρίστηκε ότι το πανδημικό νοσοκομείο χτίστηκε χωρίς έργα θεωρήσεων, αγνοώντας τους νόμους της ΤΔΒΚ και τις απόψεις τεχνικών εμπειρογνωμόνων και είπε ότι ήθελαν να μάθουν γιατί το έργο ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται τώρα για το ανοιχτό νοσοκομείο.

Στη δήλωσή του, ο Cellatoğlu είπε: «Μην ξεχνάτε ότι το έργο είναι σχεδιασμός και απαιτείται κατά τη φάση υλοποίησης. Σε αυτό το στάδιο, δεν ξέρουμε για ποιο σκοπό θα γίνει το έργο », είπε.

Ο Cellatoğlu δήλωσε σε τηλεοπτικό πρόγραμμα ότι ο Erhan Arıklı, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας παρευρέθηκε χθες, λέγοντας: «Περιμένουν την ευχαρίστηση του EMO για 45 ημέρες για το νοσοκομείο, το οποίο ολοκληρώθηκε σε 90 ημέρες, και ότι θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα και θα συνδέσει την ηλεκτρική ενέργεια με το νοσοκομείο. Γεννήθηκε το δικαίωμα και η ανάγκη να δοθεί απάντηση στο Τμήμα του. Πρέπει να είναι γνωστό ότι η ευαισθησία μας να ενημερώνουμε σωστά τους ανθρώπους μας και να εξηγούμε με σαφήνεια πώς έχει αναπτυχθεί η διαδικασία είναι προς το δημόσιο συμφέρον ».

Ο Cellatoğlu, ο οποίος ζήτησε από τον Arıklı να τους πει ποιο έργο αναμένει για το νοσοκομείο, το οποίο άνοιξε πριν από 45 ημέρες, χρησιμοποίησε τις ακόλουθες δηλώσεις:

πανό134

«Περιμένατε 45 ημέρες από την EMO για να προετοιμάσετε ένα έργο; Έχετε ένα σχέδιο, αλλά η EMO απορρίπτει αυθαίρετα το έργο χωρίς λόγο; Κύριος. Μακάρι ο υπουργός να είχε εξετάσει τους νόμους της ΤΔΒΚ για τους οποίους ήταν υπουργός. Σύμφωνα με το νόμο KTMMOB, κανένα έργο δεν μπορεί να υλοποιηθεί εντός των συνόρων της ΤΔΒΚ που δεν έχει λάβει τη σχετική θεώρηση δωματίου. Κατά συνέπεια, ρωτάμε? Πού ανοίξατε ακόμη και τα έργα βίζας του νοσοκομείου; Ποιος έχει την ευθύνη; Τι πρότυπα κατασκευάζονται οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις του νοσοκομείου; Εάν πρόκειται να αναλάβετε την ευθύνη και να συνδέσετε την ηλεκτρική ενέργεια, τι θα κάνει η KIB-TEK χωρίς το έργο, ελέγξτε την ακρίβεια της εγκατάστασης που έγινε ως αποτέλεσμα των υπολογισμών και συνδέστε την ηλεκτρική ενέργεια σε ένα τόσο σημαντικό δημόσιο κτίριο; “

Δηλώνοντας ότι έθεσαν αυτές τις ερωτήσεις όταν ξεκίνησε η κατασκευή του νοσοκομείου, ο Cellatoğlu είπε:

«Σε ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα, όταν εξετάζουμε το ενδιαφέρον της κοινότητας, που είναι ο μοναδικός μας στόχος, έχουμε μόνο έναν στόχο, δηλαδή να κάνουμε επιχειρήσεις σωστά και σύμφωνα με τα πρότυπα. Δεν έχουμε το παραμικρό πρόβλημα με το πανδημικό νοσοκομείο, ούτε μπορούμε. Ως τεχνικός χώρος, αμφισβητούμε μόνο την τεχνική διάσταση του έργου. Θέλουμε να μάθουμε γιατί περιμένετε τώρα το έργο ηλεκτρικής ενέργειας για το νοσοκομείο, το οποίο χτίστηκε και άνοιξε χωρίς κανένα έργο θεώρησης, αγνοώντας τους νόμους της ΤΔΒΚ και τις γνώμες των τεχνικών εμπειρογνωμόνων. Μην ξεχνάτε ότι το έργο είναι σχεδιασμός και απαιτείται κατά τη φάση υλοποίησης. Σε αυτό το στάδιο, δεν γνωρίζουμε για ποιο σκοπό θα σχεδιαστεί το έργο. “


Ενημερώθηκε στις: 26 Δεκεμβρίου 2020, 10:48

Source