Έχουμε αρκετό προϊόν για 4 μήνες

πανό99

Eniz ORAKCIOĞLU

“ΟΧΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ” Ο Fuat Nalcıoğlu, πρόεδρος της ένωσης εμπόρων, σημείωσε ότι η απόφαση της Ανώτατης Επιτροπής Λοιμωδών Νοσημάτων και του Συμβουλίου Υπουργών ήταν πολύ κατάλληλη και τόνισε ότι στο προηγούμενο μερικό κλείσιμο, οι πολίτες βγήκαν στο δρόμο με τη δικαιολογία να πάνε στο αγορά. Ο Nalcıoğlu είπε ότι την Παρασκευή, την πρώτη ημέρα της απαγόρευσης, υπήρχαν μεγάλες ουρές μπροστά από τις αγορές σαν να κλείνουν οι αγορές, και τόνισε ότι δεν χρειάζεται να πανικοβληθεί και δήλωσε ότι υπάρχουν αρκετά προϊόντα για να καλύψουν τις ανάγκες του η χώρα για 4 μήνες.

“ΟΧΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΙΜΩΝ” … Ο Nalcıoğlu απάντησε στις δηλώσεις και τις επικρίσεις ότι οι τιμές των προϊόντων στις αγορές αυξήθηκαν και δήλωσε ότι αυτό δεν ήταν αλήθεια. Ο Nalcıoğlu δήλωσε ότι με τη μείωση του ξένου νομίσματος, οι προμηθευτές πραγματοποίησαν εκστρατείες και αποσύρθηκαν οι τιμές, η μόνη αύξηση ήταν στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα, και αυτό οφειλόταν στην αύξηση του νωπού γάλακτος. Ο Fuat Nalcıoğlu, ο οποίος επεσήμανε ότι οι τιμές στα φυτικά προϊόντα μειώθηκαν λόγω της χαμηλής ζήτησης, είπε ότι δεν υπήρξε αύξηση των παλμών και των ομάδων χαρτιού για λίγο, ενώ η τιμή των προϊόντων καθαρισμού έχει μειωθεί.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης εμπόρων, Fuat Nalcıoğlu, κάλεσε τους πολίτες να μην αυξήσουν τον κίνδυνο μόλυνσης από το να συρρέουν στις αγορές και τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού.

Ο Nalcıoğlu δήλωσε ότι υπάρχουν αρκετά προϊόντα διαθέσιμα για να καλύψουν τις ανάγκες της χώρας για 4 μήνες.

Με την αύξηση των περιπτώσεων ιών κοροναϊού και την αυξανόμενη διάδοση της τοπικής μετάδοσης, ο κανονισμός σχετικά με τις αγορές τέθηκε σε ισχύ κατά τη διάρκεια της πλήρους διαδικασίας κλεισίματος έως τις 15 Φεβρουαρίου.

Στο πλαίσιο του πλήρους κλεισίματος, οι αγορές είναι ανοιχτές μεταξύ 08.00-17.00 και τελείως κλειστές τις Κυριακές.

Οι πολίτες, οι οποίοι δημιούργησαν μεγάλες ουρές στις αγορές κατά την προηγούμενη διαδικασία μερικού κλεισίματος, επιτέθηκαν σε προϊόντα όπως χαρτί υγείας και ψωμί στους διαδρόμους και αδειάστηκαν τα ράφια, συγκεντρώθηκαν στις αγορές στην αρχή της πλήρους διαδικασίας κλεισίματος που ξεκίνησε στις 5 Φεβρουαρίου.

Μιλώντας στην ΚΥΠΡΟ, ο Fuat Nalcıoğlu, πρόεδρος της Ένωσης εμπόρων, δήλωσε ότι την πρώτη ημέρα της απαγόρευσης, δηλαδή την Παρασκευή, σαν να κλείνουν οι αγορές, υπήρχαν μεγάλες ουρές μπροστά στις αγορές και δεν υπήρχε ψωμί έφυγε στο διάδρομο και είπε: «Δεν καταλάβαμε γιατί οι πολίτες αντέδρασαν έτσι και σπεύδουν στις αγορές. Ωστόσο, είπαμε ότι το προϊόν που θα ικανοποιεί την ανάγκη για τουλάχιστον 4 μήνες κάθε φορά βρίσκεται στη χώρα ».

Ο Nalcıoğlu δήλωσε ότι η απόφαση σχετικά με τις αγορές που έλαβε η Ανώτατη Επιτροπή Μεταδοτικών Νόσων και το Συμβούλιο Υπουργών ήταν πολύ κατάλληλη, επομένως, περιορίζοντας τις δημόσιες ώρες σε κάποιο βαθμό, θα μπορούσε να αποφευχθεί η μόλυνση.

Ο Fuat Nalcıoğlu, αναφερόμενος στις δηλώσεις και τις κριτικές για την αύξηση των τιμών των προϊόντων στις αγορές, δήλωσε ότι δεν υπήρχε τέτοια κατάσταση.

Είπε ότι με τη μείωση του ξένου νομίσματος, οι προμηθευτές πραγματοποιούν εκστρατείες και αποσύρουν τις τιμές, η μόνη αύξηση ήταν στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα, η οποία οφείλεται στην αύξηση του νωπού γάλακτος.

Τονίζοντας ότι οι τιμές των φυτικών προϊόντων όπως οι πατάτες, τα αγγούρια, οι ντομάτες και τα κρεμμύδια έχουν μειωθεί λόγω της χαμηλής ζήτησης, ο Nalcıoğlu σημείωσε ότι δεν υπήρξε αύξηση των σφυγμών και των ομάδων χαρτιού για λίγο και ότι οι τιμές των προϊόντων καθαρισμού έχουν μειώθηκε.

“Οι αποφάσεις ισχύουν, οι περιορισμοί είναι απαραίτητοι”

Ο πρόεδρος της ένωσης εμπόρων Fuat Nalcıoğlu δήλωσε ότι η απόφαση σχετικά με τις αγορές που έλαβε η Ανώτατη Επιτροπή Λοιμωδών Νοσημάτων και το Συμβούλιο Υπουργών ήταν πολύ κατάλληλη, έτσι ώστε η μόλυνση να μπορούσε να προληφθεί σε κάποιο βαθμό περιορίζοντας τις δημόσιες ώρες.

Τονίζοντας ότι στο προηγούμενο μερικό κλείσιμο, οι πολίτες βγήκαν στο δρόμο με τη δικαιολογία να πάνε στην αγορά, ο Nalcıoğlu είπε ότι τώρα μετά τις 5 (17.00), δεν υπάρχει άδεια αγοράς και ότι όλοι είναι απομονωμένοι στο σπίτι, επειδή οι αγορές είναι έκλεισε τις Κυριακές.

“Ακολουθούμε τους κανόνες”

Σημειώνοντας ότι οι αγορές ακολουθούν τους κανόνες, ο Nalcıoğlu σημείωσε ότι τόσοι ιοί δεν εξαπλώνονται στους υπαλλήλους.

Ο Fuat Nalcıoğlu, υπογραμμίζοντας ότι έκαναν οθόνες σε μεσαίες αγορές, δήλωσε ότι μείωσε τον κίνδυνο μόλυνσης για τους εργαζομένους και τους πολίτες και ότι έλαβε σοβαρά υπόψη την κατάσταση ακολουθώντας κανόνες όπως απολυμαντικό, γάντια, στρώματα και κοινωνική απόσταση.

“Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τη συμφόρηση την πρώτη μέρα”

Την Παρασκευή, την πρώτη ημέρα της απαγόρευσης, ο Nalcıoğlu τόνισε ότι υπήρχαν μεγάλες ουρές μπροστά από τις αγορές σαν να επρόκειτο να κλείσουν οι αγορές και ότι δεν έμεινε ψωμί στους διαδρόμους και είπε: «Δεν καταλάβαμε γιατί οι πολίτες αντέδρασε έτσι και έσπευσε στις αγορές. Ωστόσο, πάντα λέγαμε ότι το προϊόν που θα καλύψει τις ανάγκες για τουλάχιστον 4 μήνες βρίσκεται στη χώρα ».

Ο Nalcıoğlu κάλεσε ξανά τους πολίτες ότι δεν υπάρχει τίποτα να ανησυχεί.

“Δεν είναι αλήθεια ότι υπάρχει αύξηση των τιμών”

Ο Nalcıoğlu, αναφερόμενος στις δηλώσεις και τις επικρίσεις ότι οι τιμές των προϊόντων στις αγορές αυξήθηκαν, είπε ότι δεν υπήρχε τέτοια κατάσταση.

Υπογραμμίζοντας ότι πραγματοποιούν τακτικά ανάλυση και έρευνα ρουτίνας στην αγορά, η Nalcıoğlu δήλωσε ότι έχουν δημιουργήσει ένα καλάθι 50 προϊόντων ως βασική ανάγκη και ότι έχουν αποφασίσει ότι δεν υπάρχει υπερβολική αύξηση των τιμών.

Κατά την επιλογή αντικειμένων στο καλάθι Ομόλογο Τουρκίας και Νότιας Κύπρου, τα προϊόντα πρέπει να προσέξουν ότι εκφράζει το Nalcıoğl της ανάλυσης της τιμής επιλεγμένων προϊόντων της Βόρειας Κύπρου, της Τουρκίας και δήλωσε ότι αποδεικνύεται ότι είναι φθηνότερα από την Κύπρο.

Εξηγώντας ότι με τη μείωση του ξένου νομίσματος, οι προμηθευτές πραγματοποίησαν εκστρατείες και αποσύρθηκαν οι τιμές, η Nalcıoğlu σημείωσε ότι η μόνη αύξηση ήταν στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα, η οποία οφειλόταν στην αύξηση του νωπού γάλακτος.

Υπογραμμίζοντας ότι οι τιμές στα φυτικά προϊόντα όπως οι πατάτες, τα αγγούρια, οι ντομάτες και τα κρεμμύδια έχουν μειωθεί λόγω της χαμηλής ζήτησης, ο Nalcıoğlu δήλωσε ότι δεν υπήρξε αύξηση των παλμών και των ομάδων χαρτιού για λίγο, ενώ οι τιμές των προϊόντων καθαρισμού έχουν μειώθηκε.

Source