«Έχουμε ετοιμάσει πακέτα για να διευκολύνουμε τους εμπόρους» – BRTK

Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Τουρκικού Επιμελητηρίου Εμπορικών και Τεχνών Mahmut Kanber και η αντιπροσωπεία του έγιναν δεκτοί από τον Πρωθυπουργό Ersan Saner.

Ο Πρόεδρος Kanber είπε, «Ακόμα κι αν ανοίγουν οι επιχειρήσεις για τη συνέχιση της απασχόλησης λόγω του κλεισίματος των χώρων εργασίας, θα είμαστε σε θέση να αξιολογήσουμε τη συνέχεια της υποστήριξης σε ορισμένους τομείς λόγω της απώλειας εισοδήματος στην οικονομία και μπορούμε να αξιολογήσουμε αυτό σύμφωνα με το εισόδημα σε φόρο και μπορούμε να δούμε την απώλεια από εκεί. Σύμφωνα με αυτόν, περιμένουμε υποστήριξη. ”

Δηλώνοντας ότι η υποστήριξη κοινωνικής ασφάλισης πρέπει σίγουρα να συνεχιστεί, ο Kanber είπε, «Τα επιτόκια χρέους είναι πολύ υψηλότερα από την οικονομική ικανότητα, δεν μπορούμε να πληρώσουμε τα χρέη σε σύγκριση με το παλαιό εισόδημα. Έχουμε αναβάλει τους τόκους πριν. “Όταν καθυστερούμε και χρεώνουμε ξανά τους τόκους, το ποσό των τόκων χρέους αυξάνεται ακόμη περισσότερο”, πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός Ersan Saner είπε επίσης ότι οι αντιξοότητες και οι δυσκολίες που προκαλούνται από την πανδημία δεν είναι μόνο στην ΤΔΒΚ αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Ο πρωθυπουργός Saner είπε: «Έχουμε προετοιμάσει ορισμένες πρωτοβουλίες στο πλαίσιο των δικών μας μέσων και έχουμε προετοιμάσει πακέτα για να φέρουμε τους εμπόρους σε ένα σημείο όπου θα είναι πιο άνετα. ένα ολοκληρωμένο πρωτόκολλο θα υπογραφεί με την πατρίδα της Τουρκίας Θα το καθορίσουμε τις επόμενες μέρες και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό εάν μπορούμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες », είπε.

Αναφέροντας ότι οι μελέτες εμβολιασμού συνεχίζονται στον κόσμο, ο Saner είπε: «Υπάρχουν πολλά έθνη στον κόσμο που δεν λαμβάνουν εμβόλια. Αν επρόκειτο να αξιολογήσω το TRNC με τη Νότια Κύπρο ως προς αυτό, 65 χιλιάδες δόσεις εμβολίου στάλθηκαν στο νότο και φέρναμε 80 χιλιάδες δόσεις εμβολίου. Αυτό πρέπει να εκτιμηθεί. Σας ευχαριστούμε που μας δώσατε αυτήν την ευκαιρία την Τουρκική Δημοκρατία “, είπε.

Ο Πρωθυπουργός Σανέρ, επίσης Αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, δήλωσε ότι ήταν σε επαφή με την υπάρχουσα εγγύησή του ότι θα παραμείνουμε χωρίς εμβολιασμό.

Ο Saner είπε: «Υπάρχουν επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν συνολικά 8 χιλιάδες επενδύσεις με υποστήριξη κοινωνικής ασφάλισης λόγω του κλεισίματος των χώρων εργασίας τους. Πιστεύουμε ότι είναι όλα μέλη σας. Εκπληρώνουμε την ευθύνη μας και πληρώνουμε την εργοδοτική εισφορά. Νομίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα .. Τα στάδια του χρέους μπορούν να χωριστούν σε δύο κατηγορίες, ένα κανονικό χρέος και τα πακέτα δανείων που φυσικά παρέχουμε στους εμπόρους μας. Πέρυσι, καταφέραμε να διαθέσουμε το 15% του προϋπολογισμού στο καταστηματάρχες κατά την περίοδο Covid. Αναμένουμε σοβαρές μελέτες για αυτό το έτος επίσης. Ανακοινώσαμε το πρώτο μας πακέτο 100 εκατομμυρίων TL. Επίσης, ανακοινώσαμε για πρώτη φορά το πακέτο υποστήριξης ενοικίων. Συνεχίζουμε να βελτιώνουμε αυτές τις ευκαιρίες ».

Source