“Έχουμε καθαρή συνείδηση, κάναμε ό, τι μπορούσαμε, αναλάβαμε σημαντικά έξοδα”

Με την ευκαιρία της Πρωτοχρονιάς, ο Πρόεδρος του KOP George Orj Kumas στέλνει το μήνυμά του, τονίζοντας τις προσπάθειες της Ομοσπονδίας να διατηρήσει το ποδόσφαιρο ζωντανό στο πλαίσιο της επιδημίας.

Ταυτόχρονα, εκφράζει το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη του στους επαγγελματίες υγείας που αγωνίζονται στις πρώτες γραμμές για τους τελευταίους εννέα μήνες για να σώσουν ζωές.

Αναλυτικό μήνυμα του Προέδρου του ΚΟΠ.

Το 2020 ήταν μια χρονιά που μας δίδαξε πολλά. Μας υπενθύμισε ότι δεν πρέπει να πάρουμε τίποτα δεδομένο, μας δίδαξε πώς να είμαστε ευέλικτοι, συνεργάσιμοι, να δουλεύουμε, να παίρνουμε αποφάσεις ως ομάδα.

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε ήταν άνευ προηγουμένου. Οι συνθήκες που ζούσαμε ήταν άνευ προηγουμένου. Μας καλείται να διαχειριστούμε απρόβλεπτες και ασταθείς καταστάσεις. Έπρεπε να λάβουμε δύσκολες αποφάσεις.

Με τις αντικειμενικές δυσκολίες που πρέπει να αντιμετωπίσουμε από τον περασμένο Μάρτιο, όταν η επιδημία ήρθε στη ζωή μας, προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε τον κοροναϊό για να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει στο ποδόσφαιρό μας διατηρώντας το ζωντανό.

Έχουμε ξεκάθαρη συνείδηση, διότι, ως Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, έχουμε κάνει ό, τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε την υγεία όλων όσων ασχολούνται με το άθλημα και την οικονομική βιωσιμότητα των συλλόγων.

Η πρώτη μας ανησυχία παραμένει η υγεία των παικτών, των προπονητών, των διαιτητών, των ποδοσφαιριστών γενικά και των οικογενειών τους.

Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές του κράτους, προσπαθούμε να συνεχίσουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο, προσφέροντας την παγκόσμια ψυχαγωγία – μια διέξοδο από τα προβλήματα της καθημερινής ζωής.

Έχουμε πραγματοποιήσει σημαντικές δαπάνες για να ενισχύσουμε τα συνδικάτά μας. Είμαστε στο πλευρό τους, θα είναι, το γνωρίζουν καλύτερα από οποιονδήποτε.

Το 2020, καταφέραμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα VAR στο κυπριακό ποδόσφαιρο και είμαστε πολύ χαρούμενοι που πετύχαμε. Οι προσπάθειές μας για συνεχή εκσυγχρονισμό του αθλητισμού δεν πρόκειται να σταματήσουν τη νέα χρονιά.

Ελπίζω ότι σύντομα θα το επιτρέψουν οι συνθήκες, τα γήπεδά μας θα ξαναγεννηθούν παρουσία των ανθρώπων. Η έναρξη των εμβολιασμών στη χώρα μας γεμίζει επίσης με αισιοδοξία για το νέο έτος.

Σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις στις οποίες ζούμε, οι σκέψεις μας είναι με τους επαγγελματίες υγείας που αγωνίζονται στις πρώτες γραμμές τους τελευταίους εννέα μήνες για να σώσουν ζωές. Αυτοί είναι οι πραγματικοί ήρωες, έχουν τον απεριόριστο σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας.

Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά. Μαζί με την υγεία και την ασφάλεια. Ατομικά υπεύθυνος για την προστασία του εαυτού μας και των γύρω μας. Μπορούμε να το κάνουμε μαζί.

Source