“Έχουμε πολλές βρετανικές μεταλλάξεις …” Δημοσιογράφος Κύπρος

Το τρίτο κύμα θα πραγματοποιηθεί εάν οι άνθρωποι βλέπουν την απο-κλιμάκωση ως ευκαιρία να την πατήσουν, δήλωσε σήμερα ο Παν-Κυπριακός Ιατρικός Σύλλογος, Βοηθός της Ειδικής Επιτροπής Παιδιατρικής και Λοιμωδών Νοσημάτων του Πανεπιστημίου Κύπρου στην Κύπρο, ο οποίος είπε ότι η εμβολιαστική κάλυψη δεν είναι επιθυμητή. Πρέπει να λάβουμε μέρος στον αγώνα δρόμου για να διατηρήσουμε τα θετικά χαμηλά.

Η κ. Κολιού, μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, πιστεύει ότι πριν από την υψηλή κάλυψη εμβολίων, «πρέπει να βάλουμε τον εαυτό μας στον αγώνα δρόμου για να κρατήσουμε τα πράγματα χαμηλά και να μην χάσουμε τον εφοδιασμό». την επάρκεια του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης. “

“Εάν το επιτύχουν αυτό, σίγουρα θα είμαστε σε καλή κατάσταση”, είπε. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι “εάν αφήσουμε ένα κύμα να εκραγεί, δεν θα δώσουμε προσοχή, θα δούμε την απο-κλιμάκωση ως βήμα προς- βήμα ευκαιρία, μιλάω για τον κόσμο. “Τότε μπορεί να έχουμε πρόβλημα.”

Όσον αφορά την αύξηση των θετικών περιπτώσεων κοροναϊού, καθώς και την αύξηση του αριθμού των ασθενών που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, η κα Coliu είπε ότι «αναμενόταν κάποια αύξηση», σημειώνοντας ότι «όσο αυξάνονται, τόσο περισσότερο θα τρώνε τις επόμενες μέρες. Είναι πραγματικά ανησυχητική η ανάπτυξη ή όχι; “

Ερωτηθείς για την πρόσφατη αύξηση των περιπτώσεων μεταξύ των μαθητών, η κ. Κολιού εξέφρασε την ανησυχία της, λέγοντας ότι η αύξηση μπορεί να οφείλεται σε μεταλλάξεις στα τρέχοντα ιογενή στελέχη.

Εξήγησε ότι κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της επιδημίας, οι νέοι ήταν κάπως ανθεκτικοί στον ιό, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή “φαίνεται να είναι πιο εύκολα μολυσμένοι, πιθανώς λόγω μεταλλάξεων”.

Σε σχέση με τη βρετανική μετάλλαξη, η οποία βρέθηκε επίσης στην Κύπρο, η κα Coliu δήλωσε ότι δείχνει αύξηση της μόλυνσης σε νεαρή ηλικία.

«Λοιπόν», είπε, «αντιμετωπίζουμε έναν διαφοροποιημένο ιό που είναι πολύ πιο μεταδοτικός».

Ζητήθηκε να σχολιάσει τα ευρήματα του ECDC ότι το βρετανικό στέλεχος του ιού βρέθηκε σε συνολικά 31 δείγματα από την Κύπρο, η κ. Colio είπε ότι “όλοι οι τύποι εισαγόμενων στελεχών μας απασχολούν”.

«Εκτός από το βρετανικό στέλεχος, υπάρχει επίσης ένα κυπριακό στέλεχος του ιού Β1-258 που κυκλοφορεί στην Κύπρο, το οποίο περιλαμβάνει τη βρετανική μετάλλαξη», είπε, σημειώνοντας ότι «στην πραγματικότητα έχουμε το μεγαλύτερο μέρος της βρετανικής μετάλλαξης».

“Ανησυχούμε σίγουρα, αυτό είναι ένα πρόβλημα που ελπίζω ότι δεν θα φτάσει στο αποκορύφωμά του”, είπε.

Αναλύοντας περαιτέρω το ζήτημα των μεταλλάξεων, είπε ότι “τα μεταλλαγμένα στελέχη έχουν τη δυνατότητα να πολλαπλασιαστούν, όταν έχουν απεριόριστο δυναμικό πολλαπλασιασμού σε μια χώρα όπου δεν υπάρχει καμία ενέργεια, εμφανίζονται κύματα νόσων χωρίς να είναι σε θέση να ελέγξουν, ο ιός της ανεξέλεγκτης εξάπλωσης οδηγεί σε μετάλλαξη «στελέχη. ευκαιρίες που έχουν μεγαλύτερα οφέλη, όπως αυξημένη μεταφορά».

Εκτίμησε ότι ενδέχεται να υπάρχουν και άλλα στελέχη του μεταλλάκτη, σημειώνοντας ότι «πρέπει να κινηθούμε γρήγορα με την κάλυψη εμβολίων».

Ερωτηθείς εάν ο Κυπριακός μεταλλάκτης ήταν υπεύθυνος για τη μείωση των περιπτώσεων, η κυρία Κολιού εξήγησε ότι το κυπριακό μετάλλαγμα θα μπορούσε να είναι υπεύθυνο για την ευρύτερη μετάδοση, προσθέτοντας ότι η μείωση των περιπτώσεων ήταν αποτέλεσμα μόνο μετρήσεων και εμβολίων.

Πηγή: KYPE

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ.

Source