Έχουν αλλάξει οι πινακίδες αυτοκινήτου λόγω Brexit; Χρειάζομαι αυτοκόλλητο GB για οδήγηση στην ΕΕ;

Δεν είναι πλέον δυνατή η τοποθέτηση μιας νέας πινακίδας με το σύμβολο του ευρώ. Αυτό ακολουθεί το τέλος της μεταβατικής περιόδου Brexit στις 31 Δεκεμβρίου 2020.κλείσιμο ενός σημείου: Πώς να ορίσετε μια ιδιωτική πινακίδα στο διαδίκτυο


© Παρέχεται από την Motoring Research
Πώς να ορίσετε μια ιδιωτική πινακίδα στο Διαδίκτυο

Ως μέρος της ένταξης του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ, τα αυτοκίνητα μπόρεσαν να εμφανίσουν το σύμβολο Euro και το εθνικό αναγνωριστικό της Μεγάλης Βρετανίας (μπροστινή και πίσω πινακίδα).

Αυτό σήμαινε ότι δεν απαιτείται ξεχωριστό αυτοκόλλητο GB όταν ταξιδεύετε εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ένα αυτοκόλλητο GB απαιτείται τώρα για τους οδηγούς του Ηνωμένου Βασιλείου που ταξιδεύουν εντός της ΕΕ, των οποίων οι πινακίδες αριθμού αυτοκινήτου φέρουν το σύμβολο Ευρώ και το εθνικό αναγνωριστικό «GB».

Μόνο πινακίδες που δείχνουν τη σημαία της Ένωσης και το εθνικό αναγνωριστικό “GB” δεν χρειάζονται ξεχωριστό αυτοκόλλητο GB.κείμενο: Αυτοκόλλητα GB και πινακίδες αυτοκινήτου μετά το Brexit


© Παρέχεται από την Motoring Research
Αυτοκόλλητα GB και πινακίδες αυτοκινήτου μετά το Brexit

Η σημαία της Ένωσης είναι η μόνη εξαίρεση: Αυτοκόλλητα GB εξακολουθούν να χρειάζονται για αυτοκινητιστές που φέρουν τις εθνικές σημαίες της Αγγλίας, της Σκωτίας ή της Ουαλίας στην αριστερή πλευρά της πινακίδας κυκλοφορίας τους.

Αυτοκίνητα με πινακίδες κυκλοφορίας που εμφανίζουν μόνο αριθμούς και γράμματα – δηλαδή χωρίς σημαία ή αναγνωριστικό – πρέπει επίσης να εμφανίζουν αυτοκόλλητο GB.

Η κυβέρνηση προσθέτει ότι εάν βρίσκεστε στην Ισπανία, την Κύπρο ή τη Μάλτα, πρέπει να εμφανίσετε ένα αυτοκόλλητο GB ανεξάρτητα από το τι υπάρχει στην πινακίδα σας.

Βίντεο: Δύο αυτοκινητιστές χτύπησαν το αυτοκίνητο SAME σε τρεις μήνες στο ατύχημα blackspot (Birmingham Mail)

Δύο αυτοκινητιστές χτύπησαν το αυτοκίνητο SAME σε τρεις μήνες στο blackspot ατυχήματος

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ωστόσο, δεν απαιτείται αυτοκόλλητο GB για οδήγηση στην Ιρλανδία.

Η κυβέρνηση επικοινώνησε με τους προμηθευτές πινακίδων κυκλοφορίας για να τους πει ότι τώρα δεν μπορούν να παράγουν πινακίδα με σύμβολο της ΕΕ.

Πράσινο και μαύροένα πράσινο φορτηγό παρκαρισμένο μπροστά από ένα αυτοκίνητο: Lunaz Electric Range Rover Classic


© Παρέχεται από την Motoring Research
Lunaz Electric Range Rover Classic

Σε ξεχωριστή κίνηση, οι πράσινες πινακίδες κυκλοφορίας μπορούν πλέον να τοποθετηθούν σε οχήματα με μηδενικές εκπομπές σωλήνων εξαγωγής. Οι μη υποχρεωτικές πινακίδες διατίθενται σε νέα και υπάρχοντα οχήματα και χρησιμοποιούν ένα πράσινο φλας στην αριστερή πλευρά της πινακίδας κυκλοφορίας.

Αυτό ισχύει για όλους τους τύπους οχημάτων: αυτοκίνητα, φορτηγά, ταξί, μοτοσικλέτες, λεωφορεία, πούλμαν και φορτηγά οχήματα.

Ο γραμματέας μεταφορών Grant Shapps είπε: «Η πράσινη ανάκαμψη είναι το κλειδί για να μας βοηθήσει να επιτύχουμε τις δεσμεύσεις μας για καθαρό μηδενικό άνθρακα, ενώ παράλληλα προάγουμε την οικονομική ανάπτυξη.

“Οι πράσινες πινακίδες θα μπορούσαν να ξεκλειδώσουν ορισμένα κίνητρα για τους οδηγούς και να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση για καθαρότερα οχήματα στους δρόμους μας, δείχνοντας στους ανθρώπους ότι ένα πιο πράσινο μέλλον μεταφορών είναι στη διάθεσή μας.”

Η κυβέρνηση έχει επίσης πραγματοποιήσει αλλαγές στην επιλεξιμότητα για πινακίδες από μαύρο και ασημί. Από την 1η Ιανουαρίου 2021, μόνο τα οχήματα που κατασκευάστηκαν πριν από την 1η Ιανουαρίου 1980 είναι επιλέξιμα για εμφάνιση πινακίδων από μαύρο και ασημί. Τα αυτοκίνητα πρέπει να διαθέτουν άδεια στην ιστορική κατηγορία φόρου.

Η Land Rover Owner International το χαρακτήρισε αυτό «ένα πλήγμα για τους ιδιοκτήτες στρατιωτικών οχημάτων που πλησίαζαν 40 χρόνια». Αναφέρεται σε μοντέλα Land Rover που θα εμφανίζουν μαύρες και ασημί πινακίδες που δείχνουν το σήμα καταχώρησης στρατιωτικού εξοπλισμού (ERM) κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Πώς να ορίσετε μια ιδιωτική πινακίδα στο Διαδίκτυο

Το νέο πίσω άκρο του Discovery «μεταμορφώθηκε» με ένα κιτ πινακίδων 1.200 £

Το «splatometer» του αυτοκινήτου αποκαλύπτει τεράστια μείωση του αριθμού των εντόμων

Source