Έχουν εφαρμοστεί νέα μέτρα κατά της επιδημίας

Νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν κατά των περιπτώσεων κοροναϊού που ανέβηκαν πρόσφατα στη χώρα έχουν εφαρμοστεί.

Η μερική απαγόρευση της νύχτας, η οποία είναι μεταξύ των μέτρων, εφαρμόστηκε για πρώτη φορά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Η απόφαση που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Υπουργών για τη μερική απαγόρευση από τις 22:00 έως τις 05:00 το βράδυ, η οποία θα διαρκέσει έως τις 4 Ιανουαρίου, δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα.

Το διάταγμα αναφέρει, “Στο πλαίσιο της απόφασης της Ανώτατης Επιτροπής για τις μεταδοτικές ασθένειες, οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα που εργάζονται για την κάλυψη βασικών αναγκών και οι εργαζόμενοι που θα εκτελούν βασικές υπηρεσίες στο κοινό εξαιρούνται από τη μερική απαγόρευση και θα επιβάλλεται μερική απαγόρευση για άτομα εκτός αυτών των ατόμων.”

Θα διεξαχθούν ποινικές διαδικασίες εναντίον εκείνων που δεν συμμορφώνονται με τη μερική απαγόρευση στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας.

πανό134

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας και έπειτα ο Πρωθυπουργός Ersan Saner ελήφθησαν από την Ανώτατη Επιτροπή Λοιμωδών Νοσημάτων, η οποία συγκλήθηκε επειγόντως μετά τις αυξανόμενες περιπτώσεις στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Eylül και εγκρίθηκαν από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις προφυλάξεις, το εξάμηνο στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση μειώθηκε στις 4-15 Ιανουαρίου.

Στο πλαίσιο των αποφάσεων που αποφασίστηκαν να εφαρμοστούν από το Υπουργείο Υγείας, θα επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 05:00 έως τις 4 Ιανουαρίου.

Εκτός από τους διπλωμάτες, όλοι όσοι προέρχονται από τη Νότια Κύπρο θα υπόκεινται σε καραντίνα έως τις 10 Ιανουαρίου.

Όχι περισσότερα από 10 άτομα θα μπορούν να συναντηθούν στα σπίτια τους έως τις 3 Ιανουαρίου.

Επιπλέον, οι τάξεις, οι σπουδές, τα ιδιωτικά μαθήματα και οι δραστηριότητες των μαθημάτων διακόπηκαν έως τις 18 Ιανουαρίου. Οι εξετάσεις των μαθητών που θα συμμετάσχουν σε διεθνείς εξετάσεις μεταξύ αυτών των ημερομηνιών μπορούν να διεξαχθούν υπό τον όρο ότι λαμβάνονται τα μέτρα Covid-19.

Source