“Έψαξαν” για πέντε μήνες για να καλέσουν … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Η νέα υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης και άσεμνης επίθεσης από γνωστό γιατρό στη Λευκωσία προκαλεί μεγάλη αίσθηση, επειδή παρόλο που είχε προηγουμένως καταδικαστεί για τέτοια εγκλήματα, παρά το γεγονός ότι εργάζεται κανονικά σε νοσοκομείο, μπορούσε να εμφανιστεί στο δικαστήριο ένας παράξενος τρόπος.

Στην περίπτωση μιας γυναίκας ασθενής τον περασμένο Αύγουστο που κατηγόρησε έναν γιατρό για σεξουαλική παρενόχληση κατά τη διάρκεια της ανάνηψης, τώρα μπορεί να δει το φως της ημέρας, αλλά αυτό δεν είναι καινούργιο. Καταγράφηκε στο δικαστήριο το 2020. Το Σεπτέμβριο, ωστόσο, το 2021. Τον Ιανουάριο, αποσύρθηκε αφού δεν κλήθηκε στον εν λόγω γιατρό να παραστεί στη δίκη του.

Αν και έχουν περάσει πέντε μήνες, για άγνωστους λόγους, η αστυνομία δεν έχει ειδοποιηθεί. Όταν τα υλικά της υπόθεσης επιστράφηκαν στη Νομική Υπηρεσία, η αστυνομία διεξήγαγε έρευνα και τελικά βρέθηκε ο γιατρός. Η υπόθεση καταχωρήθηκε εκ νέου τον Φεβρουάριο του 2021 και η δίκη θα ξεκινήσει τον Μάρτιο.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Panjipri, όπως ισχυρίστηκε, δεν γνώριζε την προηγούμενη πεποίθησή του, η οποία το 2011. Εξακολουθούσε να εργάζεται και να επισκέπτεται ασθενείς. Το περίεργο είναι ότι μέχρι τον Φεβρουάριο, η θυγατρική μιας ιδιωτικής εταιρείας δεν τον βρήκε, παρά το γεγονός ότι συνέχισε να εξετάζεται στο νοσοκομείο.

Ο εν λόγω γιατρός καταδικάστηκε το 2011 για άσεμνη επίθεση και σεξουαλική παρενόχληση μιας νέας γυναίκας. Το περιφερειακό δικαστήριο του πρόστιμο οκτώ χιλιάδες ευρώ.

Είναι καιρός οι αρχές να αρχίσουν να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη αυτές τις υποθέσεις, εκτός αν φυσικά τις αντιμετωπίζουν σοβαρά.

Ταυτόχρονα, ο Γενικός Εισαγγελέας, ο οποίος αντιμετωπίζει δύο περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και άσεμνης επίθεσης, εξέδωσε σήμερα οδηγίες για την άμεση καταχώριση μιας υπόθεσης στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυτό είναι το παράπονο των 4 γυναικών που παραπονέθηκαν στον προπονητή του αθλητισμού για άσεμνες επιθέσεις και σεξουαλική παρενόχληση ενώ ήταν ανήλικοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ.

Source