Ήμασταν κατά του πραξικοπήματος στην Αίγυπτο. Εάν δεν ήμασταν η Μουσουλμανική Αδελφότητα, αλλά η Σίσι, θα ακολουθούσαμε την ίδια στάση.

Υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu, Αναφερόμενος στις σχέσεις Τουρκίας-Αιγύπτου: «Είμαστε εναντίον του πραξικοπήματος στην Αίγυπτο. Δεν μπορούμε γιατί είναι η Μουσουλμανική Αδελφότητα. Εάν εκείνη την ημέρα στη δουλειά του Σίσι, κάποιος που επιδείξαμε το ίδιο βασικό χτύπημα στάσης είχε. ίδια στάση στην Αρμενία. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα πριν από την εξουσία στην Αίγυπτο Ήταν κακές οι σχέσεις μας μαζί μας; Όχι, είχαμε πολύ καλές σχέσεις. ” είπε.

Ο υπουργός Çavuşoğlu, ο οποίος έκανε δηλώσεις για την εξωτερική πολιτική, δήλωσε ότι το Afganistan Ανακοίνωσε ότι το συνέδριο αναβλήθηκε για μετά το Ραμαζάνι.

Το πρόγραμμα Habertürk TV «Τι είναι και τι δεν είναι» Οι Υπουργοί Cavusoglu απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, «Η Τουρκία πρέπει να είναι μεσολαβητής. Η επιτυχία της διαμεσολάβησης, περνά από μια δίκαιη και ισορροπημένη προσέγγιση. μπορεί να είναι επιτόπου, με επιτυχία την αντιτρομοκρατία, τα δικαιώματά μας στην ανατολική Μεσόγειο Ας δείξουμε στον εχθρό ότι δεν θα τον ταΐσουμε. ” χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

Οι δηλώσεις του Çavuşoğlu σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι οι εξής:

“Μετά τη διακοπή των επαφών με την Αίγυπτο, μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, ο κ. Πρόεδρος είπε ότι θα μπορούσαμε να έχουμε επαφές με την Αίγυπτο σε υπουργικό επίπεδο. Συναντηθήκαμε με τον κ. Şükri πολλές φορές στο περιθώριο των διεθνών συναντήσεων. Τέλος, συναντηθήκαμε μαζί του, δουλέψαμε σε ορισμένους οδικούς χάρτες. Αυτές οι αρχές τηρήθηκαν από εμάς και όταν δεν τηρήθηκαν, απαντήσαμε. Αρχίσαμε να συμμορφωνόμαστε με αυτές τις αρχές στην τελευταία συνάντηση για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης και την Κύπρο.

Ήταν μια θετική κατάσταση. Κάναμε επίσης χειρονομίες στο ΝΑΤΟ. Σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών, συμφωνήσαμε ότι αυτά τα έργα πρέπει να εκτελεστούν. Η Αίγυπτος ήταν μια πρόσκληση για εμάς. Σε επίπεδο υφυπουργών. Οι φίλοι μας θα πάνε τον Μάιο. Στη συνέχεια, καθόμαστε και μιλάμε με τον κ. Şükri σχετικά με τις αμοιβαίες αποστολές πρεσβευτών. Βλέπω επίσης κάποια σχόλια εδώ. Εδώ πουλά την αιγυπτιακή αντιπολίτευση που ονομάζεται Τουρκία. Έχουμε πάντα την αρχή για το πραξικόπημα από την αρχή. Υπάρχουν μερικοί Αιγύπτιοι αντιφρονούντες στην Τουρκία, αλλά είχαμε κάνει τις απαραίτητες προειδοποιήσεις σε όσους βρίσκονται σε ακραία ρητορική εναντίον της Αιγύπτου πριν από την έναρξη των μέτρων εξομάλυνσης.

Ναι, υπήρχαν εκείνοι που ήρθαν, υπήρχαν εκείνοι που δήλωσαν εδώ. Τα γυρίσματα σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στην Τουρκία. Λένε ότι γυρίστηκε στο εξωτερικό στην Κωνσταντινούπολη. Πριν από αυτήν τη διαδικασία εξομάλυνσης, είχαμε προτάσεις για την Αίγυπτο και άλλες χώρες κατά της αντίθεσής τους στις κυβερνήσεις. Αυτή είναι μια βασική στάση. “

“Αν το Σίσι είχε χτυπηθεί, θα είχαμε ακολουθήσει την ίδια στάση”

«Πρώτα κάναμε προτάσεις. Όχι μόνο η Μουσουλμανική Αδελφότητα. Εάν υπάρχει υπερβολικός λόγος ή δραστηριότητα εναντίον μιας χώρας που η χώρα δεν μπορεί να δεχτεί, έχουμε μια αρχή με αρχή. Σε αυτές τις χώρες, υπάρχουν εκλογές, θα εργαστούμε καλύτερα με αυτό διοίκηση, αν ο λαός το φέρνει στην εξουσία. Αίγυπτος «Ήμασταν εναντίον του πραξικοπήματος. Όχι επειδή ήμασταν η Μουσουλμανική Αδελφότητα. Αν η Σίσι εργαζόταν εκείνη την ημέρα, αν κάποιος άλλος είχε κάνει πραξικόπημα, θα είχαμε ακολουθήσει την ίδια αρχή. Ακολουθήσαμε την ίδια στάση στην Αρμενία. Ήταν κακές οι σχέσεις μας με την Αίγυπτο πριν από την εξουσία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας;

Είναι το ίδιο στο Μαρόκο. Οι σχέσεις μας με το μαροκινό κράτος. Είναι το ίδιο στην Τυνησία. Δεν έχουμε πρόβλημα όπως αυτό το κόμμα, αυτό το κόμμα, αυτή η ιδεολογία, αυτή η ιδεολογία. Είμαστε ένα συντηρητικό δημοκρατικό κόμμα. Σε ορισμένες χώρες συνεργαζόμαστε επίσης με σοσιαλιστικά κόμματα. Εργάζεστε αν μπορείτε να ενωθείτε σε κοινές αρχές. Είναι η Μουσουλμανική Αδελφότητα στην εξουσία σήμερα στο Κουβέιτ, ναι. Δεν έχει σημασία για εμάς, αυτές οι χώρες θα το αποφασίσουν. Οι σχέσεις μας δεν συνδέονται με ένα άτομο ή ένα πάρτι. Αλλά είμαστε επίσης κατά του να κηρύξουμε τη Μουσουλμανική Αδελφότητα ως τρομοκρατική οργάνωση. Είναι ένα πολιτικό κίνημα που προσπαθεί να έρθει στην εξουσία μέσω εκλογών. “

“Πρέπει να ακολουθήσουμε μια ανθρώπινη εξωτερική πολιτική”

Η εξωτερική μας πολιτική βασίζεται φυσικά στις αρχές μας και πρέπει επίσης να είμαστε ρεαλιστές. Αλλά δεν ακολουθούμε ρητά και διαμορφώνουμε στην εξωτερική πολιτική. Αντιθέτως, προσπαθούμε να προστατεύσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα και να διαμορφώσουμε την ατζέντα. Όταν εξετάζουμε την ιστορική κληρονομιά, υπάρχουν επίσης αρχές, στόχοι και ρεαλισμός. Όπως είπε ο Γκάζι Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, έχουμε επίσης παραδόσεις όπως «Ειρήνη στο σπίτι, ειρήνη στον κόσμο».

Ο κόσμος αλλάζει γρήγορα. Ο τομέας της εξωτερικής πολιτικής αλλάζει ραγδαία. Υπάρχει ανάγκη για αλλαγές στην εξωτερική πολιτική ενόψει αυτών των εξελίξεων. Υπήρχαν πόλεμοι και συγκρούσεις γύρω μας. Αυτό είχε ανθρώπινες διαστάσεις. Ταυτόχρονα στο γήπεδο στο τραπέζι ένας ισχυρός αγώνας και η Τουρκία. Πρέπει να είμαστε επιχειρηματίες, πρέπει να βρούμε λύσεις σε συγκρούσεις. Η Τουρκία πρέπει να είναι μεσολαβητής. Η επιτυχία του στη διαμεσολάβηση είναι χάρη στην ειλικρινή και ισορροπημένη του προσέγγιση. Για να είμαστε ισχυροί στο πεδίο, ας αλλάξουμε τις ισορροπίες στο γήπεδο, να κάνουμε την καταπολέμηση της τρομοκρατίας επιτυχημένη, να δείξουμε στους φίλους και τους εχθρούς μας ότι δεν θα δώσουμε τα δικαιώματά μας στην Ανατολική Μεσόγειο. “

Source