Ήπια αλλεργική αντίδραση στο εμβόλιο σε ειδικό … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Στην Ελλάδα, την πρώτη ημέρα του εμβολιασμού του κορανοϊού, παρατηρήθηκε ήπια αλλεργική αντίδραση στο εμβολιασμένο άτομο.

Το περιστατικό χαρακτηρίστηκε ως «μη σοβαρό» από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, από την Επιτροπή Εμβολιασμών στην Ελλάδα. Είναι 32χρονος ειδικός γιατρός στο Νοσοκομείο Atticon.

Σύμφωνα με τον Mario Themistocles, Γενικό Γραμματέα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, παρατηρήθηκε μόνο μια ελαφρά αλλεργική αντίδραση σε ένα άτομο που εμβολιάστηκε χθες με το εμβόλιο κοροναϊού.

«Οι αλλεργικές αντιδράσεις στο εμβόλιο είναι σπάνιες», δήλωσε η Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Ανοσοποίησης, σημειώνοντας ότι οι απλές αλλεργικές αντιδράσεις δεν αποτελούν αντένδειξη για τα εμβόλια.

Οι απλές αλλεργικές αντιδράσεις δεν αποτελούν αντένδειξη εμβολίου
Όπως εξήγησε η Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Ανοσοποίησης, οι αλλεργικές αντιδράσεις στο εμβόλιο κοροναϊού είναι εξαιρετικά σπάνιες και “δεν αποτελούν αντένδειξη για τα εμβόλια”.

Είπε ακόμη ότι η αλλεργική ρινίτιδα δεν είναι λόγος να εμβολιαστεί κάποιος. “Μόνο σοβαρές αλλεργίες, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε ενδοφλέβια νοσηλεία, είναι λόγοι για να μην εμβολιαστούν”, είπε.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολίων τόνισε ότι σύμφωνα με το CDC ության Hellenic Allergy Association, η αλλεργία στα εμβόλια είναι εξαιρετικά σπάνια և αντιστοιχεί σε 1,3 περιπτώσεις 1 εκατομμυρίου δόσεων του εμβολίου.

Πηγή: Έθνος

Source