Ήταν ο αρχιτέκτονας τρελών έργων

Γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη το 1948, ο Αχμέτ Βέφικ Άλπ αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Γαλλίας Saint Joseph της Κωνσταντινούπολης το 1967 και το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης το 1971 και έλαβε το μεταπτυχιακό και το διδακτορικό του στις ΗΠΑ. Δίδαξε για 7 χρόνια στο King Fahd University στη Σαουδική Αραβία, όπου προσκλήθηκε το 1982. Διορίστηκε αναπληρωτής καθηγητής το 1984 και καθηγητής στη Διεθνή Ακαδημία Αρχιτεκτονικής υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών το 1989. Έχει εργαστεί στην Ελβετία και την Ιαπωνία, εκτός από την Αμερική και τη Σαουδική Αραβία. Μετά την επιστροφή του στην Τουρκία μεταφέρθηκε στο Τμήμα Τεχνολογίας του Ινστιτούτου Gebze το 1996. Ήταν την ίδια χρονιά Διευθυντής του Αμερικανικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτόνων της Τουρκίας και της Νότιας Ευρώπης.

ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΟΝΕΣ

Ο Ahmet Vefik Alp, γνωστός για το εθνικιστικό του στυλ και συμβουλεύοντας τον πρώην πρόεδρο του MHP Alparslan Türkeş, ήταν υποψήφιος για τον Μητροπολιτικό Δήμο της Κωνσταντινούπολης στις εκλογές του 1994 ενάντια στον Πρόεδρο Tayyip Erdoğan, τον τότε υποψήφιο του RP. Ο Ahmet Vefik Alp, ο οποίος έχασε τις εκλογές, έτρεξε για το MHP το 1999, το DYP το 2004 και το DSP το 2009 για τον Μητροπολιτικό Δήμο της Κωνσταντινούπολης.

ΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΚΟΥΖΑΔΑΣΙ

class = “cf”>

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ομάδας του Κόμματος IstanbulYİ της Κωνσταντινούπολης ahimbrahim Özkan ανακοίνωσε την είδηση ​​για το θάνατο του Alp, του πατέρα δύο παιδιών, που πέθανε στο σπίτι του στην Κωνσταντινούπολη. Ο Άλπ θα ταφεί σήμερα το μεσημέρι στο οικογενειακό νεκροταφείο στο Νεκροταφείο του Κουσάντασι Αδαλίζαντ, όπου επίσης θάφτηκε ο πατέρας του, ο δικηγόρος της Αγντίλι Μεχμέτ Κάββιτ Άλπ.

ΤΟ ΤΡΕΙΣ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ MHP

Ήταν ο αρχιτέκτονας τρελών έργων

Το αρχιτεκτονικό έργο της έδρας MHP πραγματοποιήθηκε το 1995 με εντολή του Alpaslan Türkeş, προέδρου MHP, και του επικεφαλής του συμβούλου, αρχιτέκτονα-αστικού επιστήμονα καθηγητή Δρ. Ετοιμάστηκε από τον Ahmet Vefik Alp ως 3 εναλλακτικές λύσεις. Αντιμετωπίζοντας την οδό Atif Ceyhun Kansu στο Balgat της Άγκυρας, το κτίριο, το οποίο είναι χτισμένο σε οικόπεδο 4000 τετραγωνικών μέτρων, αποτελείται από μια μάζα γραφείων 9, 12 και 15 ορόφων, με τη μορφή 3 κύκλων τόξων, που μοιάζουν με 3 ημισέληνα όταν παρατηρούνται από ψηλά. Η προεδρία καλύπτεται με ένα τετραώροφο κυκλικό σχήμα, που θυμίζει τουρκική-οθωμανική αρχιτεκτονική, από μια οροφή κρήνης.

ΓΕΦΥΡΑ DENKTAŞ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

class = “cf”>

Ο Ahmet Vefik Alp ήταν επίσης ο αρχιτέκτονας τρελών έργων. Ως λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Κωνσταντινούπολης, το 1998, ανακοίνωσε το έργο «Pendik-Yeşilköy Highway Floating Viaduct» που θα παρακάμπτει το TEM. Το έργο συζητήθηκε πολύ εκείνη την εποχή. Ένα άλλο έργο της Alp ήταν η πλωτή γέφυρα 60 χιλιομέτρων από το Anamur προς το Koruçam της Κύπρου. Ο Αχμέτ Βέφικ Άλπ ζήτησε να δοθεί στο όνομα της γέφυρας το σύμβολο του Τουρκοκυπρίου, Ραούφ Ντενκτάς, εάν χτίστηκε η γέφυρα.

.Source