Αγοράζοντας μια ευρωπαϊκή εξοχική κατοικία μετά το Brexit; Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Θα πρέπει να πληρώσω περισσότερο φόρο;

Οι πράκτορες αναμένουν ότι η διαδικασία και το κόστος που σχετίζεται με την αγορά θα παραμείνουν τα ίδια. Αλλά θα μπορούσαν να υπάρξουν αλλαγές στους φόρους επί των υπεραξιών και των ενοικίων.

Στην Ισπανία, οι κάτοικοι της ΕΕ που δεν κατοικούν στην ΕΕ και αφήνουν εξοχικές κατοικίες μπορούν να αφαιρέσουν το κόστος τους από τον φορολογικό λογαριασμό τους και να πληρώσουν 19% για τα υπόλοιπα. Οι πολίτες εκτός ΕΕ πληρώνουν 24% και δεν μπορούν να αφαιρέσουν το κόστος. Είναι πιθανό οι Βρετανοί να εμπίπτουν στο τελευταίο σύστημα, δήλωσε ο κ. Radford.

«Έχετε μια στρατηγική εξόδου», είπε ο κ. Green. “Αν τα πράγματα αλλάξουν και πρέπει να πουλήσετε γρήγορα, θα υπάρξει μια ισχυρή αγορά για το ακίνητό σας;”

Τι άλλο θα αλλάξει;

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Υγείας σας θα παραμείνει έγκυρη στην ΕΕ μέχρι να φτάσει στην ημερομηνία λήξης της, αν και συνιστάται πάντα η ασφάλιση υγείας.

Μέχρι τώρα, Βρετανοί άνω των 65 ετών που ζούσαν σε χώρες της ΕΕ και έλαβαν εξαγώγιμη σύνταξη στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσαν να υποβάλουν αίτηση για έντυπο S1, το οποίο κάλυπτε την υγειονομική περίθαλψή τους. Αυτό το όφελος θα μπορούσε να αλλάξει, που σημαίνει ότι οι συνταξιούχοι αγοραστές θα χρειαζόταν ιδιωτική ιατρική ασφάλιση. Για κάποιον που έχει καλή υγεία, αυτό μπορεί να κοστίζει περίπου 1.000 ευρώ το χρόνο.

Τα διαβατήρια για κατοικίδια δεν είναι πλέον έγκυρα. Για να μεταφέρετε ένα κατοικίδιο στην ΕΕ χρειάζεστε τώρα πιστοποιητικό υγείας των ζώων.

.Source