Αγοράστε ένα Tesla με bitcoin; Ερχομαι συντομα.

Η Tesla Inc αναμένει να επιτρέψει στους πελάτες να πληρώσουν για τα ηλεκτρικά της οχήματα με bitcoin σύντομα, δήλωσε η αυτοκινητοβιομηχανία τη Δευτέρα, μια κίνηση που θα μπορούσε να επεκτείνει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται το πιο δημοφιλές κρυπτογράφηση για συναλλαγές στον πραγματικό κόσμο.

Παρόλο που το bitcoin έχει γίνει πιο οικείο όνομα τα τελευταία χρόνια, εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ως επενδυτικό προϊόν και όχι ως μέθοδος πληρωμής.

Μια χούφτα κυρίαρχων εμπορικών σημάτων επέτρεψε στους πελάτες να κάνουν αγορές με bitcoin μέσω επεξεργαστών τρίτων, αλλά ο Tesla πρότεινε ότι μπορεί να αποδεχτεί το bitcoin απευθείας ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για την ενσωμάτωση του κρυπτονομίσματος στο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο.

Η εταιρεία πραγματοποίησε τις γνωστοποιήσεις σε ένα τμήμα της τριμηνιαίας κατάθεσης τίτλων που αναφέρει επίσης την αγορά bitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Εάν οι πελάτες αγοράσουν το Teslas με bitcoin, η εταιρεία μπορεί ή όχι να εκκαθαρίσει αυτές τις πληρωμές αμέσως – τις οποίες ορισμένοι ειδικοί διαβάζουν ως ένδειξη ότι η Tesla μπορεί να διατηρήσει τουλάχιστον μερικά από τα νομίσματα και να μην τα πουλήσει αυτόματα.

Ένας εκπρόσωπος της Tesla δεν απάντησε αμέσως σε ένα αίτημα για περισσότερες λεπτομέρειες.

Εάν η Tesla αποδεχόταν πληρωμές bitcoin με τον τρόπο που έχουν άλλες μεγάλες εταιρείες, οι πελάτες θα μεταφέρουν τα bitcoin από τα «ψηφιακά πορτοφόλια» τους σε μια άλλη οντότητα που τα μετατρέπει σε, ας πούμε, σε δολάρια και στέλνει το ποσό στην Tesla.

Για παράδειγμα, εταιρείες όπως η AT&T Inc και η Microsoft Corp έχουν αποδεχθεί bitcoin μέσω του BitPay, ενός επεξεργαστή πληρωμών κρυπτονομισμάτων. Η BitPay έχει διευκολύνει τις πληρωμές για εμπόρους πολυτελών αυτοκινήτων, αλλά δεν συνεργάζεται τώρα με την Tesla, δήλωσε εκπρόσωπος.

Οι αγοραστές μπορούν επίσης να αγοράσουν αντικείμενα από εμπόρους που δεν έχουν αποδεχτεί επίσημα bitcoin χρησιμοποιώντας κάρτες πληρωμής που μετατρέπουν το κρυπτογράφηση σε δολάρια ΗΠΑ πριν από τη συναλλαγή.

Ένας λάτρης του ψηφιακού νομίσματος, ο Mason Borda, δήλωσε στο Reuters ότι αγόρασε ένα Tesla Model 3 το 2016 χρησιμοποιώντας bitcoin μέσω μιας εταιρείας που ονομάζεται Shakepay. Τον επέτρεψε να φορτώσει μια πιστωτική κάρτα μίας χρήσης με το bitcoin του. Η Tesla έλαβε πληρωμή σε μετρητά.

Ο Borda, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας λογισμικού κρυπτογράφησης TokenSoft, δήλωσε ότι εκφράζει τη λύπη του για την αγορά, λόγω του ότι οι τιμές bitcoin έχουν αυξηθεί. Όταν η Borda αγόρασε το αυτοκίνητο, κάθε bitcoin αξίζει περίπου 400 $. Ωστόσο, τη Δευτέρα, αξίζει πάνω από 44.000 $ Αυτό σημαίνει ότι τα 130.000 δολάρια που δαπανήθηκαν στο όχημα θα αξίζουν περισσότερα από 14 εκατομμύρια δολάρια σε bitcoin σήμερα.

«Συνιστώ να μην αγοράσω αντικείμενα με μεγάλο εισιτήριο με Bitcoin», είπε. Η «καινοτομία» μπορεί να εξασθενίσει γρήγορα αν η τιμή αυξηθεί δραματικά, είπε.

Η Tesla μπορεί να εξαλείψει τον μεσαίο άνθρωπο και να δημιουργήσει το δικό του σύστημα επεξεργασίας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποδοχή bitcoin και την εκκαθάριση των πληρωμών όποτε το επιλέξει η διοίκηση, ανέφεραν ειδικοί.

Αυτό θα ήταν ένα ασυνήθιστο βήμα, επειδή το bitcoin είναι τόσο ασταθές: ακόμη και ο γίγαντας πληρωμών PayPal Holdings Inc, ο οποίος αναμένει να επιτρέψει κρυπτονομίσματα στο δίκτυό του έως τα μέσα του έτους, θα διευθετήσει συναλλαγές μέσω της Paxos Trust Company – που σημαίνει ότι ούτε ο έμπορος ούτε το PayPal θα πρέπει να κρατήστε τα εικονικά νομίσματα.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, ο οποίος βοήθησε επίσης στην εκκίνηση του PayPal, εξέφρασε ενθουσιασμό για τα κρυπτονομίσματα στο διαδίκτυο και οι πηγές της βιομηχανίας λένε ότι έχει την τεχνογνωσία για την κατασκευή της απαιτούμενης υποδομής.

Εάν η Tesla ακολουθήσει αυτή τη διαδρομή, οι πελάτες θα μεταφέρουν το bitcoin στο δικό τους σύστημα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η εταιρεία πιθανότατα θα πρέπει να ορίσει μια εγγυημένη συναλλαγματική ισοτιμία με πελάτες για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, δήλωσε ο πρόεδρος της CoinShares, Danny Masters.

«Πιθανότατα θα συνεχίσουν να τιμολογούν τον Teslas σε δολάρια και στη συνέχεια να λένε,« Στείλτε μας δολάρια ή στείλτε μας bitcoin και αν μας στείλετε bitcoin, η τιμή είναι καλή για πέντε λεπτά », είπε.

Source