Αγορά ακινήτου στο εξωτερικό – 5 ερωτήσεις

Η αγορά ακινήτου στο εξωτερικό είναι μια μεγάλη επένδυση, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε υποβάλει αυτές τις πέντε κρίσιμες ερωτήσεις πριν επενδύσετε.

ΕΝΑΟι επενδύσεις σε ακίνητα στο εξωτερικό είναι συχνά μια από τις μεγαλύτερες αγορές που θα πραγματοποιήσετε ποτέ, επομένως είναι σημαντικό να λάβετε προσεκτικά υπόψη σας την απόφαση.

Θα πρέπει να εξετάσετε εάν χρειάζεστε υποθήκη για ακίνητα στο εξωτερικό και αν θα πρέπει να πληρώσετε φόρο για τα εισοδήματα από ακίνητα στο εξωτερικό. Μια διαφορετική γλώσσα και νομικό σύστημα στη χώρα που έχετε επιλέξει μπορεί να προσθέσει ακόμη μεγαλύτερη πίεση σε μια ήδη αγχωτική διαδικασία.

Ωστόσο, μερικές χρήσιμες συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε μια σωστή επιλογή. Ακολουθούν πέντε ερωτήσεις που πρέπει να αναρωτηθείτε πριν αγοράσετε ακίνητα στο εξωτερικό.

Πώς να προγραμματίσετε την επένδυσή σας σε ακίνητα στο εξωτερικό;

Κατ ‘αρχάς, μπορεί να αισθάνεται τρομακτικό, αλλά ο προγραμματισμός μπροστά θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χρόνο σας. Ίσως να ρωτήσετε αν είναι καλή ιδέα να αγοράσετε ένα ακίνητο στο εξωτερικό.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάποιος θα ήθελε, κυρίως αποσυρμένος σε πιο ζεστά κλίματα. Κοιτάξτε περισσότερο από την Ισπανία, που φιλοξενεί μόλις 300.000 Βρετανούς – πολλοί από αυτούς συνταξιούχοι.

Υπάρχουν επίσης πολλοί κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου που απολαμβάνουν ένα δεύτερο σπίτι δίπλα σε ένα ξένο γήπεδο γκολφ ή μια πίστα σκι. Υπάρχει επίσης η επιλογή να αγοράσετε ένα εξωτερικό ενοικιαζόμενο ακίνητο, μια επένδυση που θα μπορούσε να σας επιτρέψει να κάνετε επιπλέον εισόδημα.

Η αγορά ακινήτου στο εξωτερικό θα μπορούσε να είναι μια καλή επένδυση μακροπρόθεσμα, ειδικά εάν η ξένη ιδιοκτησία είναι πιο προσιτή από ό, τι στο σπίτι. Ωστόσο, πριν λάβετε τέτοιες αποφάσεις, είναι καλύτερο να πάτε σε ένα ταξίδι προσκόπων για να ελέγξετε οποιαδήποτε ιδιοκτησία και τη γύρω περιοχή. Εάν δεν είστε τακτικός επισκέπτης στην περιοχή που σκέφτεστε, αφιερώστε το χρόνο σας για να κοιτάξετε γύρω. Όταν οργανώνετε το ταξίδι προβολής, ετοιμάστε ερωτήσεις για να κάνετε πότε αξιολογείτε τις διάφορες ιδιότητες.

Πού είναι το καλύτερο μέρος για αγορά ακινήτου στο εξωτερικό;

Το καλύτερο μέρος εξαρτάται πραγματικά από τις δικές σας ανάγκες. Πρέπει να ρωτήσετε εάν ο προορισμός είναι κατάλληλος για εσάς.

Είστε μετά από πιο αργό ρυθμό ζωής; Χρειάζεστε μια οικογενειακή τοποθεσία; Ίσως ψάχνετε για συγκεκριμένες ανέσεις, όπως πισίνα, εστιατόρια ή διασκέδαση. Θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε πότε πιστεύετε ότι θα χρησιμοποιήσετε την ιδιοκτησία σας, καθώς ορισμένα σημεία πρόσβασης διακοπών κλείνουν εκτός εποχής.

Σύμφωνα με Ένα μέρος στον ήλιο, Η Ισπανία είναι η πιο περιζήτητη τοποθεσία για αγορές Βρετανών στο εξωτερικό, με τη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ελλάδα να ολοκληρώνουν τους πέντε πρώτους. Φαίνεται ότι η Ευρώπη παραμένει ένας δημοφιλής προορισμός για τους Βρετανούς που αγοράζουν ακίνητα στο εξωτερικό μετά το Brexit.

Υπάρχει επίσης μια όρεξη για περαιτέρω πορεία στο εξωτερικό. Η Κύπρος, η Τουρκία, η Βουλγαρία, οι ΗΠΑ και η Αγία Λουκία ολοκλήρωσαν τις δέκα πρώτες θέσεις που αγοράζουν οι Βρετανοί εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Φλόριντα υπήρξε εδώ και καιρό ένας μαγνήτης για τους Βρετανούς παραθεριστές, και αυτό μεταφράζεται σε Βρετανούς που αγοράζουν ακίνητα στο Sunshine State. Το Ορλάντο εμφανίζεται στους πέντε καλύτερους επενδυτικούς προορισμούς της Rightmove παγκοσμίως για αγοραστές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Covid-19 δεν φαίνεται να έχει αποβάλει Βρετανούς αγοραστές, με τον κτηματομεσίτη Knight Frank να πουλά περισσότερα σπίτια στο εξωτερικό το 2020 από ό, τι το 2019.

Πού είναι το φθηνότερο μέρος για αγορά ακινήτου στο εξωτερικό;

Λαμβάνοντας υπόψη τη δημοτικότητά της στους ομογενείς του Ηνωμένου Βασιλείου, η Ευρώπη είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε όταν αναζητάτε φτηνά ακίνητα στο εξωτερικό. Η Κύπρος, η Πορτογαλία και η Βουλγαρία κατατάσσονται ως μερικά από τα πιο δημοφιλή μέρη για αγορά εξοχικής κατοικίας και είναι σχετικά φθηνά σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Στη Βουλγαρία, ένα ακίνητο δύο υπνοδωματίων μπορεί να αγοραστεί με μόλις 3.000 £ σε αγροτικές περιοχές ή 50.000 £ κατά μέσο όρο στην πρωτεύουσα Σόφια. Το κόστος ζωής είναι επίσης πολύ χαμηλό στη Βουλγαρία. Το ίδιο ισχύει και για την Τουρκία. Ενώ μόνο το 5% της Τουρκίας βρίσκεται στην Ευρώπη, η διηπειρωτική φύση και ο ηλιόλουστος καιρός το καθιστούν μια καλή επιλογή για τους Βρετανούς που αναζητούν ένα δεύτερο σπίτι δίπλα σε όμορφες παραλίες. Η μέση ιδιοκτησία δύο υπνοδωματίων στην Τουρκία κοστίζει μόλις πάνω από 100.000 £.

Εκτός Ευρώπης, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία κατατάσσονται καλά ως προς τον δείκτη τιμών προς εισόδημα. Αν ψάχνετε για επένδυση σε ακίνητα στο εξωτερικό, το Riviera Maya του Μεξικού είναι πολύ προσιτό και διαθέτει μια ισχυρή εσωτερική αγορά. Στη συνέχεια, υπάρχει η Κολομβία, με έναν ακμάζοντα πληθυσμό μεσαίας τάξης να περιμένει να νοικιάσει το ακίνητό σας.

Πληρώνετε τέλη χαρτοσήμου εάν αγοράσετε ένα ακίνητο στο εξωτερικό;

Εάν αγοράζετε ένα επιπλέον ακίνητο, – επομένως καταλήγετε να έχετε δύο ακίνητα – θα πρέπει να πληρώσετε επιπλέον τέλος χαρτοσήμου, ακόμη και αν το ακίνητο βρίσκεται στο εξωτερικό. Εάν η κατοχή περισσότερων του ενός ακινήτων είναι μόνο προσωρινή, θα πρέπει να πληρώσετε την επιπλέον τιμή. Ωστόσο, εξαρτάται από την αξία της τρέχουσας ιδιοκτησίας που σας ανήκει, οπότε αξίζει να κάνετε την έρευνά σας. Λάβετε υπόψη ότι ο φόρος χαρτοσήμου θα ισχύει ακόμη και αν έχετε μερίδιο σε ένα ακίνητο.

Πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη το φόρο κεφαλαιουχικών κερδών επί ακινήτων στο εξωτερικό. Ο φόρος κεφαλαιουχικών κερδών καταβάλλεται όταν ένας κάτοικος του Ηνωμένου Βασιλείου «διαθέτει» ένα υπερπόντιο ακίνητο και κάνει κέρδος από την πώληση.

Πώς να υπολογίσετε τον φόρο υπεραξίας επί ακινήτων στο εξωτερικό

Για να υπολογίσετε τα συνολικά φορολογητέα κέρδη σας, πρέπει να υπολογίσετε το κέρδος για κάθε περιουσιακό στοιχείο που διαθέσατε κατά τη φορολογική χρήση. Στη συνέχεια, προσθέστε μαζί τα κέρδη από κάθε περιουσιακό στοιχείο και αφαιρέστε τυχόν επιτρεπόμενες απώλειες.

Υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες εάν είστε κάτοικος του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά δεν έχετε την κατοικία σας. Ανατρέξτε στον κυβερνητικό ιστότοπο για τον φόρο κεφαλαιουχικών κερδών για έναν πλήρη υπολογισμό.

Πώς χρηματοδοτώ μια αγορά ακινήτου στο εξωτερικό;

Εάν αγοράζετε ένα ακίνητο στο εξωτερικό, μπορεί να χρησιμοποιείτε εφάπαξ σύνταξη ή ίσως να έχετε αποταμιεύσεις για να επενδύσετε. Εάν ναι, θα μπορούσατε να αγοράσετε το ακίνητο εντελώς. Εναλλακτικά, ίσως θελήσετε να δανειστείτε μέρος του κόστους με υποθήκη, οπότε λάβετε υπόψη το κόστος και τα οφέλη από τη λήψη υποθήκης για υπερπόντια ακίνητα στο Ηνωμένο Βασίλειο ή με εξωτερικό πάροχο.

Ένας διεθνής εμπειρογνώμονας πληρωμών μπορεί να σας βοηθήσει κατά την αγορά ενός ακινήτου στο εξωτερικό. Η Telegraph Media Group International Money Transfers συνεργάζεται υπερήφανα με την moneycorp, έναν διεθνή εμπειρογνώμονα πληρωμών με εμπειρία άνω των 40 ετών. Μια βραβευμένη ομάδα εξυπηρέτησης πελατών με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να σας προσφέρει βοήθεια και καθοδήγηση σχετικά με την πραγματοποίηση μιας διεθνούς πληρωμής για την αγορά ενός ακινήτου.

Εξασφάλιση συναλλαγματικής ισοτιμίας

Όταν στέλνετε ή λαμβάνετε χρήματα αμέσως, πρέπει απλώς να συμφωνήσετε μια συναλλαγματική ισοτιμία με το moneycorp και τα υπόλοιπα θα γίνουν όλα. Εάν η πληρωμή σας δεν είναι άμεση, υπάρχουν μερικές απλές επιλογές στη διάθεσή σας, ειδικά εάν στέλνετε μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ο συγχρονισμός είναι ζωτικής σημασίας όταν πρόκειται για την καλύτερη συναλλαγματική ισοτιμία. Οι αγορές συναλλάγματος είναι απρόβλεπτες, και γι ‘αυτό το να μπορείτε να ελέγχετε την τιμή που λαμβάνετε μπορεί να κάνει τα χρήματά σας να προχωρήσουν πολύ περισσότερο. Μπορείτε να εξασφαλίσετε μια συναλλαγματική ισοτιμία και να μεταφέρετε αργότερα με μια Προθεσμιακή Σύμβαση *, κλειδώνοντας σε μια τιμή για έως και δύο χρόνια.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι στις 9 Ιουνίου 2020 ο κ. Και η κυρία Smith συμφώνησαν να αγοράσουν ένα ακίνητο στη Βόρεια Ιταλία για 500.000 ευρώ. Για την εξασφάλιση του ακινήτου, συμφώνησαν να πληρώσουν μια αρχική κατάθεση 10% και το υπόλοιπο 90% μετά την ολοκλήρωση στα μέσα Μαρτίου.

Κατά την πληρωμή της κατάθεσης στις 9 Ιουνίου 2020, το GBP / EUR έκλεισε στα 1.12651, που σημαίνει ότι η κατάθεση των 50.000 € κοστίζει 44.384 £ και με αυτό το ποσοστό, το τελικό 90% της πληρωμής ακινήτου θα κοστίσει 399.463 £. Μέχρι τη λήξη της τελικής πληρωμής στις 13 Σεπτεμβρίου, το επιτόκιο GBP / EUR είχε μειωθεί στα 1.08027, πράγμα που σημαίνει ότι η τελική πληρωμή θα κόστιζε τώρα 416.562 £ – διαφορά μόλις πάνω από 17.000 £.

Ευτυχώς, ο κ. Και η κυρία Smith είχαν κλειδώσει σε συναλλαγματική ισοτιμία 1,12651 όταν πλήρωσαν την κατάθεση χρησιμοποιώντας ένα προθεσμιακό συμβόλαιο. Αυτό σήμαινε ότι η τελική πληρωμή κόστισε 399.463 £, εξοικονομώντας 17.000 £ σε σύγκριση με τη συναλλαγματική ισοτιμία της ημέρας.

Αξιοποιήστε στο έπακρο τα χρήματά σας

Προσφέροντας γνώσεις και καθοδήγηση σχετικά με την αγορά μιας βίλας συνταξιοδότησης, μιας οικογενειακής κατοικίας στον ήλιο ή ενός παραθαλάσσιου διαμερίσματος για όταν πρέπει να ξεφύγετε από τον αγώνα των αρουραίων, το moneycorp μπορεί να σας βοηθήσει να πραγματοποιήσετε το όνειρο σας στο εξωτερικό.

Διαβάστε περισσότερα:

* Μια προθεσμιακή σύμβαση μπορεί να απαιτεί κατάθεση

Το παραπάνω άρθρο δημιουργήθηκε για την Telegraph Financial Solutions, μέλος του The Telegraph Media Group.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Telegraph Financial Solutions, κάντε κλικ εδώ. Το Moneycorp είναι εμπορική ονομασία της TTT Moneycorp Limited, η οποία έχει εγκριθεί από την Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς σύμφωνα με τους Κανονισμούς Υπηρεσιών Πληρωμών 2017 (αριθμός αναφοράς 308919) για την παροχή υπηρεσιών πληρωμών. Όλα τα χρήματα των πελατών προστατεύονται σε διαχωρισμένους τραπεζικούς λογαριασμούς πελατών.

Οι πληροφορίες είναι σωστές κατά την ημερομηνία δημοσίευσης.

.Source