Αθλητές εναντίον κοροναϊού στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στο καθημερινό σάλιο

Οι αθλητές εναντίον του κοροναϊού θα λάβουν καθημερινά τεστ σάλιου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Έχει αναφερθεί ότι καθημερινές δοκιμές σάλιο θα εφαρμοστούν σε αθλητές για την καταπολέμηση του νέου τύπου κοροναϊού στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Οι αθλητές εναντίον του κοροναϊού θα λάβουν καθημερινά τεστ σάλιου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Σύμφωνα με τις ειδήσεις του πρακτορείου Kyodo που αναφέρεται στις πηγές της Οργανωτικής Επιτροπής, θα υπάρξουν αλλαγές στη συχνότητα των δοκιμών που θα εφαρμοστούν στους αθλητές στο τουρνουά τον Ιούλιο.

Αντί να δοκιμάζουν τουλάχιστον κάθε 4 ημέρες που ανακοινώνονται στον κανονισμό που δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο, οι αθλητές θα δοκιμάζονται κάθε μέρα ενάντια στις μεταδοτικές παραλλαγές της επιδημίας.

Οι περιοδικές δοκιμές σιέλου θα πραγματοποιούνται υπό την επίβλεψη, όπως εφαρμόζονται στις εξετάσεις ντόπινγκ, κατά της ψευδούς συμπεριφοράς όπως η ανταλλαγή δειγμάτων.

Αναλυτικές λεπτομέρειες για την εφαρμογή θα ανακοινωθούν στη δεύτερη έκδοση του Ολυμπιακού κανονισμού, ο οποίος θα δημοσιευτεί στο τέλος του μήνα.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που προηγουμένως είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στις 24 Ιουλίου-9 Αυγούστου 2020 και αναβλήθηκαν λόγω της επιδημίας, αποφασίστηκαν να διεξαχθούν στις 23 Ιουλίου-8 Αυγούστου 2021.

.Source