Ακαδημαϊκός του Πανεπιστημίου Frederick – Νέος Πρόεδρος της Επιτροπής IET για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική

Δρ. Ο Αλέξης Πολυκαρπού, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, Πανεπιστήμιο του Frederick, είναι ο νέος Πρόεδρος της Επιτροπής του Ινστιτούτου Μηχανικής Τεχνολογίας και Τεχνολογίας (IET) στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. -ΕΜΕΑ).

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Το Ινστιτούτο Μηχανικής և Τεχνολογίας είναι ένας από τους μεγαλύτερους μηχανικούς οργανισμούς στον κόσμο, με περισσότερα από 168.000 μέλη σε 150 χώρες. Στόχος του είναι να εισαγάγει το επάγγελμα του μηχανικού σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος · βοηθά τις κυβερνήσεις να ενημερώσουν το κοινό για θέματα μηχανικής και τεχνολογίας. Ταυτόχρονα, παρέχει συμβουλές για όλους τους κλάδους της μηχανικής.

Η Επιτροπή Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής συντονίζει το σχεδιασμό και τη διαχείριση των διαθέσιμων πόρων για δραστηριότητες σε αυτούς τους τομείς, ενώ διαχειρίζεται οικονομικά θέματα. Επιπλέον, αξιολογεί τις πρωτοβουλίες και τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από διαπεριφερειακές κοινότητες κατά τη διάρκεια του έτους և διανέμει αναπτυξιακή χρηματοδότηση.

Η Επιτροπή αναπτύσσει, διατηρεί και δημοσιεύει κατευθυντήριες γραμμές βέλτιστων πρακτικών για τη διευκόλυνση του συντονισμού του τοπικού δικτύου, ενώ συμβουλεύει άλλες επιτροπές.

Ο Κοσμήτορας του Πολυτεχνείου του Frederick, καθηγητής Χρήστος Θέμιστος, δήλωσε σχετικά: “Εκ μέρους ολόκληρης της πανεπιστημιακής κοινότητας Φρίντριχ Θα ήθελα να συγχαρώ τον Δρ. Ο Polycarp για να εκλεγεί Πρόεδρος της Επιτροπής του Ινστιτούτου Μηχανικών και Τεχνολογίας, του εύχομαι επιτυχία στις νέες του θέσεις. Αυτό το επίτευγμα αποτελεί ιδιαίτερη τιμή τόσο για το Πανεπιστήμιο όσο και για την Κύπρο, καθώς η Επιτροπή αποτελείται από οκτώ μέλη από όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Είναι συνέχεια της μεγάλης ιστορίας και της παράδοσης του πανεπιστημίου Φρίντριχ Στον τομέα της μηχανικής, με μια ενεργή Πολυτεχνική Σχολή, η οποία είναι η μεγαλύτερη στην Κύπρο. “

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο: Φρίντριχ:

Το Πανεπιστήμιο Frederick λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2007 μετά από μια επιτυχημένη, μακροπρόθεσμη πορεία στην εκπαίδευση και την έρευνα στο Frederick Institute of Technology. Η αποστολή του είναι να παρέχει μαθησιακές ευκαιρίες μέσω της επιστήμης, της τεχνολογίας, των επιστολών, της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και της έρευνας, καθώς και μέσω του κοινού.

Το Frederick University διαθέτει πέντε σχολές που προσφέρουν προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα. Βρίσκεται στη Λευκωσία, με ειδικά σχολεία και τμήματα στο Πανεπιστήμιο Λεμεσού.

Με τη δέσμευσή του για την ακαδημαϊκή αριστεία, την παροχή προγραμμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τη συνεχή συμμετοχή του σε ένα ευρύ φάσμα ερευνητικών δραστηριοτήτων, το Πανεπιστήμιο Frederick απολαμβάνει σεβασμό, αναγνώριση στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Το 2019, κατατάχθηκε πρώτη στα ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου στη συνολική κατάταξη του παγκόσμιου συστήματος αξιολόγησης πανεπιστημίων U-Multirank.

Source