ΑΚΕΛ για Κύπρο. Στο πιο ακραίο σημείο, με τον κίνδυνο μόνιμου διαχωρισμού

Η γραπτή δήλωση του Άριστου Δαμιανού σχετικά με τις εξελίξεις που σχετίζονται με το Κυπριακό.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Σε γραπτή δήλωση, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, σημειώνοντας ότι εδώ και χρόνια το ΑΚΕΛ προειδοποιεί ότι το μακροχρόνιο αδιέξοδο στην Κύπρο, το κενό διαπραγματεύσεων, ήταν υπέρ της Τουρκίας και των παράνομων.

“Ειδικά μετά το ναυάγιο στο Crans Montana, η Τουρκία ενίσχυσε τη θέση της παραβιάζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΟΚ και εκτελώντας τις απειλές της να εγκαταστήσει τη Βαροσία χωρίς κόστος”, δήλωσε ο Νταμιάνου. Το Κυπριακό είναι στο ακραίο του, ο κίνδυνος διαιωνισμού του διλήμματος είναι πραγματικός.

“Συνεπώς, λαμβάνοντας υπόψη την άτυπη διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα, η πλευρά μας, ειδικά ο κ. Αναστασιάδης, πρέπει να προετοιμαστεί σωστά. Η αμφισβήτηση του κύκλου του Guterres, η επίτευξη των διαπραγματεύσεων, η μέχρι σήμερα προσέγγιση, և ειδικότερα, η δικοινοτική δικοινοτική ομοσπονδία για μια συμφωνημένη βάση, η πολιτική ισότητα που καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ που υπάρχει, κ. Αναστασιάδης, το παρελθόν, γιατί έβλαψε μόνο τη δουλειά μας, δίνοντας ένα περιττό άλλοθι στο τουρκικό αόρατο. “Τώρα η τουρκική πλευρά προτείνει επίσημα μια λύση δύο κρατών”, δήλωσε ο βουλευτής σε δήλωση.

Συνεχίζοντας, ο βουλευτής δήλωσε ότι “παρά το γεγονός ότι – δυστυχώς – ο κ. Αναστασιάδης έχασε την αξιοπιστία του, παρά το γεγονός ότι με αποτυχίες και σκοπιμότητες είμαστε ένα βήμα μπροστά από το τέλος της διαίρεσης, το ΑΚΕΛ, ως πατριωτικό κόμμα, θα ενεργεί πάντα – έτσι “Είμαι ακόμα υπεύθυνος.”

“Αποτροπή της διάσπασης για το ΑΚΕΛ – δημιουργία συνθηκών, ειδικά σε δυσμενείς συνθήκες, για την επανάληψη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, βάσει μιας συμφωνημένης βάσης λύσεων, η οποία θα οδηγήσει στην απελευθέρωση, επανένωση της χώρας μας, στις αποφάσεις και τις ενέργειές μας”, δήλωσε ο βουλευτής.

Source