ΑΚΕΛ για τη συνέντευξη PTA. “Η σοφία είναι ότι η διαχείριση της δεύτερης φάσης της επιδημίας απέτυχε”

Η απάντηση του ΑΚΕΛ στη θέση του Αναστασιάδη σε συνέντευξη σχετικά με τα επιδημιολογικά μέτρα διαχείρισης և υποστήριξε χθες

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Το κόλπο είναι ότι η διαχείριση τουλάχιστον της δεύτερης φάσης της επιδημίας απέτυχε, δήλωσε το ΑΚΕΛ σε απάντηση σε έκθεση του Προέδρου Αναστασιάδη σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Πολίτη. Ο Περιφερειακός Γραμματέας ΑΚΕΛ Λευκωσίας-Κερύνειας Χρήστος Χριστοφίδης, στη γραπτή του δήλωση, αναφέρθηκε στα μέτρα που έλαβε χθες η κυβέρνηση για την υποστήριξη των εργαζομένων.

Η δήλωση του Χριστοφίδη ως έχει.

Σε συνέντευξή του σήμερα, ο κ. Αναστασιάδης ισχυρίζεται ότι δεν υπήρξε ολιγαρχία εκ μέρους της κυβέρνησης στη διαχείριση της επιδημίας.

Η σοφία είναι ότι η διαχείριση τουλάχιστον της δεύτερης φάσης της επιδημίας έχει αποτύχει. Δυστυχώς, φαίνεται ότι επικράτησαν οι σκοπιμότητες, όπως αποδεικνύεται από τις δημόσιες δηλώσεις των μελών της επιστημονικής ομάδας. Τους τελευταίους δυόμισι μήνες, έχουν ληφθεί ανεπαρκή και αντιφατικά μέτρα, τα οποία δεν λειτούργησαν και άλλαξαν ξανά σε λίγες μέρες. Η διαβούλευση με επαγγελματικές ομάδες և κοινωνικούς εταίρους απουσιάζει καθ ‘όλη τη διάρκεια, με αποτέλεσμα τα γεγονότα να γίνονται πολύ πιο οδυνηρά για ένα μέρος του πληθυσμού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός ότι την Παρασκευή το απόγευμα ανακοινώθηκαν εκδηλώσεις για όλες τις εταιρείες χωρίς την ευκαιρία να προγραμματίσουν όλα τα θύματα.

Ένα σαφές ιστορικό σοβαρών προβλημάτων στα νοσοκομεία և σχολεία μας αποδεικνύει την υπάρχουσα αποφασιστική ολιγαρχία. Ο κ. Αναστασιάδης ανακοίνωσε στην πρώτη του εκστρατεία 100 εκατομμύρια για τον τομέα της υγείας. Πώς μπορεί το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης να μην είναι σε θέση να διαχειριστεί την κατάσταση σήμερα; Γιατί δεν διατέθηκαν αυτά τα χρήματα; Είναι σαφές ότι οι αρχές επέστρεψαν στις καλοκαιρινές γιορτές για «επιτυχημένη διαχείριση της επιδημίας» χωρίς κατάλληλη προετοιμασία. Η ολιγαρχία είναι εμφανής στον τρόπο λειτουργίας των σχολείων μας.

Τέλος, οι εμβολιασμοί είναι πολύ αργοί, με μόλις το 0,5% του πληθυσμού να εμβολιάζεται σήμερα. Αναμένουμε ότι ο συνολικός προγραμματισμός εμβολιασμού στην Κύπρο θα είναι διαφανής.

Δραστηριότητες υποστήριξης εργαζομένων / επιχειρήσεων

Τα ανακοινωθέντα μέτρα στήριξης είναι ένας απαραίτητος χώρος αναπνοής για τους εργαζομένους և εταιρείες, ώστε η κοινωνία և οικονομία, η οποία βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση, να μην πνίγεται.

Αλλά το πιο σημαντικό πράγμα που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι η μακρά διάρκεια της κρίσης συσσωρεύει όλο και περισσότερα κοινωνικά προβλήματα για μεγάλο αριθμό εργαζομένων και, φυσικά, η κοινωνική ανισότητα επεκτείνεται συνεχώς. Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με κλειστές επιχειρήσεις καταρρέουν, οι νέοι δεν μπορούν να βρουν δουλειά, η ανεργία αυξάνεται, οι αποπληρωμές δανείων και τα ενοίκια συσσωρεύονται.

Είναι σαφές ότι ήρθε η ώρα η κυβέρνηση να ξεκινήσει μια διαδικασία διαλόγου για τη σημαντική βελτίωση της ευημερούσας πολιτείας της Κύπρου. Αυτή η συζήτηση ξεκίνησε στην Ευρώπη. Η επιστροφή στη λεγόμενη ομαλότητα μετά την επιδημική κρίση δεν μπορεί να φανεί υπό το ίδιο φως της νεοφιλελεύθερης ατιμωρησίας.

Οι άνθρωποι έχουν κάνει τεράστιες θυσίες και πληρώνουν συνεχώς το τίμημα για κρίσεις. Μια στιγμή για μακροπρόθεσμα πολλά υποσχόμενα μέτρα σε μια αναπτυσσόμενη ευημερούσα πολιτεία.

Source