Ακούγοντας τον παλμό ενός ασθενή 65 ετών, οι γιατροί άκουσαν ένα τραγούδι στα ισπανικά

Ακούγοντας τον παλμό ενός ασθενή 65 ετών, οι γιατροί άκουσαν ένα τραγούδι στα ισπανικά

Οι γιατροί που ήθελαν να ελέγξουν τον σφυγμό ενός ασθενούς δεν μπορούσαν να πιστέψουν τα αυτιά του κατά τη διάρκεια της μέτρησης. Επειδή ο παλμός του 65χρονου άνδρα ακούγεται δυνατός και ξεχωριστός, σαν να είχε ενεργοποιηθεί το ραδιόφωνο.

Ακούγοντας τον παλμό ενός ασθενή 65 ετών, οι γιατροί άκουσαν ένα τραγούδι στα ισπανικά

ΕΝΑ-
ΕΝΑ
Α +

Ο 65χρονος άνδρας, που δημοσιεύθηκε στο New England Medical Journal την περασμένη εβδομάδα, ήρθε στο νοσοκομείο με παράπονο εξάρθρωσης ισχίου. Η έκθεση ανέφερε ότι ο άνδρας είχε προηγουμένως υποβληθεί σε προσθετική χειρουργική επέμβαση και στις δύο πλευρές του ισχίου του.

Ενώ ο γέρος βρισκόταν στο κρεβάτι του νοσοκομείου, οι γιατροί ήθελαν να ελέγξουν τον παλμό των ποδιών του ασθενούς χρησιμοποιώντας μια συσκευή Doppler (υπερηχογράφημα).

Σε αυτό το σημείο, συνέβη κάτι πολύ παράξενο. Οι γιατροί άκουσαν μια χαρούμενη μελωδία με ισπανικές λέξεις που γέμιζαν το δωμάτιο δίπλα στον καρδιακό παλμό του ασθενούς. Οι γιατροί που έπαιξαν τη μελωδία στην εφαρμογή Shazam συνειδητοποίησαν ότι το τραγούδι ήταν “Gracias Por Tu Amor” της Banda El Recodo De Cruz Lizárraga.

Σύμφωνα με την έκθεση του Livescience, έγινε κατανοητό ότι ο ήχος της μουσικής ακούστηκε μόνο όταν η συσκευή υπερήχων τοποθετήθηκε στα πόδια του 65χρονου ασθενούς. Επειδή όταν το προσωπικό του νοσοκομείου χρησιμοποίησε τη συσκευή μόνος του, δεν μπορούσαν να ακούσουν κανένα ήχο.

Οι συντάκτες της αναφοράς περίπτωσης υποπτεύονται ότι η συσκευή ενδέχεται να έχει ανιχνεύσει ένα ραδιοφωνικό σήμα συνδεδεμένο στις προθέσεις του ασθενούς. Κατά συνέπεια, είναι επίσης πιθανό το εν λόγω σήμα να καταγράφεται από άλλα οχήματα όπως το νοσοκομειακό κρεβάτι όπου βρίσκεται ο ασθενής.

Επιπλέον, οι συντάκτες της έκθεσης διαβίβασαν τα ευρήματά τους στο τμήμα μηχανικής του νοσοκομείου και οι μηχανικοί ανέφεραν ότι δεν υπήρχαν σφάλματα στον εξοπλισμό ως αποτέλεσμα της εξέτασης.

Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι ο ασθενής, ο οποίος επανεξετάστηκε μετά από 8 μήνες, ήταν σε καλή κατάσταση και δεν μεταδίδει καμία άλλη «μουσική φάντασμα» στη συσκευή υπερήχων.

Άλλες ειδήσεις LIFE

.Source