Ακούει τους ειδικούς και μετά… | Δημοσιογράφος Κύπρος

Οι συναντήσεις ακολουθούν μια σειρά συναντήσεων στο Υπουργείο Υγείας για την προετοιμασία προτάσεων για το Συμβούλιο Υπουργών, το οποίο θα συναντηθεί την Πέμπτη το πρωί στις 11 π.μ. Στις 00 για να κλείσετε τα νέα χρήματα Αύριο στις 11 το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τα μέλη της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας, τα οποία θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους, για να αναλύσουν την επιδημιολογική εικόνα. Εκτός από τον Κωνσταντίνο Ιωάννου, οι Υπουργοί Οικονομικών, Εργασίας και Παιδείας θα είναι παρόντες για να καθορίσουν τις δυνατότητες κάθε τομέα.

Τα σενάρια που έθεσε η κυβέρνηση είναι διπλά: περιλαμβάνουν πολύ αυστηρά μέτρα για να σταματήσει το νέο κύμα και για την προστασία του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης, το οποίο βρίσκεται τώρα σε κρίσιμο σημείο.

Το πρώτο σενάριο είναι η διατήρηση των υπαρχόντων συμβάντων, η προσθήκη ακόμη περισσότερων περιορισμών στην κίνηση, χωρίς να αποκλείεται η ανάκτηση sms. Σε αυτό το σενάριο, το οποίο ουσιαστικά είναι κλειστό, άλλες λιανικές και συναφείς επιχειρήσεις παραμένουν ανοιχτές. Ωστόσο, η ιδέα είναι ότι δεν πρέπει όλοι οι μαθητές να επιστρέψουν στα γραφεία τους, ότι η κοινωνία և ο ευρύτερος δημόσιος τομέας θα πρέπει να συνεργάζεται με προσωπικό ασφαλείας, և επιπλέον, πρέπει να κλείσουν οι κομμωτές, τα σαλόνια ομορφιάς այլ άλλες σχετικές εταιρείες.

Το δεύτερο σενάριο είναι ένας πολύ γενικός αποκλεισμός, όπως το κλείσιμο ενός καταστήματος λιανικής το Μάρτιο, με μόνο την επιστροφή των απαραίτητων startup sms εκκίνησης επιχειρήσεων για κινήσεις υπό όρους.

Ωστόσο, υπάρχουν νέα σενάρια για τη διάρκεια αυστηρών περιορισμών, καθώς ορισμένοι επιστήμονες προτιμούν δύο εβδομάδες και άλλοι έναν μήνα. Ωστόσο, η απόφαση θα είναι πολιτική, λαμβάνοντας υπόψη τόσο το οικονομικό δυναμικό του κράτους όσο και τις ψυχολογικές συνέπειες για τους πολίτες.

Ταυτόχρονα, τα νοσοκομεία της Κρατικής Υπηρεσίας Υγείας συνεχίζουν να παραμένουν στα συνοριακά σημεία, φοβούμενοι μια νέα αύξηση στις νοσηλείες. Το πρωί, το νοσοκομείο παραπομπής είχε μόνο ένα κρεβάτι, το οποίο ήταν 100% γεμάτο. Περίπου 190 ασθενείς υποβάλλονται σε θεραπεία σε τέσσερα νοσοκομεία, 45 από αυτούς σε κρίσιμη κατάσταση.

Έχουν επίσης προβληματιστεί σχετικά με τη θέση ενός νεοαφιχθέντος στελέχους κοραναϊού σε 12 επιβάτες που φτάνουν στην Κύπρο από τη Βρετανία. Το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής έχει αρχίσει να αναπτύσσει δείγματα άλλων θετικών περιπτώσεων για να δει εάν το νέο στέλεχος έχει διεισδύσει στην κοινότητα και σε ποιο βαθμό συνέβαλε στην εξάπλωσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ.

Source