Αλλαγή στρατηγικής εμβολίων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η έμφαση δίνεται στη μάζα … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Η Επιτροπή εμβολίων του ΗΒ έχει συμβουλεύσει την κυβέρνηση να δώσει προτεραιότητα στην πρώτη δόση εμβολίου κορανοϊού αντί να δώσει τη δεύτερη δόση στα πιο ευάλωτα άτομα το συντομότερο δυνατό.

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι υιοθετεί αυτή τη νέα στρατηγική στο πρόγραμμα εμβολιασμού. Οι πολίτες θα λάβουν τώρα μια δεύτερη δόση, όχι απαραίτητα 21 ημέρες μετά την πρώτη δόση, όπως στην περίπτωση του Pfizer, ή 28 ημέρες μετά το εμβόλιο AstraZeneca, αλλά “εντός 12 εβδομάδων”.

Ο στόχος είναι να αναπτυχθεί τουλάχιστον μερική ανοσία σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού.

Η αλλαγή της στρατηγικής υπαγορεύεται από πολλή πίεση στα κρατικά νοσοκομεία. Οι υπηρεσίες υγείας της περιοχής Essex ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί ένα «μεγάλο περιστατικό» λόγω της «άνευ προηγουμένου» ζήτησης ιατρικής περίθαλψης από ασθενείς με κοροναϊούς.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Υγείας Matt Hancock επιβεβαίωσε ότι το εμβόλιο της Οξφόρδης, το οποίο εγκρίθηκε σήμερα το πρωί, θα είναι διαθέσιμο την επόμενη Δευτέρα.

Είπε ότι οι περισσότεροι από τους ασθενείς με COVID-19 φέρουν τώρα το νέο στέλεχος μετάλλαξης, το οποίο αρχικά εδρεύει στο Κεντ, ΝΑ Αγγλία και έκτοτε εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα.

Source