Αμαλία Χατσιγιάννη. Ο αριθμός των ασθενών με κοροϊό που εισήχθησαν στο νοσοκομείο μειώνεται σταθερά

Ο αριθμός των ασθενών με κοροϊό που υποβάλλονται σε θεραπεία στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Παραπομπής, μειώνεται σταθερά, καθώς 24 από τα 38 άτομα που υποβλήθηκαν σε θεραπεία από την 1η Φεβρουαρίου νοσηλεύονται επί του παρόντος.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Όπως είπε η Amalia Hatzigian, επιστημονική διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας-Αμμοχώστου, στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν υπάρχουν άτομα από τα ιδρύματα. “Κατά τη διάρκεια της ημέρας, προγραμματίζεται να χορηγηθούν 7 εκκρίσεις σε ασθενείς των οποίων η επανεξέταση του κοροναϊού είναι αρνητική, με αποτέλεσμα μόνο 17 ασθενείς να παραμένουν στο νοσοκομείο.”

Πρόσθεσε ότι “μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αναφορά σε νέα εισαγωγή στο νοσοκομείο.” “Την 1η Φεβρουαρίου, 38 ασθενείς υποβλήθηκαν σε θεραπεία στο Νοσοκομείο Πληροφοριών, πέντε από τους οποίους ήταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. “Έκτοτε, ο αριθμός των ασθενών με κοροϊό που χρειάζονται θεραπεία μειώνεται μέρα με τη μέρα, οπότε σήμερα, στις 9 του μήνα, έχουμε μόνο 24 άτομα.”

Απαντώντας στη σχετική ερώτηση, κυρία “Έχουμε δει τέτοια νούμερα στο Νοσοκομείο Αναφοράς από τον περασμένο Απρίλιο”, δήλωσε ο Χατσίγκνι. «Ο παλαιότερος νοσηλευόμενος ασθενής είναι 82 ετών και ο νεότερος είναι 27 ετών, ο οποίος θα απολυθεί σε λίγες μέρες, καθώς η κατάσταση της υγείας του έχει βελτιωθεί πολύ», είπε, σημειώνοντας ότι «η μέση ηλικία των νοσηλευόμενων ασθενών είναι 64 χρόνια. “

Σε μια άλλη ερώτηση, κυρία Ο Χατσιγιάννη σημείωσε ότι «με τη μείωση των νοσηλευόμενων ασθενών, οι γιατροί, οι νοσοκόμες και το λοιπό προσωπικό έχουν την ευκαιρία να πάρουν λίγες μέρες, να πάνε σπίτι, να μείνουν με την οικογένεια ή να χαλαρώσουν. “Ωστόσο, το νοσοκομείο βρίσκεται σε κατάσταση αταξίας · έχει επάρκεια τόσο στα αναλώσιμα όσο και στο προσωπικό, εάν η εικόνα αποκλίνει από τον κοροναϊό για τη θεραπεία ασθενών.”

Φαίνεται ότι συνέχισε. “Δεδομένου ότι τα πρόσφατα μέτρα που έλαβε το Υπουργείο Υγείας έχουν αρχίσει να αποφέρουν καρπούς, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει περίοδος ανάπαυσης για το προσωπικό του νοσοκομείου. “Παραμένουμε στη θέση μας επειδή, από τη μία πλευρά, έχουμε έγκαιρη διάγνωση με αύξηση του αριθμού των διαγνωστικών εξετάσεων και, από την άλλη πλευρά, ο εμβολιασμός συνεχίζεται σε ευάλωτες ομάδες ηλικιωμένων, γεγονός που συμβάλλει στη μείωση του αριθμού ασθενών. ” ,

Ωστόσο, σημείωσε ότι “κανένα από αυτά δεν είναι δυνατό χωρίς αυστηρή τήρηση των εγγυήσεων. “Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι επόμενες μέρες θα είναι καλύτερες όσον αφορά την επιδημία του κοραναϊού, αλλά όλοι πρέπει να είμαστε λίγο πιο υπομονετικοί, ειδικά τώρα που έχει αρχίσει η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων”.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς του ιατρικού, νοσηλευτικού και προ-θεραπευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου Πληροφοριών, η Amalia Hatsigiani απάντησε ότι «οι περισσότεροι από αυτούς έχουν εμβολιαστεί, ενώ υπάρχουν τρία σημεία εμβολιασμού για το κοινό στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου».

Πηγή: KYPE

Source