Ανάδοχος Δρ. Faruk GÜÇLÜ – Ονόματα γειτονιάς, οδών και οδών στο Νεβσεχίρ

Στις ονομασίες γειτονιάς, οδών και οδών στο Νεβσεχίρ

Ανάδοχος Δρ. Faruk GÜÇLÜ

Τα ονόματα γειτονιάς, δρόμου και δρόμου έχουν επιλεγεί από ονόματα που δεν θα ξεχαστούν εύκολα από το κοινό και αντικατοπτρίζουν τα χαρακτηριστικά και τις ιστορικές αξίες της περιοχής. Γενικά, μεταφέρει την ιστορία και την ομορφιά της πόλης στις μελλοντικές γενιές. Φαίνεται ότι αυτή η παράδοση διατηρείται ζωντανή στο κέντρο της πόλης του Nevşehir με τα ονόματα των γειτονιών, των δρόμων και των δρόμων.

Κατά την εξέταση των ονομάτων 36 Mahalle, Street και 162.

ΟΝΟΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Περιοχή ahimbrahim Pasa, District Sultan Alaadin, District Fatih, Mehmet Akif District, Ata Street, Atatürk Street, Barbaros Street, Cengiz Topel Street, Battal Gazi Street, Damat İbrahim Pasa Street, Fatih Street, Genç Osman Street, Fevzi Çakmak Street, Gazi Osman Ονόματα όπως Paşa, IV Murat Street, Hoca Ahmet Yesevi Street, Kanuni Street, Mevlana Street, Mehmet Akif Street, Mimar Sinan Street, Osman Gazi Street, Sultan Abdulaziz Street, Turgut Reis Street συνεχίζουν να μεταδίδουν τα ονόματα των ιστορικών ανθρώπων στο μέλλον γενιές.

Το όνομα του Ahmet Hakkı Sutekin, ο οποίος γεννήθηκε στη Μακάν, ένας από τους διοικητές του πολέμου της ανεξαρτησίας, ιδρυτής του κλάδου Nevşehir Kızılay, Branch Türkocağı, Branch Halkevi Nevşehir, Branch THK Nevşehir, δώρισε τα περιουσιακά του στοιχεία και αγόρασε το αεροπλάνο που ονομάζεται “Nevşehir” και πρώην αναπληρωτής Αχμέτ Χακκί Σουτέκιν.

Οι υπηρεσίες Narköylü, Hacim Muhittin Çarıklı προς τη χώρα μας κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Ανεξαρτησίας δεν πρέπει να ξεχαστούν. Είναι δυνατόν να απαριθμήσετε πολλά ιστορικά ονόματα προσωπικότητας των οποίων τα ονόματα πρέπει να διατηρηθούν ζωντανά.

Δρόμοι με ονόματα πόλεων Η πόλη μας είχε υψηλό αριθμό μαρτύρων κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Ανεξαρτησίας, του Τσανάκκαλε και του Κυπριακού Πολέμου. Τα τελευταία χρόνια, είχαμε μάρτυρες σε συγκρούσεις με την τρομοκρατική οργάνωση. Τα ονόματά τους πρέπει να συνεχίσουν να δίνονται σε δρόμους και δρόμους. Μέχρι σήμερα, όπως τα ονόματα των μαρτύρων στους δρόμους του Νεβσεχίρ, την οδό Martyr Ahmet Kara, την οδό Martyr Ali Güven, την οδό Martyr Ali Kayacı, Bekir Şahin, Cevdet Şimşek, Ekrem Çölen Street, Martyr Emrullah Solmaz Street, Martyr Ahmet Pınar Street, Martyr Murat Ateş Street, Martyr Musa Özdemir Street, Martyr Mehmet Korkmaz Street, Martyr Murat Koç Street, Martyr Mustafa Ceylan Street, Martyr Nihat ihatzsoy Street, Martyr Oktay Arıkan Street, Martyr Selim Bingöl Street, Martyr Serkan Tosun Street, Martyr Şahin Kurtoğlu Street Streetenol Coşkun Street, τιμούμε τους μάρτυρες μας με έλεος.

ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ: Τα ονόματα ορισμένων δημάρχων που υπηρέτησαν ως δήμαρχοι στο Νεβσεχίρ διατηρούνται ζωντανά στους δρόμους. Αυτές είναι η οδό Ali Babaoğlu, η οδός Nejdet Ersan, η οδός Şükrü Süer, η οδός Avni Fingerless, η οδός Kemal Dedeoğlu.

Γειτονιές με αρχαία πολιτικά ονόματα Ο Kıraatlıoğlu Mahallesi, ο Ragıp Üner Mahallesi, ο πρώην πρόεδρος της Γερουσίας της Δημοκρατίας İbrahim Şevki Atasağun πήρε το όνομά του από νοσοκομείο. Δεν υπάρχει μέρος που να ονομάζεται Fevzi Hakkı Esatoğlu, πρώην αντιπρόεδρος της Γερουσίας.

Αναμφίβολα, είναι δυνατόν να μετρήσουμε πολλά άλλα πολιτικά ονόματα που έχουν υπηρετήσει την πόλη μας. Όταν δίνετε γειτονιές και δρόμους παλιά πολιτικά ονόματα, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τις υπηρεσίες που παρέχονται στην πόλη και τη χώρα και όχι τα πολιτικά κίνητρα.

ΟΔΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ Δυστυχώς, ο Νεβσεχίρ δεν προστατεύει αρκετούς καλλιτέχνες και συγγραφείς σε αυτό το ζήτημα. Υπάρχουν μόνο οδό Ahmet Rasim και Refik Başaran Street. Τουλάχιστον, ο παγκοσμίου φήμης μουσικός Adnan Saygun, ο παγκοσμίου φήμης ζωγράφος Prof. Δρ Neşet Günal, Πρώην Πρόεδρος του Türk-İş Halil Tunç, συγγραφέας θεάτρου Suat Taşer, κινηματογράφος Mualla Süer, İsmail Hakkı Göreli, ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Καθ. Δρ. Necip Bilge, συγγραφέας Hüseyin Güney, Aşık Yahya, συγγραφέας Emin Türk Eliçin, διάσημος μουσικός Şekip Ayhan Özışık, Prof. Τα ονόματα του Δρ Zeynep Korkmaz πρέπει επίσης να διατηρηθούν ζωντανά στην πόλη μας.

Το όνομα της πόλης, στις 20 Ιουλίου, δόθηκε σε μια γειτονιά και μια γειτονιά ονομάστηκε Sümer Mahallesi λόγω του εργοστασίου Sümerbank.

Το Νεβσεχίρ, το κέντρο της περιοχής της Καππαδοκίας, είναι μια πόλη που μυρίζει ιστορία. Με όλα τα χαρακτηριστικά του, πρέπει να διατηρείται ζωντανή και να μεταφέρεται στις μελλοντικές γενιές.

.Source