Ανήλικοι όταν τέσσερα … Δημοσιογράφος Κύπρος

Η σιωπή είναι σπασμένη opens το στόμα ανοίγει. Τα παράπονα κυκλοφορούν με την αστυνομία, η οποία ερευνά διψήφιο αριθμό σοβαρών σεξουαλικών αδικημάτων από τα τέλη Ιανουαρίου, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού και της άσεμνης επίθεσης σε ανηλίκους. Εικαζόμενοι αδικήματα που διαπράχθηκαν την τελευταία δεκαετία

Έχει περάσει ένας μήνας από τότε που η διαμαρτυρία, που έπληξε τα νερά, έφερε στο φως το μυστικό της Κύπρου, η οποία κρατήθηκε πίσω από κλειστές πόρτες και σκοτεινά δωμάτια για χρόνια. Στις 20 Ιανουαρίου 2021, η καταγγελία του Ολυμπιακού παίκτη Ανδρίου Ελευθερίου προς την Αστυνομία, ως αποτέλεσμα του θορύβου άλλου Ολυμπιακού παίκτη στην Ελλάδα, της Σοφίας Μπεκατόρου, άνοιξε την τσάντα του Αιόλου.

Τις ημέρες μετά τη διαμαρτυρία του Ελευθερίου, πέντε άλλες αθλήτριες παραπονέθηκαν στους δύο προπονητές για σεξουαλικά αδικήματα εναντίον τους. Ένας από αυτούς αναφέρεται στον παίκτη μπάσκετ, ο οποίος και πάλι ανέφερε στον προπονητή της το 2016 και επέστρεψε με νέες πληροφορίες. Το τρίτο, το οποίο είναι πολύ σοβαρό, προέρχεται από τέσσερις αθλητές που παραπονέθηκαν στον προπονητή για άσεμνες επιθέσεις εναντίον τους. Το πιο σοκαριστικό σε αυτήν την υπόθεση είναι ότι τα τέσσερα κορίτσια ήταν ανήλικα όταν έκαναν ό, τι τους είπαν να κάνουν στον προπονητή. Αυτή η υπόθεση βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο հետ θα σταλεί στον Γενικό Εισαγγελέα μαζί με τους άλλους δύο για οδηγίες.

Στα τέλη Ιανουαρίου-αρχές Φεβρουαρίου, υπήρξε δημόσια κατακραυγή από την πολιτιστική σφαίρα, με τουλάχιστον οκτώ ηθοποιούς που κάλυπταν άσεμνες επιθέσεις, παρενόχληση γυναικών και ανδρών, καταχρηστική συμπεριφορά και λεκτική και σωματική βία. Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, προς το παρόν υπάρχουν καταγγελίες από την αστυνομία στη σκηνή για τα περιστατικά, τα οποία δημοσιεύθηκαν στο φως της ημέρας. Η έρευνά τους βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, όπως πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σοκ του κυπριακού θεάτρου. Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Μια μεγάλη αίσθηση προκλήθηκε από την επίσημη καταγγελία ενός κοριτσιού που φέρεται να δέχεται σεξουαλική παρενόχληση, μια άσεμνη επίθεση από έναν γνωστό πολιτικό, που θα κληθεί να καταθέσει τις επόμενες ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ. ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ. Καταγγελία εναντίον διάσημου πολιτικού για σεξουαλική παρενόχληση

Τις τελευταίες είκοσι τέσσερις ώρες, μια άλλη περίπτωση βιασμού μιας γυναίκας προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο καταγγελιών, ο φερόμενος δράστης της οποίας είναι ο πρώην Μητροπολίτης, ο οποίος, σύμφωνα με την καταγγελία, της έδωσε φάρμακο. Η γυναίκα υπέβαλε δημόσια καταγγελία το 2011. Μέσω τηλεοπτικής εκπομπής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ. “Με έπινε, έχασα τη συνείδησή μου … Τότε τον είδα να με βιάζει από αγώνες”

Υπάρχουν άλλες καταγγελίες ενώπιον της αστυνομίας που σχετίζονται με άλλους τομείς, με περισσότερες από δέκα περιπτώσεις.

Τα παράπονα ξεκινούν σε ένα μήνα

Σχετικά με τις καταγγελίες στον τομέα του αθλητισμού και του πολιτισμού, ΚΑΝΩ ΑΝΑΦΟΡΑ:, άνοιξε το αρχείο “Σεξουαλική παρενόχληση στην Κύπρο” για να καλύψει την έκταση του φαινομένου, παρουσιάζοντας μαρτυρίες θυμάτων, συνεντεύξεις με τις αρχές, πληροφορίες για καταγγελίες.

Έχοντας επικοινωνήσει με την αστυνομία, λάβαμε πληροφορίες για σοβαρά σεξουαλικά εγκλήματα που καταγράφηκαν στη χώρα μας τα τελευταία τρία χρόνια.

Από το 2020, η αστυνομία έχει λάβει 37 καταγγελίες για σοβαρά σεξουαλικά αδικήματα ή περίπου τρεις καταγγελίες το μήνα. Δεδομένου ότι σε λιγότερο από ένα μήνα, η αστυνομία έχει λάβει περισσότερες από δέκα καταγγελίες για παρόμοιες παραβιάσεις, μερικές από τις οποίες χρονολογούνται ακόμη, είναι σαφές ότι κάτι έχει κλονίσει τα νερά – αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα. Καθώς παραπονιέται τον Άντρι Ελευθερίου .

Στατιστικά στοιχεία για το φύλο

Εγκλήματα:

2018

2019

2020

Βιασμός

23:

14:

20:

Απόπειρα βιασμού

1:

0:

1:

Άσεμνη επίθεση σε μια γυναίκα

15:

15:

15:

Άσεμνη επίθεση σε έναν άνδρα

1:

1:

1:

Εντυπωσιακό για τα δεδομένα είναι το γεγονός ότι το 2020, τα σοβαρά σεξουαλικά εγκλήματα υπό περιορισμό λόγω της επιδημίας δεν μειώθηκαν και οι κατηγορίες βιασμού αυξήθηκαν πραγματικά από το 2019. Ως γυναίκα, υπάρχουν άνδρες που πέφτουν θύματα τέτοιων καταγγελιών.

Πώς μπορώ να υποβάλω καταγγελία στην Αστυνομία;

Τα θύματα καλούνται να έρθουν και να αναφέρουν τις υποθέσεις τους στην Αστυνομία, η οποία τις τελευταίες ημέρες δημιούργησε ειδικές σκάλες σε όλες τις πόλεις, γεγονός που δείχνει το βαθμό στον οποίο αυτές οι χώρες έχουν αρχίσει να αναλαμβάνουν στη χώρα μας. ,

«“Το παράπονο του φαντάσματος είναι βασική προϋπόθεση για την προστασία του, καθώς είναι για δίωξη εγκληματιών”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου.

Σύμφωνα με τα μέλη της αστυνομίας που χειρίζονται τέτοιες περιπτώσεις, οι καταγγελίες είναι “εξειδικευμένες” και πλήρως προετοιμασμένες, ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται επαρκώς και αποτελεσματικά στις ευθύνες τους. “Αυτές είναι ευαίσθητες περιπτώσεις που τα μέλη μας διεξάγουν διεξοδική έρευνα για να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των θυμάτων.”

Γυναίκες και άνδρες που είναι θύματα σεξουαλικών εγκλημάτων μπορούν να αναφέρουν τις υποθέσεις τους σε όλα τα αστυνομικά τμήματα της Κύπρου.

“Επιπλέον, τα θύματα τέτοιων περιστατικών μπορούν να καλέσουν οποιαδήποτε πληροφορία ή καθοδήγηση σχετικά με τις Σχέσεις Πολιτών στο 1460 ή την Οικιακή Βία, Γραφείο Διαχείρισης Παιδικής Βίας, αρ. 22-808442: Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, το θύμα μπορεί να καλέσει το 119/112 “, είπε ο κ. Αντρέου.

Ζητήθηκε να απαντά σε συχνή κριτική από την αστυνομία ότι υποβαθμίζει τη σεξουαλικότητα εάν δεν συνεπάγεται βιασμό ή άσεμνη επίθεση, ο κ. Andreu είπε ότι παρουσιάζει το πρόβλημα. Εμείς, ως Αστυνομία, χρησιμοποιούμε τη βούληση και την αποφασιστικότητά μας να εξαλείψουμε τέτοια περιστατικά.

******

Όταν ξεκίνησαν οι πρώτες διαμαρτυρίες εναντίον του πιο ισχυρού παραγωγού στις Ηνωμένες Πολιτείες, του Χάρβεϊ Γουινστάιν, τον Οκτώβριο του 2017, κανείς δεν πίστευε ότι το στόμα τους θα ανοίξει για αυτό το κοινό μυστικό που κρύβεται πίσω από τις ισχυρές πλάτες τους. Και όμως, το ένα μετά το άλλο, οι διάσημοι ηθοποιοί, που ομολογούν τον βιασμό τους ή τις άσεμνες επιθέσεις εναντίον τους, τον απέλασαν εν μία νυκτί, ενισχύοντας το παγκόσμιο κίνημα #metoo. Τον περασμένο Μάρτιο, ο Weinstein καταδικάστηκε σε φυλάκιση 23 ετών.

Εννέα μήνες αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2020, σε μια μικρότερη, πιο συντηρητική χώρα, η Σόφια Μπεκατόρου έσπασε τη σιωπή της, αποκαλύπτοντας δημόσια ότι είχε βιαστεί, κανείς δεν φαντάστηκε μια συνέχεια. Ακολούθησε η δημόσια ομολογία της ηθοποιού eta Duka, η οποία αποκάλυψε ότι ήταν θύμα λεκτικής και σωματικής βίας από μια θεατρική φιγούρα και κανείς δεν πίστευε τι ακολούθησε.

Κανείς δεν περίμενε να μιλήσουν άνδρες-γυναίκες ηθοποιοί, προκαλώντας σεισμό που οδήγησε στην κατάρρευση «πρώτης τάξεως» ηθοποιών με τεράστιες ταινίες και πολύ στενούς δεσμούς. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι οι ιστορίες βιασμού, κακοποίησης παιδιών, ανηλίκων μεταναστών, παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης θα αποκαλυφθούν από κάποια άρρωστα μυαλά που καταδίκασαν τις ψυχές τους με τόσο πολύ πόνο.

“Δεν μπορούν να αγγίξουν τα μαλλιά μου στα κανάλια @@”, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διάσημος ηθοποιός είπε σε έναν από τους ηθοποιούς του όταν είπε ότι θα δημοσιοποιηθεί. Ωστόσο, τα τηλεοπτικά κανάλια, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι πρωινές εκπομπές χαμηλού επιπέδου τους, κατάφεραν να αποκεφαλίσουν τον ίδιο και τους άλλους «αντίκες» ομολόγους του. Έτσι δημιουργήθηκε το ελληνικό #metoo

Σε περιπτώσεις όπου οι κοινωνίες ανταποκρίθηκαν στη δημόσια κατακραυγή, οι «μύθοι» κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι. Έχουν αποδείξει ότι κανείς δεν είναι άτρωτος

Ήρθε η ώρα για εμάς:… Η σεξουαλική βία, ο βιασμός γυναικών և ανδρών, η άσεμνη παρενόχληση, η σεξουαλική παρενόχληση և η βία δεν μπορεί πλέον να είναι ταμπού. Είναι μια δημόσια συζήτηση, για να δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα εξέγερσης για τέτοιες ενέργειες, να τεθεί τέρμα σε αυτά τα ασυγχώρητα εγκλήματα, να αναγκάσει το κράτος να αναλάβει δράση σε ένα θέμα που αγνοεί και κρύβεται κάτω από το χαλί.

Και αυτό είναι το λιγότερο που οφείλουμε στα θύματα τέτοιων πράξεων, που είχαν τραυματικές εμπειρίες που έχουν στιγματίσει τη ζωή τους… Είναι το λιγότερο που οφείλουμε στο μεγάλο θάρρος εκείνων που έσπασαν τη σιωπή τους τις τελευταίες ημέρες. Αυτό είναι το ελάχιστο που οφείλουμε στον εαυτό μας … #metoo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ.

Source