Αναζητήστε έναν ηγέτη στην τουρκική πολιτική

Σήμερα, παρόλο που προσπαθούν να δημιουργήσουν διαφορετικές αντιλήψεις και να διαφοροποιήσουν τις συζητήσεις τους, οι πολιτικές που εκπόνησαν όλα τα πολιτικά κόμματα σχετικά με τα προβλήματα της χώρας και τα θέματα της ατζέντας στο πολιτικό σύστημα είναι παρόμοια. Επομένως, όλα τα πάρτι συγκεντρώνονται στο κέντρο και μοιάζουν. Δεδομένου ότι τα πολιτικά κόμματα δεν μπορούσαν να απαλλαγούν από τον φαύλο κύκλο των ίδιων λόγων που βασίζονται σε κοινούς παρονομαστές και να αναπτύξουν πολιτικές με διακριτικό τρόπο για τη διαφοροποίηση των πολιτικών κοινωνικών προβλημάτων, ο δεσμός των ψηφοφόρων να είναι κόμμα αποδυναμώθηκε και έτσι το «κυμαινόμενο Αυξήθηκε ο τύπος ψηφοφόρου “ή” ασταθής “. Σε αυτόν τον τύπο ψηφοφόρου, το στοιχείο εικόνας παρουσιάστηκε στο προσκήνιο και ενισχύθηκε η απόφαση να αντιληφθεί το στοιχείο του ηγέτη και να ψηφίσει τον αρχηγό.

Τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά ενός αρχηγού του κόμματος που προτιμά το κοινό. Η προοπτική, η αξιοπιστία και η αξιοπιστία του, ηθικός χαρακτήρας, γνώση, εμπειρία στην πολιτική, ομιλία και ικανότητα πειθούς, εκπαιδευτικό υπόβαθρο και ομιλίες.

Ένας ηγέτης σύμφωνα με τον Ibni Khaldun. Πρέπει να είναι συμπονετικός και ευγενικός, να μην ερευνά τα ελαττώματα των ανθρώπων και να αποφεύγει την πολυτελή ζωή.

Μερικοί από τους σημαντικούς παράγοντες είναι το φύλο, η ηλικία, το επάγγελμα, το επίπεδο εκπαίδευσης, η πίστη, ο οικογενειακός δεσμός, η προσδοκία οικονομικού οφέλους, η ιδεολογία και το επίπεδο δέσμευσης προς το κόμμα και τον ηγέτη, οι οποίες θεωρούνται κοινωνικο-δημογραφικές μεταβλητές των ψηφοφόρων στο τη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Εκτός από αυτό, η επιλογή υποψηφίων και η μέθοδος των κομμάτων, η πολιτική ατζέντα της χώρας, η προπαγάνδα, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η έρευνα της κοινής γνώμης, η θρησκεία, η οικογένεια, οι ομάδες συμφερόντων, οι ηγέτες της κοινής γνώμης και οι οικονομικές πολιτικές είναι πολύ αποτελεσματικές.

Επίσης, όταν ρωτάτε τον πολιτικοποιημένο ψηφοφόρο στο δρόμο, “Είμαι δεξιά, είμαι αριστερός, είμαι συντηρητικός, είμαι εθνικιστής, σοσιαλιστής ή φιλελεύθερος κ.λπ.” Βλέπουμε ότι δήλωσε τις πολιτικές του προτιμήσεις, όπως “. Αυτές οι πολιτικές θέσεις αντικατοπτρίζονται στο Oy; Πες τι?

Όταν εξετάζουμε την πολυκομματική ζωή μας στην περίοδο της Δημοκρατίας μετά το 1946.

Βλέπουμε ότι ο Adnan Menderes και οι φίλοι του Celâl Bayar, Mehmet Fuad Köprülü και Refik Koraltan, οι οποίοι εκδιώχθηκαν από το CHP μαζί ή έπρεπε να παραιτηθούν, ίδρυσαν το Δημοκρατικό Κόμμα. Αυτό είναι το μόνο που εξετάζουμε το κουαρτέτο του αναπληρωτή CHP, Celal Bayar, ακόμη και ότι θυμόμαστε τον δεύτερο πρωθυπουργό της Τουρκικής Δημοκρατίας. Αντιτάχθηκαν στον “Φόρο περιουσιακών στοιχείων” του CHP και στον νόμο περί προσγείωσης των αγροτών με την πρόταση της “Διακήρυξης Κουαρτέτου” ή εκδιώχθηκαν ή αναγκάστηκαν να παραιτηθούν. Ωστόσο, οι ψηφοφόροι ισχυρίστηκαν την αντίθεσή τους στο μονοκομματικό καθεστώς, παρά το γεγονός ότι ήταν βουλευτές και πρωθυπουργός του κυβερνώντος κόμματος. Παρά το γεγονός ότι περιγράφουν τον εαυτό τους ως “Φιλελεύθερο”, εκλέχθηκαν με μεγάλη πλειοψηφία.

Η κυβέρνηση που ξεκίνησε το 1950, στις εκλογές του 1954, 1957, κατά τη γνώμη μου, την κατάργηση της απαγόρευσης του «Αραβικού Αθάν», την αφαίρεση των φωτογραφιών İnönü στα νομίσματα και την εκ νέου επιβολή της εικόνας του Ατατούρκ και τις πρακτικές όπως ως «φόρος περιουσίας», «νόμος προσγείωσης αγροτών». Κέρδισε την αγάπη του και κέρδισε τις εκλογές.

Η εποχή του DP έπεσε στην ιστορία ως «χρυσά χρόνια» όσον αφορά τις μεταφορές, τις υποδομές και τις επενδύσεις σε πραγματικό τομέα εκτός δρόμου. Εκείνη την εποχή, 11 λιμάνια, 5 αεροδρόμια, 8 φράγματα άρδευσης, 5 μονάδες θερμικής ενέργειας, 18 φράγματα HEPP, 8 χιλιόμετρα γραμμών μεταφοράς ενέργειας, 3 διυλιστήρια πετρελαίου, 13 εργοστάσια ζάχαρης, 19 εργοστάσια τσιμέντου, 82 σιλό σιτηρών, 88 μεγάλα- εργοστάσια κλίμακας, χτίστηκαν 4.000 576 χιλιόμετρα ασφάλτινων δρόμων και 30 χιλιάδες χιλιόμετρα αγροτικών δρόμων. Στις 27 Απριλίου 1960, τα λιμάνια Mersin, Seyhan, Elmalılı, Sarıyar, Demirköprü και Hirfanlı και υδροηλεκτρικοί σταθμοί και η μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος Tunçbilek άρχισαν να λειτουργούν αυτήν την περίοδο. Ο ιδιωτικός τομέας έχει αυξηθεί, πολλά εργοστάσια έχουν ανοίξει. Η κυβέρνηση κάλεσε σήμερα την Αρχή Κρέατος και Γαλακτοκομικών, την οποία το Ινστιτούτο Κρέατος και Ψαριών (1952), η Τουρκία Petroleum Corporation (TPAO) (1954), η Γενική Διεύθυνση State Water Works (DSI) (1954), η Τουρκία Cellulose and Paper Factory (SEKA) 1955), Turkey Coal Enterprises (TKI) (1957), State Supply Office (DMO) (1954), Maritime Bank (1951), Τουρκική Γενική Διεύθυνση Iron and Steel Company (1955), Land Settlement Works General Directorate (1950), Ιδρύθηκε το εργοστάσιο χάλυβα Eregli Demir (1960).

Παρόλο που τα οικονομικά προβλήματα προέκυψαν μετά το 1958, καταστάσεις όπως η ίδρυση του Τουρκικού Οργανισμού Αντίστασης (TMT) στη Λευκωσία κατά την έναρξη των γεγονότων στην Κύπρο και στη συνέχεια η συντριβή του αεροπλάνου του στο δρόμο του προς το Λονδίνο για την Κύπρο έκανε τους Menderes πιο ιδιοκτήτες από τους ψηφοφόρους. Ωστόσο, κατά τη γνώμη μας, ο πιο σημαντικός λόγος για υποστήριξη είναι οι πρακτικές που διεξάγονται παρά τους ανθρώπους και απέχουν πολύ από τους ανθρώπους κατά την περίοδο του ενιαίου κόμματος. Είναι η κατανόηση της αστικής ελίτ στην πολιτική.

Στη συνέχεια, η Τουρκία έχει βιώσει ένα μεγάλο συμβάν τραύματος με το μαρτύριο του πραξικοπήματος που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ, και τους Menderes και τους φίλους του. Μετά τη μετάβαση στην πολιτική πολιτική, το Δημοκρατικό Κόμμα χωρίστηκε σε τρία. Στους ψηφοφόρους, η περίοδος αναζήτησης ενός ηγέτη έχει αρχίσει ξανά.

Μετά τον ξαφνικό θάνατο του Ragıp Gümüppala, Προέδρου του Κόμματος Δικαιοσύνης το 1964, ο 40χρονος Sami Süleyman Gündoğdu Demirel, ο οποίος έγινε γενικός διευθυντής του DSİ σε ηλικία 30 ετών, θα κληθεί αργότερα ο βασιλιάς των φραγμάτων, θα να εκλεγούν και θα δώσουν το όνομα “Shepherd Sulo”. Τους έφεραν στην εξουσία μόνο στις εκλογές του 1965 επειδή είδαν από μόνα τους, μίλησαν τη γλώσσα των ανθρώπων σαν αυτούς και πίστευαν ότι δεν θα χτίσει το τείχος που ονομάζεται κράτος (!) Μπροστά στον πολίτη, αλλά θα άρει το κουρτίνες. Ο Ντεμιρέλ είναι επίσης Φιλελεύθερος ηγέτης στο Κέντρο Δεξιάς. Θα “πάρει το καπέλο του και θα φύγει” το 1971 εναντίον του Μνημονίου, καθώς θα είναι έξι ακόμη φορές αργότερα.

Μετά το 1971, οι ψηφοφόροι θα αναζητήσουν ξανά. Η αναζήτηση ενός ηγέτη που θα τον κάνει να νιώσει ότι βρίσκεται στους τροχούς του κράτους που θα ζήσει σαν αυτόν και ότι θα έχει λόγο …

Εν τω μεταξύ, η ρωγμή μεταξύ του Προέδρου İnönü και του Γενικού Γραμματέα Ecevit σχετικά με το αν θα εισέλθει στην «Κυβέρνηση Μνημονίου» που θα καθιερωθεί μετά το σταδιακό μνημόνιο στο CHP και σταδιακά το 1972, με το παραδοσιακό έκτακτο συνέδριο, ο Ecevit έγινε πρόεδρος του CHP

Έσεβιτ; Η αφελής προσωπικότητά του, η φυσική και ταπεινή ζωή του, η σχολαστικότητα του για τα απόβλητα και το μπλε πουκάμισο του Ecevit και το καπάκι του καπετάνιου, που θα ονομάσουν αργότερα, θα γίνουν διάσημα. Ο πολίτης θα καλέσει αμέσως τον αρχηγό που αγαπάει “Karaoğlan”.

Ένα χρόνο αργότερα, ο Karaoğlan θα κάνει το CHP, το οποίο θα είναι πολύ δημοφιλές στους ψηφοφόρους, με 33 ψήφους μετά από 23 χρόνια. Παρόλο που δεν είναι μόνο στην εξουσία, η κυβέρνηση που ιδρύθηκε με το Εθνικό Κόμμα Σωτηρίας θα είναι ισχυρότερη με το Κυπριακό Decal. Στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το 1977, αυτή τη φορά με 41,4 ψήφους, το CHP θα λάβει την υψηλότερη ψήφο μετά το πολυκομματικό κόμμα σύστημα έχει καθιερωθεί. Αλλά μόνο για την κυβέρνηση, θα περιμένει μέχρι την τελευταία ημέρα του 1977, το περίφημο περιστατικό “Güneş Motel”. Καθιστώντας 10 από τους 11 βουλευτές παραιτήθηκαν από το AP ως υπουργούς, θα ιδρύσει κυβέρνηση μόνη της υπογράφοντας μια πρώτη. Ωστόσο, το σημείο που πρέπει να υπογραμμιστεί εδώ είναι ότι οι ψηφοφόροι προτιμούν τα κόμματα στα δεξιά του κέντρου από το κόμμα στα αριστερά του κέντρου.

Η καταιγίδα Karaoglan δεν θα διαρκέσει πολύ, και τότε η αναζήτηση του ηγέτη και του εκλογικού σώματος για ηγέτη θα ξεκινήσει ξανά. Μετά από μια περίοδο συνασπισμών Erbakan και Türkeş MC, η υποστήριξη του ΝΑΤΟ «Τα παιδιά μας» στη δημοκρατία.

Οι προσπάθειες για επιστροφή στην πολιτική ζωή μετά τη στρατιωτική επέμβαση που πέρασαν 6 χρόνια από τον θρύλο του “Karaoğlan” … Έτος 1983. Ενώ ο στρατιώτης ζήτησε ψήφους για το Κόμμα Εθνικιστικής Δημοκρατίας (κόμμα κόκορας) με επικεφαλής τον Turgut Sunalp, το Στρατιωτικό Το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο προετοίμασε το Σύνταγμα με 92 ψήφους και αρνήθηκε. Βρήκε έναν ηγέτη που είπε ότι ένωσα τον συντηρητικό εθνικιστή με τα δύο χέρια στο κεφάλι του, το οποίο αργότερα θα ονόμαζε «ΤΟΝΤΟΝ». Turgut ÖZAL…

Και πάλι, κατέστρεψε τη δομή στην οποία το τείχος των ψηφοφόρων έβλεπε τη διοίκηση, η οποία διαχειρίζεται τα χρόνια που αισθάνθηκε τον εαυτό του … Τι δεξιά ούτε αριστερά χρόνια … Ortadirek …, Δωρεάν νόμισμα … ιδιωτικοποιήσεις … Γέφυρες και γέφυρες sattırmaml of… .Haberleş στο δορυφορικό, κινητό τηλέφωνο, έγχρωμη τηλεόραση, όπου η Τουρκία έχει αλλάξει, τα χρόνια που μεγάλωσε …

Μετά τη μετάβαση του Özal στην Προεδρία και τον θάνατο / μαρτύριο του, οι ψηφοφόροι έπρεπε να αναζητήσουν ξανά έναν ηγέτη. Οι ψηφοφόροι, που δεν μπορούσαν να βρουν έναν ηγέτη να ψηφίσουν με την ηρεμία που ένιωθαν, έψαχναν για πολύ καιρό. Εν τω μεταξύ, οι ψήφοι πήγαιναν από καιρό σε καιρό στα δεξιά Demirel, Çiller, Mesut Yılmaz, μερικές φορές προς τα αριστερά Erdal İnönü, μερικές φορές στο Συντηρητικό Erbakan και μερικές φορές στον εθνικιστή ιδεαλιστικό Türkeş …

Όταν η χρονιά έδειξε το 2002, είδαμε ότι οι ψηφοφόροι ήταν ενωμένοι γύρω από έναν νέο ηγέτη. Αυτός ο εκλογέας «REIS», «LONG MAN»… .. Θα είναι το ίδιο μέχρι να βρούμε έναν νέο ηγέτη. Ωστόσο, ο ηγέτης είναι ο «Συντηρητικός Δημοκρατικός».

Ως αποτέλεσμα, ο ψηφοφόρος? Δεν ψηφίζει σαν ομάδα, αναζητά ταπεινούς, ειλικρινείς ηγέτες, όπως λέει ο Ibn-i Haldun, ο οποίος αισθάνεται τον εαυτό του, δεν χτίζει τείχος μεταξύ τους, ζει και μιλάει σαν τον εαυτό του.Θα συνεχιστεί η χαρισματική αναζήτηση για ηγέτες; Την επόμενη εβδομάδα, ας το συζητήσουμε επίσης. Με παχιά υγεία …

Μπιλγκάν Αλτάς

.Source