Αναθεώρηση Eurovision 2020: Το καύσιμο για αλλαγή

Μετά την άνευ προηγουμένου ακύρωση του Διαγωνισμού και την ενοποιημένη παραγωγή του «Eurovision: Europe Shine A Light», ήρθε η ώρα να ανοίξουμε το δρόμο προς ένα αξέχαστο 2021. Ας ολοκληρώσουμε τη σειρά μας «Eurovision 2020 in review» ανοίγοντας νέες περιπέτειες.

Τι μπορείτε να περιμένετε μετά από ένα χρόνο από το απροσδόκητο; Ήταν ενδιαφέρον το 2020 να πω το λιγότερο. πολλά έχουν συμβεί και ειλικρινά, πολλά δεν έχουν γίνει. Την τελευταία φορά, σας αφήσαμε με την ερώτηση: Τι ισχύει το μέλλον για το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2021; Χωρίς άλλη παραλλαγή, ας μάθουμε!

Ανεξάρτητα από το τι κι αν

Όπως τραγούδησε ο Aksel από τη Φινλανδία: “δεν ξέρουμε ποτέ τι έχουμε μέχρι να τελειώσει και κοιτάζουμε πίσω” (Κοιτάζοντας πίσω, 2020). Πολλοί από εμάς οι λάτρεις της Eurovision δεν συνειδητοποίησαν πόσο σήμαινε ο Διαγωνισμός για εμάς μέχρι να αφαιρεθεί. Ίσως, θα σκεφτούμε τον ίδιο τρόπο όταν κοιτάξουμε πίσω όλα όσα έχουμε επιτύχει μαζί φέτος.

Ο εκπρόσωπος της Φινλανδίας Eurovision 2020 AkselΜόνα Σαλμίνεν

Για παράδειγμα, έφερε στο φως τις εκπληκτικές ικανότητες της κοινότητας Eurovision. Πέρα από όλες τις πιθανότητες, συνεργαστήκαμε για να γιορτάσουμε τον Διαγωνισμό, παράγοντας διαδικτυακά γεγονότα με πρωτοποριακή ταχύτητα, παρά όλες τις προκλήσεις που έρχονται με το κλείδωμα. Είδαμε επίσης εκπληκτικές εκδηλώσεις που δημιουργήθηκαν από θαυμαστές καθώς και μουσικές παραστάσεις από συμμετέχοντες της Eurovision τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν στα κοινωνικά μέσα.

Γιορτάζοντας το Eurovision στο σπίτιΛογαριασμός Twitter του @MrGrybovsky

Αυτές οι πρωτοβουλίες μάς έδειξαν τις δυνατότητες που πρέπει να κάνουμε για να κάνουμε τον Διαγωνισμό ακόμη μεγαλύτερο και καλύτερο τον επόμενο χρόνο! Τώρα, ήρθε η ώρα για όλους μας να προχωρήσουμε επιτέλους με όλες τις νέες γνώσεις και την εμπειρία που συγκεντρώσαμε τους τελευταίους μήνες και να κοιτάξουμε μπροστά τι μπορούμε όλοι να επιτύχουμε μαζί το 2021.

Ζήτω η Eurovision!

Ένα από τα πιο αισιόδοξα μηνύματα που βγήκαν από το 2020 ήταν ότι ο διαγωνισμός θα προχωρούσε τον επόμενο χρόνο “ανεξάρτητα από το τι”.

Η Sietse Bakker είναι ο εκτελεστικός παραγωγός της Eurovision 2021EBU / Stijn Smulders

Ο Sietse Bakker, Εκτελεστικός Παραγωγός του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision το 2020 και το 2021, δήλωσε: “Η φιλοδοξία να γίνει αυτό και να γίνει ο καλύτερος Διαγωνισμός μέχρι σήμερα είναι σίγουρα εκεί”. Προκειμένου να μπορέσουμε να κάνουμε αυτήν την υπόσχεση, η EBU και οι Ολλανδοί Host Broadcasters NPO, NOS και AVROTROS ανακοίνωσαν 4 πιθανά σενάρια για τη διοργάνωση του διαγωνισμού τον επόμενο χρόνο, τα οποία μπορείτε να δείτε ξανά στο παρακάτω βίντεο:

Η επιστροφή

Το Ρότερνταμ γρήγορα και με ανυπομονησία ανέβασε το χέρι τους για την ευκαιρία να υποδεχτεί τον διαγωνισμό και λίγο αργότερα, ανακοινώθηκε με ενθουσιασμό ως Host City για το 2021 κατά τη διάρκεια του Eurovision: Η Ευρώπη λάμπει ένα φως αναμετάδοση.

Και τον Δεκέμβριο, κυκλοφόρησε και το λογότυπο του 2021:

Επεξήγηση του λογότυπου του 2021CLEVER ° FRANKE

Αφήστε τη φαντασία σας να τρέξει άγρια

Η απόλυτη αποφασιστικότητα να οικοδομήσουμε από φέτος ανάφλεξε το συλλογικό μας πάθος να δημιουργήσουμε μια μεγαλύτερη και καλύτερη παράσταση. Όπως είπε ο εκτελεστικός επόπτης του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, Martin Österdahl: «Μπορούμε τώρα να προχωρήσουμε μπροστά … θα παραμείνουμε ενωμένοι μέσω προκλήσεων και αλλαγών για να φέρουμε τον Διαγωνισμό πιο ισχυρό από ποτέ, διασφαλίζοντας τη μακροζωία του για τις επόμενες δεκαετίες».

Ο Martin Österdahl είναι ο νέος εκτελεστικός επόπτης του διαγωνισμού τραγουδιού της EurovisionEBU / Stijn Smulders

Ο Μάρτιν μας υπενθύμισε επίσης ότι “με μεγάλες προκλήσεις έρχονται μεγάλες ευκαιρίες”. Αρκεί να κοιτάξετε τον Διαγωνισμό Τραγουδιού Junior Eurovision 2020 για να δείτε τι μπορεί να γίνει.

Η εκπομπή φιλοξενήθηκε από τον πολωνικό τηλεοπτικό σταθμό TVP και συνδύαζε τις ηχογραφημένες παραστάσεις με μια ζωντανή εκπομπή στη Βαρσοβία που περιελάμβανε τη χρήση επαυξημένων τεχνολογιών που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί ποτέ πριν στο διαγωνισμό.

Ο νικητής της Eurovision 2019, Duncan Laurence, ανέβηκε σχεδόν στη σκηνή για να εκτελέσει το νικηφόρο τραγούδι του Στοά με τον νικητή Junior Eurovision 2019 Viki Gabor και τον νικητή Junior Eurovision 2018 Roksana Węgiel. Αυτό που είναι ιδιαίτερα εκπληκτικό για αυτό το συνεργατικό κομμάτι είναι ότι ο Duncan δεν ήταν καν στην Πολωνία εκείνη την εποχή. Οι Roksana και Viki τραγουδούσαν ζωντανά στη σκηνή Junior Eurovision, ενώ η προ-εγγεγραμμένη απόδοση του Duncan εμφανίστηκε ακριβώς μεταξύ των δύο!

Αν λοιπόν αυτή η εκπομπή Junior Eurovision 2020 είναι κάτι που πρέπει να περάσουμε, έχουμε πολλά να περιμένουμε το 2021!

Νέο έτος, νέες εκπλήξεις

Μας έχουν πει επίσης ότι η απαιτητική χρονιά έχει οδηγήσει σε ακόμη περισσότερη δημιουργικότητα για τους καλλιτέχνες!

Η Arilena Ara (η οποία ήταν έτοιμη να εκπροσωπήσει την Αλβανία το 2020), μας ενημερώνει ότι πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα νέο τραγούδι σε συνεργασία με “έναν από τους καλύτερους ανδρικούς τραγουδιστές στην Αλβανία” και εργάζεται στο νέο της άλμπουμ σύντομα! Λοιπόν, αν αυτό δεν είναι κάτι που προσβλέπουμε, δεν είμαστε σίγουροι τι είναι!

Και ο Slavko Kalezić χρησιμοποίησε φέτος για να κοιτάξει προς τα μέσα. “Παρά αυτήν την ακατάστατη παγκόσμια κατάσταση, πρέπει να πω ότι το 2020 για μένα ήταν πολύ μεγάλο και σημαντικό. Ήμουν επικεντρωμένος στον εαυτό μου και στον πνευματικό μου κόσμο”, είπε. Του προσφέρθηκαν επίσης νέες ευκαιρίες στο θέατρο και δεν μπορεί να περιμένει να το δείξει στο [Eurovision] Συγκεκριμένα, ανυπομονεί να μοιραστεί το μονοθεατρικό του έργο με τίτλο Τροφή ψυχής γραμμένο από την Žana Poliakov.

“Υπόσχομαι ένα θεατρικό θέαμα στο πρώτο εξάμηνο του 2021” και ένα “νέο μου”, είπε. Φυσικά, θα συνεχίσει να δημιουργεί νέα μουσική, όπως μας λέει: “Μείνετε συντονισμένοι και ετοιμαστείτε για το S-LOVE-KO!” Και πάλι, η κοινότητα της Eurovision έχει πολλά να περιμένει το 2021!

Πιστεύετε ότι αυτή η περίεργη χρονιά θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη δημιουργικότητα για τις αντιπροσωπείες, τους καλλιτέχνες και τα τραγούδια τους το επόμενο έτος;

Στα σημάδια σας, ετοιμαστείτε, πηγαίνετε!

Μιλώντας για νέα μουσική και νέες εκπλήξεις, πολλές χώρες έχουν ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία επιλογής ενός επόμενου αντιπροσώπου.

Το Grand Prix Melodi της Νορβηγίας 2021 θα τελειώσει τον Φεβρουάριο. Έχουν ήδη ξεκινήσει σχέδια για τον προσδιορισμό του καλλιτέχνη της Δανίας και, φυσικά, η εκδήλωση έπρεπε να κάνει κάποιες προσαρμογές για να εξασφαλίσει μια ασφαλή, αλλά διασκεδαστική παράσταση.

Μουσική, κοινότητα, εορτασμός και εύρεση «Vores Sang» (το τραγούδι μας) είναι το κλειδί για την εθνική επιλογή, σύμφωνα με τον κορυφαίο αρχισυντάκτη του DR Culture, Gustav Lütshøft. «Πέρυσι βρισκόμασταν σε έναν από τους μεγαλύτερους χώρους στη Δανία. Φέτος θα μεταδίδουμε από τα δικά μας στούντιο στο DR. Από εκεί, θα παράγουμε μια παράσταση που έχει ως στόχο να προσεγγίσει το κοινό μας και πραγματικά να φέρει τους ανθρώπους κοντά, ” αυτός είπε.

Γνωστά πρόσωπα

Η 61η έκδοση του Melodifestivalen θα δει την επιστροφή του The Mamas. Η ομάδα των 3 κομματιών ήταν έτοιμη να παίξει για τη Σουηδία το 2020 με Κίνηση αλλά τώρα δίνουν όλη τους την προσοχή στην πάλη για να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους το 2021.

“Δεν σκοπεύαμε να συμμετάσχουμε τον επόμενο χρόνο”, είπαν. “Αλλά ήμασταν στο στούντιο με τον Robin Stjernberg να τελειώσει το EP μας όταν μας έπαιξε το τραγούδι … ήταν απλά μαγικό. Ήταν τόσο συναισθηματικό και φωνάξαμε. Νιώσαμε ότι έπρεπε να το κάνουμε ξανά!”

Η ομάδα υπόσχεται να “αναδείξει το καλύτερο των Μάμα” με μια “αναζωογονητική παράσταση” γεμάτη “χαρά και ευτυχία”. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να το ακούσουμε, έτσι;

Ο Uku Suviste έχει επίσης μια άλλη ρωγμή στην Eurovision αφού εκπροσώπησε την Εσθονία το 2020 με Τι είναι η αγάπη. Μας πειράζει επίσης με μια μικρή περιγραφή του τραγουδιού του: «Είναι λίγο πιο μοντέρνο και προσθέτει λίγο δράμα σε σχέση με το περσινό τραγούδι. Επιλέξαμε για μια διαφορετική προσέγγιση. Χωρίς κεριά αυτή τη φορά … ίσως μόνο ένα, “γέλασε.

Λοιπόν, εάν οι παραστάσεις του μέσα Συναυλίες Home Eurovision προσφέρει οποιαδήποτε εικόνα για την πράξη του το επόμενο έτος, έχουμε πολλά να περιμένουμε με τον Uku!

Ούκο ΣουβίτΠΛΑΝΩΜΑΙ

Ποιος άλλος θέλετε να δείτε πίσω στον αγώνα στην εθνική τους επιλογή για το 2021;

Νέα παιδιά στη γειτονιά

Ο αγώνας για την Eurovision 2021 έχει ξεκινήσει καλά και πραγματικά και όπως και οι προηγούμενοι διαγωνισμοί, μια νέα χρονιά καλωσορίζει νέους καλλιτέχνες.

Η 59η έκδοση του Αλβανικού μουσικού διαγωνισμού Φεστιβάλ τραγουδιού τελείωσε στις 23 Δεκεμβρίου. Η Άντζελα Περιστέρι και το τραγούδι της Κάρμα θα συνεχίσει να εκπροσωπεί τη χώρα στην Eurovision 2021!

Η Ανξέλα Περιστέρι θα εκπροσωπήσει την Αλβανία στην Eurovision 2021RTSH

Το “όνειρο της Έλενας Τσαγκρίνου έγινε πραγματικότητα” όταν ανακοινώθηκε ότι θα εκπροσωπήσει την Κύπρο το 2021 με το τραγούδι Ο διάβολος. Παρόλο που δεν είναι «επαναπατρισμένη» από την τάξη του 2020, ξέρει ότι όλοι οι καλλιτέχνες θα «ανυπομονώ να συναντηθούν». Μετά από όλα “η μουσική ενώνει … αυτή είναι η μαγεία του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision”, είπε. Μαζί με τους υπόλοιπους από εμάς, θα «προσπαθεί να το κάνει αυτό ακόμα ένα αξέχαστο ESC!»

Έλενα Τσαγκρίνου για Κύπρο 2021

Ανυπομονούμε να ακούσουμε το νέο τραγούδι της όταν κυκλοφορήσει το επόμενο έτος!

Πισω για ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ποιος είναι ενθουσιασμένος που βλέπει περισσότερους καλλιτέχνες που επιστρέφουν για το 2021; Δεν μπορείτε να επιλέξετε ποιον καλλιτέχνη είστε πιο ευχαριστημένοι που θα δείτε ξανά;

Τι γίνεται με τον Montaigne, ο οποίος τον Απρίλιο ανακοινώθηκε από την SBS για εκπροσώπηση της Αυστραλίας ξανά. Πριν από λίγο μας θύμισε να συνεχίσουμε τη ροή Μην με σπάσεις οπότε παίρνει τα τέλη πριν αντικατασταθεί από ένα νέο banger !! “Δεν μπορούμε να περιμένουμε να δούμε τι bop έχει σχεδιάσει για εμάς!

Ή τι γίνεται με τα δάκρυα του Gjon για την Ελβετία; Είναι «τόσο χαρούμενος» που επέστρεψε στην Eurovision 2021 και ειλικρινά, έτσι κι εμείς!

Και η Lesley Roy από την Ιρλανδία μας προειδοποίησε ότι έρχεται για όλους το 2021, οπότε καλύτερα να είστε έτοιμοι όταν αφήνει το νέο της τραγούδι στις αρχές του επόμενου έτους!

Η Eden Alene επιστρέφει και για το Ισραήλ το 2021, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη δεδομένου του γεγονότος ότι το τραγούδι της για το 2020 Φίκερ Λίμπι ήταν στα 50 κορυφαία βίντεο που παρακολουθήθηκαν στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube φέτος! “Λοιπόν τώρα συμβαίνει πραγματικά … Και είμαι σίγουρος ότι θα είσαι μαζί μου, αυτή τη φορά επίσης”, είπε.

Έπειτα, υπάρχει ο Daði og Gagnamagnið που είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στην Eurovision 2021 και εργάζονται ήδη στο νέο τους τραγούδι, το οποίο υπόσχεται μόνο “καλή ατμόσφαιρα”. “Ανυπομονώ κυρίως για όλα όσα περιβάλλουν τη Eurovision, τους σούπερ θαυμαστές και την ατμόσφαιρα εκεί”, δήλωσε ο Νταζί.

Vincent Bueno (Αυστρία), Efendi (Αζερμπαϊτζάν), Hooverphonic (Βέλγιο), Victoria (Βουλγαρία), Benny Cristo (Τσεχία), Tornike Kipiani (Γεωργία), Stefania (Ελλάδα), Samanta Tina (Λετονία), Destiny (Μάλτα), Roxen (Ρουμανία) Senhit (San Marino), Hurricane (Σερβία), Ana Sokli Sl (Σλοβενία), Blas Cantó (Ισπανία), Jeangu Macrooy (Ολλανδία) και Go_A (Ουκρανία) μέχρι στιγμής όλοι οι άλλοι καλλιτέχνες επιβεβαίωσαν ότι θα αγωνιστούν ξανά το επόμενο έτος με ένα νέο τραγούδι!

Ποιος ανυπομονείτε να δείτε το 2021;

Η απάντηση

Λοιπόν, τι ισχύει το μέλλον για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το επόμενο έτος;

Ποτέ δεν υπήρξε τόσο επιτακτική και δημιουργική ευκαιρία να αγκαλιάσουμε την αλλαγή. Οποιεσδήποτε δυσκολίες έρχονται στο δρόμο μας το 2021, γνωρίζουμε ότι η κοινότητα της Eurovision θα αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση και θα αδράξει τη στιγμή για να δημιουργήσει ένα αξέχαστο γεγονός.

Οι εμπειρίες μας κατά το παρελθόν έτος έχουν πραγματικά φωτίσει το κοινό πάθος που μπορεί να ενώσει όλους μας. Η μακρά και επιτυχημένη ιστορία του Διαγωνισμού δεν ήταν μόνο αποτέλεσμα των προσπαθειών ενός ή δύο ατόμων. Προέρχεται από το συλλογικό πνεύμα όχι μόνο των ραδιοτηλεοπτικών φορέων και των ερμηνευτών, αλλά και από εσάς – τους οπαδούς. Αυτό μας αφήνει χωρίς αμφιβολία ότι το μέλλον του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2021 είναι λαμπρό!

Όλοι έχουμε τη δύναμη τώρα να το κάνουμε μία από τις καλύτερες εποχές και, ό, τι κι αν συμβεί, σε οποιοδήποτε σενάριο διεξαχθεί ο διαγωνισμός, εμείς θα «Άνοιγμα» σε νέα μουσική.

Και σε αυτό λέμε: Αντίο 2020! Ας φέρουμε το Eurovision 2021 και ας το θυμόμαστε!

Είσαι έτοιμος? “Πες ναι, πες ναι, πες ναι!” (Ben & Tan, 2020).

Source