Ανακαλύφθηκε πλανήτης «Super Earth» 10 δισεκατομμυρίων ετών

Ανακαλύφθηκε πλανήτης «Super Earth» 10 δισεκατομμυρίων ετών

Αναφέρθηκε ότι ο πλανήτης διπλάσιο από το μέγεθος της γης ήταν πιθανό να φιλοξενήσει τη ζωή στο παρελθόν.

Ανακαλύφθηκε πλανήτης «Super Earth» 10 δισεκατομμυρίων ετών

ΕΝΑ-
ΕΝΑ
Α +

Επιστήμονες στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι βρήκαν τον βραχώδη πλανήτη “Super Earth” μέσα σε ένα αρχαίο αστρικό σύστημα που σχηματίστηκε πριν από 10 δισεκατομμύρια χρόνια.

Οι επιστήμονες δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν σημάδια για τη στήριξη της ζωής στον πλανήτη, το οποίο είναι μέρος του αστρικού συστήματος που σχηματίστηκε μερικά δισεκατομμύρια χρόνια μετά τον γαλαξία του Γαλαξία, αλλά ότι τέτοιοι μακροχρόνιοι πλανήτες ήταν πιθανό να φιλοξενήσουν ζωή στο παρελθόν.

Μιλώντας στον Τύπο στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Αστρονομικής Ένωσης, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Χαβάης Lauren Weiss είπε: «Ο κόσμος μας υπάρχει για περίπου 5 δισεκατομμύρια χρόνια. Φανταστείτε τι θα μπορούσε να συμβεί σε έναν βραχώδη κόσμο που ήταν περίπου 10 δισεκατομμύρια χρόνια. Θα ήθελα σίγουρα να μάθω». μίλησε.

Ο Weiss είπε ότι ο πλανήτης, που είναι συναρπαστικός στον επιστημονικό κόσμο, έχει έναν ωκεανό μάγμα στην πλευρά του που βλέπει στο αστέρι που περιστρέφεται, και ότι μπορεί να υπάρχουν δύο ακόμη μικροί πλανήτες σε τροχιά γύρω από το ίδιο αστέρι.

Έχει καταγραφεί ότι ο πλανήτης, που ονομάζεται “TOI-561 b”, έχει διπλάσιο μέγεθος από τη γη και ολοκληρώνει την τροχιά του γύρω από το αστέρι σε λιγότερο από το ήμισυ μιας γήινης ημέρας.

Η εφεύρεση, η οποία έγινε αποδεκτή στο Astronomical Journal, χρησιμοποίησε την αποστολή TESS της Αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυτικής και Διαστήματος (NASA) και τις τεχνικές εγκαταστάσεις του Παρατηρητηρίου Keck.

Πηγή: ΑΑ

Άλλα Νέα ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

.Source