Ανακοινώθηκαν αποφάσεις της Ανώτατης Επιτροπής Μεταδοτικών Νοσημάτων

πανό8

Η Εκτελεστική Επιτροπή των Λοιμωδών Νοσημάτων έλαβε ορισμένες αποφάσεις στις 16 Ιανουαρίου 2021 λόγω της πανδημίας στη χώρα μας. Θα εκτιμήσετε ότι η Ανώτατη Επιτροπή Μεταδοτικών Νόσων λαμβάνει αποφάσεις σχετικά με την εφαρμογή ή / και τους κανόνες που πρέπει να εφαρμόζονται για τον έλεγχο της πανδημίας ανάλογα με τον αριθμό των περιπτώσεων που παρατηρήθηκαν στη χώρα. Ωστόσο, εναπόκειται στο Συμβούλιο Υπουργών να λάβει απόφαση σχετικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Οι αποφάσεις που έλαβε η Ανώτατη Επιτροπή στις 16 Ιανουαρίου 2021 συζητήθηκαν διεξοδικά και αξιολογήθηκαν στο Συμβούλιο Υπουργών.

Λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις των Υπουργείων που σχετίζονται με την οικονομία, θα αποφασιστεί να ακολουθήσει τη διαδικασία για άλλη μια εβδομάδα και να ληφθούν οι αποφάσεις που ελήφθησαν στις 16 Ιανουαρίου 2021, εάν χρειαστεί, λαμβάνοντας υπόψη την πανδημία στη χώρα.

Ως εκ τούτου, οι αποφάσεις που έλαβε η Ανώτατη Επιτροπή Μεταδοτικών Νόσων στις 11 Ιανουαρίου 2021 και τέθηκαν σε ισχύ με τη δημοσίευσή τους στην επίσημη εφημερίδα θα παραμείνουν σε ισχύ όπως αναφέρεται παρακάτω έως ότου δημοσιευθούν οι νέες αποφάσεις.

1. Μετά τις 22:00, αποφασίστηκε ότι η απόφαση για διακοπή των δραστηριοτήτων στους τομείς του καφέ, του εστιατορίου, του ζαχαροπλαστείου, του στοιχήματος, του κομμωτηρίου, του κέντρου ομορφιάς, του καφενείου, του καφέ, του γυμναστηρίου, της πίτας, του simit shop, του κουρείου θα συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο. Οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτούς τους τομείς πρέπει να επαναλαμβάνουν τις δοκιμές PCR κάθε δεκατέσσερις ημέρες.

2. Τα άτομα που διαμένουν ή εργάζονται στο Pile θα μπορούν να μεταφέρουν χωρίς καραντίνα, υπό την προϋπόθεση ότι θα υποβάλουν τα τρέχοντα αρνητικά αποτελέσματα δοκιμής PCR εντός 72 ωρών.

3. Λόγω της αύξησης των τοπικών περιπτώσεων στη χώρα μας, οι υπάλληλοι του ΟΗΕ, της ΕΕ, της Βρετανικής Βάσης, της Ζώνης Buffer, των Αγνοουμένων και της Ειρηνευτικής Δύναμης θα μπορούν να εισέλθουν χωρίς καραντίνα, υπό την προϋπόθεση ότι θα υποβάλουν αρνητικά αποτελέσματα δοκιμών PCR τις τελευταίες 72 ώρες.

4. Θεωρήθηκε σκόπιμο για τους ασθενείς που κατοικούσαν στη Βόρεια Κύπρο και έλαβαν ρουτίνα θεραπεία / θεραπεία στη Νότια Κύπρο να μετακινηθούν στη Νότια Κύπρο χωρίς καθημερινή καραντίνα για να μην υποστούν θυματοποίηση και να ολοκληρώσουν τη θεραπεία τους. Ο ασθενής και ο συνοδός του (εάν είναι απαραίτητο) που θα μεταφερθούν για λόγους υγείας πρέπει να υποβάλουν τα αρνητικά αποτελέσματα της εξέτασης PCR που έγιναν τις τελευταίες 3 ημέρες κατά την άφιξη. Επιπλέον, οι ασθενείς και οι σύντροφοι που επιστρέφουν στη χώρα μας μετά τη θεραπεία θα πρέπει να κάνουν ξανά εξετάσεις PCR την έβδομη και τη δέκατη τέταρτη ημέρα από την είσοδό τους στη χώρα και να υποβάλουν τα αποτελέσματα στο Υπουργείο μας.

5. Αποφασίστηκε να παραταθεί το εξάμηνο έως την επόμενη απόφαση σε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην ΤΔΒΚ.

6. Η τάξη, η μελέτη, τα ιδιωτικά μαθήματα και οι δραστηριότητες του μαθήματος τέθηκαν σε αναστολή μέχρι την επόμενη απόφαση

πανό134

7. Έχει αποφασιστεί ότι η διέλευση ατόμων που κατοικούν στο Βορρά και εργάζονται στη Νότια Κύπρο υπόκειται σε καραντίνα μέχρι την επόμενη απόφαση.

8. Έχει αποφασιστεί ότι το πέρασμα των ατόμων που διαμένουν στο Νότο και εργάζονται στη Βόρεια Κύπρο θα υπόκειται σε καραντίνα μέχρι την επόμενη απόφαση.

9. Έχει αποφασιστεί ότι το πέρασμα των μαθητών που κατοικούν στο Βορρά και σπουδάζουν στη Νότια Κύπρο και οι γονείς τους υπόκεινται σε καραντίνα μέχρι την επόμενη απόφαση.

10. Δεδομένου ότι αναβλήθηκε το άνοιγμα εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στη χώρα μας, αποφασίστηκε ότι το πέρασμα των μαθητών και των γονέων τους που διαμένουν στο Νότο και σπουδάζουν στη Βόρεια Κύπρο θα υπόκειται σε καραντίνα μέχρι την επόμενη απόφαση.

11. Στο πεδίο εφαρμογής του κανονισμού για την Πράσινη Γραμμή, κρίθηκε σκόπιμο για τα άτομα που ασχολούνται με το ανέπαφο εμπόριο να πραγματοποιούν συναλλαγές χωρίς καραντίνα.

12. Έχει αποφασιστεί ότι τα ασθενοφόρα διασχίζουν τη συνοριακή πύλη Yeşilırmak για λόγους υγείας μόνο, χωρίς καραντίνα υπό διαμετακόμιση, και άλλες διασταυρώσεις υπόκεινται σε καραντίνα.

13. Κρίθηκε σκόπιμο για τα άτομα που κατοικούν στο Beyramudu να πηγαίνουν καθημερινά στην περιοχή Üstler χωρίς καραντίνα, προκειμένου να εκτελούν τις κτηνοτροφικές και γεωργικές τους δραστηριότητες στην περιοχή Üstler.

14. Αποφασίστηκε να παραταθεί η απόφαση να μην συγκεντρωθούν περισσότερα από 10 άτομα σε σπίτια μέχρι την επόμενη απόφαση.

15. Τελετές ανοίγματος στο χώρο εργασίας, γάμοι, κινηματογράφος, θέατρο, γενέθλια, συλλογική λατρεία, αρραβώνα, γάμος, θρησκευτικό φεστιβάλ κ.λπ. αποφασίστηκε να παραταθεί η απόφαση για παύση των δραστηριοτήτων της έως την επόμενη απόφαση.

16. Αποφασίστηκε ότι οι κηδείες θα γίνονταν με τη συμμετοχή μόνο συγγενών πρώτου βαθμού.

17. Έχει αποφασιστεί ότι οι ομαδικοί αθλητικοί αγώνες θα διεξαχθούν χωρίς θεατές.


Ενημερώθηκε στις: 17 Ιανουαρίου 2021, 21:02

Source