Ανακοινώθηκαν νέα μέτρα λόγω του αυξανόμενου αριθμού περιπτώσεων στη Νότια Κύπρο – BRTK

Λόγω της πρόσφατης κακής επιδημιολογικής εικόνας στη Νότια Κύπρο και του αυξανόμενου αριθμού περιπτώσεων, απαγορεύθηκε η παρουσία ατόμων εκτός από εκείνους που διαμένουν μόνιμα στα σπίτια από τις 18:00 σήμερα έως τις 10 Ιανουαρίου 2021.

Οι ελληνικές πηγές ειδήσεων ανακοίνωσαν ότι αποφασίστηκε να έχουν μόνο μόνιμους κατοίκους στα σπίτια, εκτός από τη φροντίδα των παιδιών και των ατόμων με ειδικές ανάγκες εντός των χρονικών περιόδων που οι γονείς τους πρέπει να εργάζονται σωματικά, καθώς και να βοηθούν άτομα που δεν μπορούν να φροντίσουν τον εαυτό τους.

ΜΕΓΙΣΤΟ 10 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΤΟΣ

Στις νέες αποφάσεις στη Νότια Κύπρο, αναφέρθηκε επίσης ότι, ισχύει μόνο την Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, λόγω του νέου έτους, εκτός από τους μόνιμους κατοίκους των σπιτιών, επιτρέπεται να είναι παρόντες περισσότερα από 10 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, και μόνο δύο οικογένειες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΔΥΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Αναφέρεται επίσης ότι οι απαγορεύσεις σε ανοιχτούς δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους στο ελληνικό τμήμα θα συνεχίσουν να ισχύουν, ενώ περισσότερα από δύο άτομα απαγορεύεται να συγκεντρώνονται σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους συγκέντρωσης όπως πάρκα, πλατείες, φράγματα, χώρους για πικνίκ, παραλίες, πεζοδρόμια και μαρίνες, εκτός από οικογένειες με μικρά παιδιά. Μου θύμισε.

ΑΛΛΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ

Συλλογικές και άλλες δραστηριότητες στο ελληνικό μέρος. Οι συναντήσεις, παραστάσεις, επίσημες παρελάσεις, συναυλίες, εορτασμοί, συμπεριλαμβανομένων φεστιβάλ, χριστουγεννιάτικων αγορών, καθώς και παρόμοιες εκδηλώσεις στη δημόσια ή ιδιωτική σφαίρα επίσης απαγορεύονται.

Στις ειδήσεις, που ανέφεραν ότι η αστυνομία έχει την εξουσία να εποπτεύει τη συμμόρφωση με τα σχετικά διατάγματα, αναφέρεται επίσης ότι ελήφθησαν ορισμένες αποφάσεις σχετικά με τους τομείς εργασίας.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Προκειμένου να μειωθεί η πιθανότητα μετάδοσης του ιού στους χώρους εργασίας, οι ελληνικές πηγές ειδήσεων ανέφεραν ότι από αύριο έως τις 10 Ιανουαρίου 2021, οι δημόσιοι χώροι εργασίας θα συνεργαστούν με έναν ελάχιστο αριθμό προσωπικού για την εξυπηρέτηση πολιτών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης καθώς και για την αντιμετώπιση επειγόντων ζητημάτων, και ότι το προσωπικό που δεν θα πάει σε χώρους εργασίας θα μείνει στα σπίτια του για να εργαστεί εξ αποστάσεως. διάσημος.

Αναφέρθηκε επίσης ότι, όποτε ήταν δυνατόν, έγιναν συστάσεις για τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να δοθεί στο προσωπικό η ευκολία της εξ αποστάσεως εργασίας.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι οι προαναφερθείσες αποφάσεις θα ληφθούν από το Υπουργείο Υγείας με διάταγμα που θα δημοσιευτεί κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Source